Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Uncharted 3: Drake's Deception

Uncharted 3: Drake's Deception

Naughty Dog bygger videre på en trygg og solid oppskrift i Nathan Drakes seneste eventyr. Det er Uncharted i tradisjonell stil, og jeg liker det...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du får det du forventer i Uncharted 3: Drake's Deception. En herlig fargerik historie, på hengende håret-action og en filmatisk presentasjon uten sidestykke. Spillet byr ganske enkelt på tradisjonell Uncharted-action, uten de helt store overraskelsene. Men du verden så underholdende det er.

Selv om Nathan Drakes tredje eventyr ikke skiller seg nevneverdig fra forgjengeren, har utviklerne gjort de nødvendige grepene for at det hele tiden føles friskt. Dette er en berg-og-dal-bane av en oppdagelsesferd med et særdeles velskrevet manus.

Naughty Dog lykkes med noe andre utviklere klarer. De skaper troverdige personligheter i spill - figurer jeg bryr meg om. De klarer å få meg engasjert i en kjærlighetshistorie, uten at det blir kleint. De klarer å få meg til å sitte på kanten av sofaen under spennende sekvenser, og iblant treffer de også spikeren på hodet med en og annen vittighet. Her snakker vi kinokvalitet, og ikke rett på video.

Uncharted 3: Drake's Deception
Dette er en annonse:

Det er tydelig at utviklerne ønsker å fortelle en gripende historie i Uncharted 3: Drake's Deception. Jeg har aldri hørt et mer troverdig stemmeskuespill, rikt på nyanser og levert med overbevisning. Her setter virkelig Naughty Dog standarden. Dette gjelder ikke bare i de filmatiske scenene, men også i kampens hete og ved halsbrekkende klatresekvenser.

Musikken er orkestral, storslått og underbygger ofte det som skjer. Befinner du deg i en hektisk skuddveksling spiller orkesteret dramatisk og intenst, mens lydbildet endrer seg totalt der andre situasjoner skal beskrives. God dynamikk, og veldig filmatisk.

Uncharted 3: Drake's Deception

Men ikke bare lydbildet og historien er forseggjort. Uncharted 3: Drake's Deception har en visuell stil som er helt egen. Det kan virke som en flørt mellom håndtegnet, fargerik stil og fotorealisme - og det er fantastisk vakkert. Trolig det peneste spillet som finnes til Playstation 3.

Dette er en annonse:

Ingen skattejakt er komplett uten basketak, og det ble en hel del slåssing iløpet av ferden. Denne gangen er Nathan Drake langt mer bevisst på å bruke gjenstander enn tidligere. Om det er en kjøleskapsdør, en sleip fisk eller den tradisjonelle stekepannen spiller ingen rolle. Omgivelsene brukes hyppig i actionscenene, og det kan oppleves regissert, selv om de nødvendigvis ikke er det.

Hele spillet er presentert som om det skulle ha vært en stor blockbuster. Det har noe for enhver. Det er et av få spill hvor det nesten er like underholdende å være tilskuer, som det er å kontrollere hovedpersonen selv - velregissert er det. Men dette er ikke helt problemfritt.

Uncharted 3: Drake's Deception

Tidvis kan spillet bli for lineært. Uncharted 3: Drake's Deception følger et stramt regissert manus, som ikke gir all verdens rom til utforskning og frihet. Det er ikke store nyvinninger i plattform- eller action-delene fra forgjengerne, selv om kvaliteten er solid tvers igjennom. Det er få overraskelser i vente om du er vant med spillseriens spektakulære driv, men selv om overraskelsene uteblir, er det bunnsolid og underholdende hele veien gjennom.

Skjult blant action og kjappe replikker finner vi også gåter i Uncharted 3: Drake's Deception. De er noe snedigere enn i forgjengerne, og gir spillet en bedre dynamikk. Tempoet blir dratt ned og andre ferdigheter enn klatring og skyting blir satt på prøve.

Uncharted 3: Drake's Deception

Dette var også spillet som skulle vise at 3D og spill hører sammen. Utviklerne har sagt at de har tatt høyde for teknologien allerede i planleggingsfasen. Jeg kan med en gang si at dette definitivt er det beste 3D-spillet på markedet, men det er likevel ikke sikkert du vil få den beste opplevelsen i 3D.

Iblant skinner dybdeopplevelsen gjennom, og 3D-effekten gir meg noe. Samtidig ser spillet utrolig pent ut i vanlig visning, og kjører med en høyere oppløsning enn i 3D. Med stereoskopisk 3D aktivert er spillet mer pikselert, og kjører med lavere oppløsning. Så vil man da spille i 3D når man kun får en god dybdegjengivelse i visse situasjoner?

Konklusjon
Naughty Dog holder seg til det trygge, så ikke forvent dere en revolusjon av serien. Likevel synes jeg Uncharted 3: Drake's Deception er en vellykket lansering, ettersom summen av det hele er så høy. Den ene ta-pusten-fra-deg-scenen avløses av den neste, kjappe replikker, godt lydbilde, slående vakker grafikk, gåter og action utgjør totalpakken. Et eventyr som underholder hele veien gjennom.

Uncharted 3: Drake's Deception
Uncharted 3: Drake's Deception
Uncharted 3: Drake's Deception
Uncharted 3: Drake's Deception
Uncharted 3: Drake's Deception
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Herlige replikker, fantastisk grafikk, filmatisk presentasjon, god historie, stemmeskuespill, troverdige personligheter
-
Få overraskelser, noe merkelig AI
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • Most Wanted 1999
  Som en stor fan av Uncharted 2:Among Thieves prøvde jeg Uncharted 3:Drake`s Deception, og Gud var jeg inne i et digitalt kunstverk. Grafikk og... 10/10
 • Jack the Lack of Crack
  Naughty Dog serverer oss enda et kapittel i historien om Nathan Drake, og i kjent stil ligger en verdensomspennende skattejakt for våre føtter.... 9/10
 • battlecount
  På jakt etter eventyr! Nathan drake er tilbake i et hardkokt eventyr/action spill som byr på jakt etter nye skatter store slåsskamper og eventyr... 9/10
 • Duckislate
  Et av 2011`s største spill har ankommet markedet. Leverer Uncharted 3: Drake`s Deception varene? Etter timesvis med variert underholdning er jeg... 10/10

Relaterte tekster

Amy Hennig får en BAFTA

Amy Hennig får en BAFTA

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) vil anerkjenne den tidligere spillregissøren hos Naughty Dog og forfatter på Uncharted-serien, Amy Hennig, ved å...Loading next content