Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Gaems Sentinel

GameBoks får konkurranse fra amerikanerne via Sentinel, en annen "kasse" om lar deg ta konsollen med på farten.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For ikke så lenge siden ble den danske GameBoks lansert. Selv om hjemmepublikummet i Danmark ikke gikk mann av huse for konseptet kunne vi finne flere positive ting å si om aggregatet, selv om vi hadde noen ankepunkter, deriblant vekt. Nå forsøker en amerikansk modell fra selskapet GAEMS å ta opp konkurransen, og tiden er nå inne for å anmelde denne.

HQ

Modellen heter Sentinel og kommer fra det amerikanske selskapet GAEMS, som tidligere har skapt mobile løsninger for konsollfolket. Nettopp Sentinel er deres forsøk på å gi deg en relativt lett, smertefri og forbrukervennlig måte å ta konsollen din med på farten. Men selv om den er billigere enn GameBoks, så er den også .... ja, verre.

Gaems Sentinel

Hvis vi ser på de to spillboksene side om side, så la oss først kikke på den danske versjonens største problem, nemlig vekt. Selve Sentinel-kassen veier 5,8 kg, og legger du til omtrent 2,1 kg fra enten en PlayStation 4 Pro eller Xbox One X får du en nettovekt på ca. 8 kg. Dette er noe lettere enn GameBoks' 12 kg. Om dette utgjør en forskjell når man skal fra A til B kan man alltids diskutere, og det er en grunn til at Sentinel er lettere enn konkurrenten.

Sentinel er nemlig primært laget i svart plastikk, mens GameBoks er sammensatt av flere stykker tre, som til sammen utgjør et koffertlignende design. Her får man derimot ett helhetlig plastikkstykke, som absolutt er massiv men uten helt den samme kvalitetsfølelsen. Konsollen spennes fast ved hjelp av to borrelåsstropper, men også her skuffer GAEMS en smule med borrelås som ikke spenner helt stramt. Dessuten hviler konsollen oppå et stykke mørk skumgummi som ikke er fast montert, men som kan tas helt ut. Dette gjør at konsollen flytter seg litt rundt under transport, noe man naturligvis ikke skulle behøve å bekymre seg for.

Dette er en annonse:

Designet på Sentinel gjør at den ikke er lukket hele veien rundt om den fastspende konsollen. I stedet er det kun de to bredsidene som reelt sett har kanter, noe som bør kunne forbedre ventilasjonen. Det skal sies at kassen ikke tilbyr ventilasjonsvifter, men vi støtte ikke på varmeproblemer under testperioden.

Gaems Sentinel

Så ja, Sentinel er mindre, men du får også mindre for pengene. Det betyr imidlertid ikke at den er falleferdig. Den er robust og kompetent satt sammen, og selv om plastikken føles billig gjør den også at kassen veier mindre. Skjermen som følger med i kassen er et 17.3 tommer 1080p IPS-panel, og det er her skoen for alvor trykker. Denne skjermen må sies å være blant de absolutt verste vi har sett på de siste par årene. Først og fremst er 137 NITS simpelthen ikke nok, så enkelt er det. Ikke bare er skjermen liten, men den blir heller ikke lys nok til å bruke den utendørs, som jo må sies å være noe av poenget med å inkludere en skjerm i kassen i utgangspunktet. Som om ikke det var nok står det heller ikke noe om hvem som har supplert skjermen, men de som har gjort det har ingen anelse om hva fargekalibrering er. Huden på rollefigurer som Aloy i Horizon: Zero Dawn får en merkverdig gulaktig kontrast, og planter og trær i for eksempel Days Gone og The Last of Us blir grå. Greit nok kan man selv manipulere fargene en smule via menyene, som det heldigvis er lett å gjøre takket være den medfølgende fjernkontrollen, men en god skjerm er den så absolutt ikke.

Det stopper dessverre ikke helt der, for mens GameBoks gir deg en USB hub, ventilasjon og strøm til både skjerm og konsoll via én sentral strømforsyning, må du her selv ha med kabler til både skjerm og konsoll. Panelet foran må ha strøm via en separat strømforsyning, og det samme må konsollen. Det er riktig nok bare et lite irritasjonsmoment, men det senker brukervennligheten betraktelig at strømmen ikke er samlet i én sentral løsning.

Dette er en annonse:
Gaems Sentinel

Samtidig er høyttalerne rett og slett forferdelige og virker å bestå av skjermens interne høyttalere som det bare er plassert plastikkgitter over. Heldigvis har Sentinel i likhet med GameBoks en egen jack-inngang, så det er mulig å koble til små eksterne høyttalere som bør forbedre lydopplevelsen betraktelig.

Er GAEMS Sentinal billigere enn sin danske konkurrent? Ja, det er den faktisk, og en hel del sådan. Prisen er $349, som før frakt og toll utgjør rundt 3000 norske kroner. Men mellom skjermen og høyttalernes kvalitet og det mildt sagt heslige designet, så er denne litt vanskeligere å anbefale.

Med det sagt, så er den altså en hel del lettere, og litt billigere, så dersom man er interessert i den unike bruken som et slikt aggregat kan tilby, så er den et greit alternativ.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content