Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp

Skilpaddestranden er klar med etterfølgeren til et av sine mest lovprisede headset og leverer enn rekke forbedringer, men Eirik skulle gjerne sett enkelte ting gjort bedre.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Turtle Beach sitt Elite Pro-headset har alltid blitt foreslått de gangene jeg har vurdert har vurdert å kjøpe meg noe som skal forbedre lyden i spillene mine, men den høye prislappen har stadig fått meg på andre tanker. Derfor var det meget interessant å få teste ut etterfølgeren, Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp, og se om frykten var godt begrunnet eller ei. La oss bare si at jeg fortsatt ikke er helt sikker.

HQ
Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp

Det første som slår meg når jeg åpner esken er selvsagt at designet er noe helt annet enn Turtle Beach Stealth 300-headsetet jeg testet i august. Her er mesteparten av plasten byttet ut med aluminium, mens de luftige hodeputene har blitt erstattet av lydisolerende skinn. Med en beskrivelsen høres det kanskje ut som om det blir tungt og varmt å sitte med over lenger tid, men dette er slettes ikke tilfellet. Selv med mitt enorme hode har jeg aldri følt noe ubehag, til tross for å ha sittet i over fire timer i strekk. Bøylen er akkurat myk og justerbar nok til at headsetet sitter tett nok til å være på plass uten at det sliter på ører eller hode.

På toppen av det hele er headsetet meget stilrent, noe som i hovedsak skyldes at det ikke er noen knapper eller skruer på det. Elite Pro 2 bruker nemlig i stedet en applikasjon som finnes både på Android og iOS til å justere lyden via Bluetoothen i SuperAmpen. Applikasjonen fungerer glimrende når den først har blitt installert. Her kan du justere lydnivået, bassen, diskanten, lydforholdet mellom chat og spillyd, veksle mellom stereo og den nye 7.1-surrounden, velge mellom moduser tilpasset til spillet, film og musik, og mye mer. Alt er meget stilrent og oversiktelig, samtidig som det er mulig å lage ulike lydprofiler du kan veksle mellom med ett enkelt knappetrykk. Endringene merkes på under et sekund, så du trenger aldri å gå bort til ampen for å justere noe som helst. Et meget flott tilskudd som gjør det lett å tilpasse lyden akkurat slik man vil veldig raskt.

Det eneste minuset med applikasjonen er at undertegnede opplevde en del problemer under installeringen. Applikasjonen ville rett og slett ikke koble seg til headsetet før jeg hadde lastet ned den nye oppdateringen, men nektet i samme slengen å oppdage at jeg allerede hadde lastet den ned tre ganger. Dermed måtte det mye tukling frem og tilbake før alt endelig var på plass. Flere andre jeg har snakket med opplevde det samme, så du må kanskje belage deg på å streve i noen minutter før alt er på stell.

Dette er en annonse:

Når både den lange micro-USBen, headsetkabelen og i PlayStation 4-utgavens tilfelle den optiske kabelen er koblet til lyser LED-skjermen på ampen opp, og det er tid for å ta fulle nytte av det de nå omtrent 2490 kronene har gitt deg, og det er slettes ikke lite.

For det er ikke tvil om at Elite Pro 2 er noe av det beste i Turtle Beach-familien. Spiller du konkurransepregede spill som Call of Duty: Black Ops 4 vil du nok like spillmodusen headsetet starter med. Ved å aktivere Superhuman-funksjonen vil lydbildet endre seg slik at de små detaljene som fottrinn og skudd fremheves på en fremragende måte. Takket være denne og DTS-surroundlyden kan jeg høre akkurat hvor skudd eller fottrinn kommer fra, ganske presist med tanke på avstand til og med. Du må uansett belage deg på at andre elementer blir visket ut, så digger du musikken og ropene til venner og fiender bør du kanskje uansett vurdere å teste ut den vanlige lyden også siden disse tingene nærmest høres ut som om de er tatt opp i et rør med spillmodusen aktivert.

Ikke at det er et stort minus uansett, for jeg har kost meg med både spill, film og musikk i den vanlige modusen jeg bare har gjort små justeringer på for å tilfredsstille egne ønsker. Headsetet har nå fått testet seg med både Spider-Man, Tetris Effect, Astro Bot Rescue Mission og Shadow of the Colossus, fire spill som jeg virkelig har fått nyte den fremragende musikken og lyddesignet i takket være en meget god surround og veldig balansert lydbilde. Vinden som suser forbi og begeistrede tilskuere har aldri hørtes klarere ut, mens de mest intense delene av Tetris Effect-musikken gir meg frysninger med fremragende lyse og mørke toner.

Når det er sagt sliter jeg fortsatt med å finne innstillinger som klarer å unngå at detaljer viskes ut når det er mer enn fire, fem lydkilder. Kanskje skyldes det at headsetet i hovedsak er ment for spill og dermed skapt for spesifikke lyder, men det er vanskelig å høre nyansene nyansene når du hører flere lyse toner samtidig. Eventuelle dialoger er fortsatt klare, så det virker som om dette kanskje er en prioritering fra Turtle Beach, uten at jeg kan si det med sikkerhet. Om noen finner innstillinger som klarer å finne en bedre balanse må dere bare si fra.

Dette er en annonse:

Noe jeg uansett ikke er i tvil om er at bassen kunne vært en god del bedre. Du må skru bassen ganske høyt for å virkelig føle rytmen i tunge basslåter eller kreftene fra en AK47 på kroppen, og da ofrer du samtidig detaljene i lydbildet på andre steder. På dette området finnes det helt klart bedre alternativ i samme prisklasse. Spørsmålet er bare om de andre headsetene gjør en like god jobb generelt sett.

For Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp er helt klart esset i selskapets kortstokk. Headsetet er et av de mest komfortable jeg har brukt, noe som er imponerende med et stort hode. Dermed blir det en fryd å kose seg med meget god lyd i utallige timer uten pause. Skytespill hvor du ønsker å høre de små detaljene nyter godt av DTS-surrounded og Superhuman Hearing-funksjonen, mens de mer ordinære modusene kan tilpasses til egne ønsker som gjør at både lydsporene og de mindre detaljene i andre spill kan nytes til fulle. Du må bare være obs på at det er en sjanse for å møte på en kronglete installering første gang du bruker det, og at bassen ikke akkurat får det til å vibrere gjennom hele kroppen sammenlignet med enkelte av konkurrentene i samme prisklasse. Mikrofonmessig er alt som man forventer for prisen, og når lyden altså er det beste Turtle Beach har å by på er Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp helt klart verdt å vurdere om lyden er en meget viktig del av spill for deg.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Komfortable å ha på over lang tid, Lett å tilpasse lyden etter egne ønsker
-
Kronglete innstallering, Sliter litt med de lysere tonene og bassen for prisen
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp

Turtle Beach Elite Pro 2 + SuperAmp

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Skilpaddestranden er klar med etterfølgeren til et av sine mest lovprisede headset og leverer enn rekke forbedringer, men Eirik skulle gjerne sett enkelte ting gjort bedre.Loading next content