Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Trolls vs Vikings

Trolls vs Vikings

Megapop har endelig sluppet spillet Trolls vs Vikings. Lever det opp til forventningene? Terje har trollet seg gjennom og satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Megapops Trolls vs Vikings er et tower defence spill i samme gate som Plants vs. Zombies. Med «i samme gate» mener jeg da at dette er en tro kopi, klone om du vil. Du spiller som troll, som for en gangs skyld er av den snille sorten, mens vikingene har blitt manipulert av en mystisk person til å angripe trollene.

Gameplayet fungerer enkelt nok - du stiller ut dine troll, som alle har forskjellige funksjoner, i et type rutenett mens vikingene kommer i bølger fra høyresiden av skjermen. Også disse kommer i forskjellige former og med forskjellige funksjoner på slagmarken. Du skal beskytte landsbyen din som ligger til venstre på skjermen. Kommer vikingene seg over er det slutt og du må prøve igjen. Jeg sier det nok en gang: Plants vs. Zombies.

Spillet har en liten historie gående, men denne er mer til pynt enn den er av interesse. Joda, trollene er ganske så sjarmerende og du vil nok heie på dem i deres kamp mot vikingene, men målet er ikke å se hvordan historien ender. Målet er å komme seg gjennom med så bra score som mulig og gjerne slå dine Facebook-venner ned i støvlene. Her starter problemene.

Spillet er vanskelig. Eller rettere sagt, det blir vanskelig, veldig fort. Jeg har ikke problemer med vanskelige spill og jeg elsker utfordringer, men jeg sliter her. Jeg ser på meg selv som en over gjennomsnittlig habil tower defence-spiller, men med dette spillet har det blitt noen hårtuster mindre på skalpen.

Trolls vs VikingsTrolls vs VikingsTrolls vs Vikings
Dette er en annonse:

Det Megapop har valgt å gjøre her er å bruke en omstridt forretningsmodell. Free-to-play. Jeg har ingenting imot free-to-play modellen så lenge den brukes riktig. Det er helt ok at man har mulighet til å kjøpe seg fordeler, men jeg blir litt fortumlet når spillet blir laget med begrensninger slik at man nærmest må betale for å komme videre.

Et eksempel på dette er antall trolltyper du kan ha med i kampene. Du kan velge opp til fem forskjellige troll å ta med deg i kamp, men det finnes to plasser til som du eventuelt må kjøpe. Disse to ekstra trollene vil komme godt med i senere brett med høyere vanskelighetsgrad, men da må du altså punge ut. Jeg vil riktig nok understreke at Megapop tok til seg kritikk og satt ned vanskelighetsgraden noe på noen av brettene og fjernet portene mellom hver av de tre delene i spillet, så du slipper å spille gjennom tidligere brett for å komme gjennom, eller å bla opp med ekte penger.

Nå har jeg skrevet mye negativt, men det finnes mye bra her også. Det er ett norskutviklet spill med både troll og vikinger. Dette alene er ganske kult uansett hvordan du vrir og vender på det. Musikken i spillet bærer også preg på at det er norskutviklet. Norrøntinspirert og herlig. Trollene er sjarmerende og merkelige skapninger, og vikingene er barske. Grafikken er også ganske grei. Den er ikke på noen måte banebrytende, men er frisk nok til å prege spillet på en positiv måte.

Trolls vs VikingsTrolls vs Vikings
Dette er en annonse:

Ja, spillet er sterkt inspirert av Popcaps Plants vs. Zombies, men jeg mener det klarer å stå på egne ben likevel. Noe irriterende er det selvsagt, med tanke på at nesten alt er direkte kopiert, og kun utseende og settingen er endret, men dette hindrer likevel ikke spillet i å ha sin egen sjarm.

Trolls vs Vikings er på mange måter underholdende, men det konstante kjøpepresset er i veien, fra start til slutt. Jeg har, som tidligere nevnt, ingen problemer med mikrotransaksjoner, med i dette tilfellet blir det for mye. Dette er et spill jeg gladelig hadde betalt for, om det enten hadde vært fritt for mikrotransaksjoner eller i det minste vært sterkt redusert, men det er det altså ikke. Spillet har et stort potensial, og jeg håper at den kommende PC-versjonen blir helt fri for mikrotransaksjoner, så får jeg heller bare betale den femtilappen. Det er det verdt.

HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
God musikk
, sjarmerende troll og godt gameplay.
-
Vanskelig uten å kjøpe hjelp, direkte kopi av Plants vs Zombies og veldig pushy med in-game transaksjoner.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Trolls vs VikingsScore

Trolls vs Vikings

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Megapop har endelig sluppet spillet Trolls vs Vikings. Lever det opp til forventningene? Terje har trollet seg gjennom og satt karakter...

1
Norske Trolls vs Vikings er lansert

Norske Trolls vs Vikings er lansert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det norske utviklerstudioet Megapop, med Jørgen Tharaldsen i spissen, kunne i dag glede seg over at Apple har godkjent deres Trolls vs Vikings for distribusjon på App...Loading next content