Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Drake's Fortune

Årets store overraskelse ramler inn til Playstation 3 akkurat i det man trodde den fantasiske spillhøsten egentlig var ferdig. Frode er glad!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Noen ganger kommer det spill rekende på en fjøl som man egentlig ikke hadde tenkt særlig over. Det er klart at med Naughty Dogs trackrecord når det gjelder spillutvikling så burde man ha hatt en viss formening om at Uncharted: Drake's Fortune kunne bli bra, men det har bare aldri sett særlig spennende ut. Men det er definitivt helt til man setter det i konsollen og går i gang med det herlige eventyret. Jeg kan ikke påstå at jeg har elsket alle Jak & Dexter-spilllene, men noen har vært meget bra. Derfor har jeg et ambivalent forhold til Naughty Dog, og på en måte forveksler jeg dem nesten med Insomniac. Ratchet & Clank, Jak & Dexter. Imsomniac gikk på tidenes blemme med Resistance: Fall of Man, men også tidenes comeback med siste Ratchet & Clank: Tools of Destruction. Kanskje jeg burde sett det komme?

Jeg hadde nesten pakket ned min Playstation 3. Det kom ingen spennende spill, og så plutselig kom Ratchet & Clank: Tools of Destruction. Dermed ble den børstet støv av, og når Uncharted ble testet noen uker senere så våknet hele min tro på Sonys problembarn.

To så gode spill i løpet av en måned er intet annet enn en strålende opplevelse, og ved siden av Mass Effect og Call of Duty 4 så er det de jeg har kost meg aller mest med den siste måneden.

Uncharted: Drake's Fortune er et relativt schizofrent spill. Det er både et eventyr i ekte Indiana Jones og Tomb Raider-stil, men også et ganske heftig actionspill. Det er mye plattformhopping, men også fete våpen og slitsomme puzzles. Nå er ikke puslebiten så vanskelig som man gjerne tror, og det handler egentlig bare om å tenke enkelt.

Dette er en annonse:

Actiondelen av spillet er godt gjennomført, og flere av skytesekvensene kan bli rimelig heftige og blodige.Historien er egentlig både underholdende, men også ganske forutsigbar. Du finner dagboken til Sir Francis Drake i kisten hans, og begir deg ut på å finne gullskatten i El Dorado. Det er hele tiden kjipe folk som forsøker å gjøre dette vanskelig for deg, og som er på jakt etter den sammen skatten, men med et godt våpenarsenal og en innsikt i problemløsing som kjipingene ikke har, så er det selvsagt du som trekker det lengste strået. Det er egentlig umulig å si noe mer uten at spillopplevelsen vil bli ødelagt for deg som eventuelt planlegger å gå til anskaffelse.

Denne typen spill er ekstremt avhengig av hvordan kontrollene fungerer, og det er der Uncharted: Drake's Fortune virkelig skinner. Med mye plattformhopping blir det ekstremt frustrerende hvis helten hele tiden gjør noe annet enn du egentlig vil, men han er lydig og det hele er intuitivt. Det er også tilfelle for våpenkontrollen, som føles som det er spesialdesignet for et fullblods actionspill. Indiana Jones-eventyrene har facsinert meg i hele oppveksten, og det er nok også mye av grunnen til at Uncharted treffer rett i hjertet. Det er et skikkkelig skattejegerspill, du blir servert en fin historie, du må løse mystiske oppdrag samtidig som du leter deg frem gjennom en vakker jungel.

Grafisk sett er Uncharted faktisk overraskende lekkert. Man får ikke følelsen av ekstrem realisme som utviklerne har snakket varmt om, men både karakterer og omgivelser er meget godt laget. Det er også et av disse spillene hvor stemning har mye å si, og noen av sekvensene i jungelen er rett og slett strålende. Musikken er forutsigbar i forhold til at den bygger opp til hva som skal skje, men det fungerer så bra og man blir rett og slett litt trollbundet. Forutsigbarheten er i utgangspunktet forutsigbar i seg selv, og man vet alltid at i et actionspill så kommer det et knippe bad guys i det man runder den neste åskammen. Derfor gjør det ingenting, og det funker som kule.

Som sagt så er Uncharted: Drake´s Fortune et spill som handler veldig mye om historie. Derfor er det også umulig å si så mye uten å røpe for mye, men kontrollene er perfekte, grafikken vil tilfredstille samtlige med en Playstation 3 i huset, og det lydmessige er helt på topp. Stemmeskuespillet er akkurat slik det skal være i et slikt spill. Hovedpersonene er gjort bra, mens noen av dine latinomotstandere er i overkant cheesy.

Dette er en annonse:

For min del så handler Uncharted mest om følelser. Man kan oppsummere grafikk, polygoner, lydkvalitet, spillbarhet og holdbarhet i det uendelige, men noen ganger kommer det bare et spill som treffer en, selv om man ser feil og mangler ved den tekniske utførelsen.

Uncharted er nettopp et slikt spill. Det er rett og slett bare jævlig moro å spille. Man koser seg hele veien gjennom, og nei, det er ikke noen funky onlinedel, eller nedlastbart materiale, eller noen av de tingene som vi har blitt vant til å kreve fra spill i 2007. Det er bare et herlig actioneventyr hvor man får være Indiana Jones for en stakket stund, samtidig som man får fortalt en underholdende historie.

Jeg har fått den samme følelsen som både jeg og Carl Thomas fikk med Gun fra Activision som ble lansert for et par år tilbake. Men ser helt klart at dette ikke er verdens beste spill, men man har det bare så utrolig moro mens man spiller. Og er det ikke alt egentlig handler om?

Det er også noe ordentlig julete over eventyr av dette kaliberet i mine øyne. Det er perfekte spill å sette seg ned med på 2. juledag, og når du står fast får du lillesøster til å komme å hjelpe deg. Familielykke!

Sjekk ut på GRTV: Frode anmelder Uncharted: Drake's Fortune på GRTV.

Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted: Drake's Fortune
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Lekkert, og rett og slett bare utrolig moro.
-
Du spiller det nok bare en gang.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • PacSackBoy
  Skattejakt har alltid vært et spennende tema innen mediebransjen. Filmer som Indiana Jones har vi alle sett eller i alle fall hørt om. Nysgjerrige... 8/10
 • WermeBoy
  Ja her kommer jeg med anmeldelse med Uncharted: Drakes Fortune fra 2007. Hele spillet starter med Nathan Drake, Victor Sullivan (Sully) og en... 8/10
 • Venom140
  Skatter har alltid hvert en drøm for hver og en. Nathan Drake er en etterfølger som er ute etter sin forgjengers hemelige skatt, som ligger i El... 9/10
 • A to the H
  Når Playstation 3 kom ut, slapp Sony ut en rekke signaturspill som var kun eksklusive for denne plattformen. Blant disse titlene dukket det en mann... 9/10
 • SWRT91
  Jaja, jeg hadde hatt et lite øye på dette spillet. Eller lettere sagt uncharted 2. Men siden det var så lenge til tenkte jeg at jeg ville gå... 9/10
 • gindel233
  Jeg sier MARCO og du sier POLO. Haha, du er skadet, du våkner opp med toget utfor fjellklippet som vipper, kun noen kilo til så faller vognen. Du... 10/10
 • Espectro
  Nathan Drake tar opp jakten på El Dorado, vil han finne skatten eller har han reist helt til Amazonas for ingenting? Jeg har satt med ned for å... 9/10

Relaterte tekster

Uncharted: Drake's FortuneScore

Uncharted: Drake's Fortune

ANMELDELSE. Skrevet av Frode Haugen

Frode holdt på å pakke ned sin Playstation 3, og så kom årets store eventyroverraskelse rekende. Lykke!

4
Uncharted-filmen har fått premieredato

Uncharted-filmen har fått premieredato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I forrige uke kunne vi fortelle at innspillingen av Uncharted-filmen skal begynne tidlig neste år. Filmen regisseres av Seth Gordon og baseres hovedsaklig på Uncharted:...Loading next content