Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Playdate

Vi har anmeldt Panics søte håndholdte konsoll med en sveiv på siden.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Nå er det ikke lenger like stort å se nostalgiske minikonsoller bli lansert på markedet, men disse har for vane å være designet for å spille gamle spill, så å se små splitter nye håndholdte enheter i hyllene blir litt mer stas. Selskapet panic har observert dette åpne gapet i markedet, og er derfor i ferd med å lansere en ganske interessant, og ekstremt unik, håndholdt, med en ganske grunnleggende prosessor som kan starte og kjøre enkle spill. Men det som virkelig skiller seg fra resten er den lille sveiven på ene siden. Denne kan roteres, og fungerer som en unik input som spill på plattformen kan dra nytte av. Playdate lanseres veldig snart over hele kloden, og jeg har faktisk allerede lekt med den i noen uker.

HQ

Men før vi ser på selve spillene og hvordan disse kjører på den lille maskinen, la oss starte med å se nærmere på selve maskinen. Den måler 76x74 millimeter med en tykkelse på 9 millimeter, så du begynner kanskje allerede å visualisere at dette virkelig ikke er en stor maskin. Størrelsen minner nesten mer om en Tamagotchi i og med at du enkelt bære den rundt i bukselommen. Selve formen er imidlertid mer minneverdig, og vil fange oppmerksomheten til forbipasserende.

Når det gjelder selve byggekvaliteten kan jeg trygt melde at Playdate er laget av høykvalitets plast, og det hele holdes sammen av skruer i tre av de fire hjørnene, skurer som ellers er hule og som derfor gjør at du i prinsippet kan ha den dinglende fra en nøkkelring for eksempel. Selve panelet er 400x240p, er 1-bit og fyller det meste av Playdates "kropp". I tillegg er det piltaster, A- og B-knapp, en Options-knapp og en liten høyttaler. Den nevnte sveiven sitter på høyre side og kan flyttes ut av hvileposisjon til en mer aktiv en ved å trekke den ut. Dette lar deg rotere den 360 grader i ulike spill. I tillegg er det en standby-knapp øverst, en USB-C-port og en jack-inngang nederst for headset. I tillegg har den et innebygd 3-akset akselerometer som brukes til å bedømme hvordan Playdate holdes - for bruk i spesifikke spill.

Playdate
Dette er en annonse:
PlaydatePlaydate

Kikker vi under panseret finner vi ganske grunnleggende maskinvare. Vi snakker en 180MHz Cortex M7 CPU, som kan kjøre ganske rudimentære spill designet via Playdates egen SDK-utviklingsmotor, samt 16MB RAM, en 32KB L1-cache og 4GB plass, som burde være nok til å lagre 60+ spill når så mange blir tilgjengelig. Det hele høres kanskje litt lite ut, men min erfaring er at Playdate har massevis av hestekrefter til å håndtere spillopplevelsen den har som mål å levere. Spillene laster raskt og jeg har ikke kommet over et eneste som virkelig fungerte dårlig.

Playdates batteri varker i cirka 14 dager i standby, og i cirka åtte timer hvis du virkelig går for det. Min erfaring er at med slike systemer er dette ganske standard, og fungerer tilfredsstillende nok. I tillegg er det både WIFI og Bluetooth, som gjør at du ikke trenger å koble til en PC for å laste ned nye spill.

Helhetlig sett har tiden min med Playdate vært helt utmerket. Enheten i seg selv er søt og effektivt utformet, og selv om sveiven kan være litt vanskelig å bruke i enkelte spill, og at jeg har opplevd et par krasj de siste ukene, har det stort sett vært en fryd på både programvaren og maskinvarens side. Ja, det skal sies at displayet kan bli et problem med tiden, for takket være den ikke-eksisterende bakgrunnsbelysningen kan det være direkte vanskelig å se hva som foregår dersom lysforholdene rundt deg ikke er ideelle.

Dette er en annonse:
PlaydatePlaydate
PlaydatePlaydate

Når det gjelder spillene lanseres disse i grupper, som Panic kaller sesonger, som i seg selv er et morsomt konsept. Jeg har utforsket det meste av hva sesong 1 har å tilby, og denne tilbyr 24 spill som hver føles unike og ganske morsomme. Noen fungerer utmerket fra starten og blir forklart effektivt eller er så simple at de ikke trenger en forklaring. For eksempel har vi Snak som er en slags Snake, Pick Pack Pup som er en form for match-tre og Executive Gold DX som er minigolf. Det er søtt og nostalgisk på akkurat den rette måten.

Det gjelder imidlertid ikke alle, og det er noen som enten er forklart og utdypet på en veldig ineffektiv måte, som for eksempel det kompliserte Lost Your Marbles, og så er det spill som Ratcheteer hvor du nesten ikke aner hva som foregår... Nei, selvfølgelig er ikke alle 24 spillene like gode, men de fleste er ganske morsomme, både for korte og litt lengre økter. Nei, ingen er laget for å fordype deg i timevis, de er laget for å holde interessen din i 10-30 minutter av gangen, og til dette fungerer Playdate utmerket.

Playdate

Dette innebærer at du kan synes prisen på $179 er litt vanskelig å svelge, men for å være ærlig har jeg sjelden sett så mye innovasjon, velutnyttet nostalgi og solid byggekvalitet og design i én pakke - og jeg gleder meg til å se flere spill på den. Dette er ikke en slam dunk, men som en start har Panic fått til mye riktig her.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Flott byggekvalitet, God ytelse, Bedårende, Spillene som er tilgjengelige hittil er varierte og morsomme, Solid batteritid.
-
Displayet kan være litt kornete, Noen spill er veldig dårlig forklar og vanskelig å sette seg inn i.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Vi anmelder Playdate

Vi anmelder Playdate

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

Vi har anmeldt Panics søte håndholdte konsoll med en sveiv på siden.Loading next content