Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
The Last of Us (HBO Max)

Vi bør ikke være bekymret for en Cordyceps-infeksjon i The Last of Us-stil, sier mykolog

Soppene er mer fordelaktige for menneskeheten enn noe annet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ingen tvil om at mange av dere har sett på HBO's The Last of Us og kanskje til og med spilt Naughty Dog's fabelaktig videospill, og begynt å tenke på om sopp er en reell trussel mot menneskeheten. Vel, ifølge mykolog Paul Stamets er Cordyceps-soppen i showet langt fra en trussel mot menneskeheten.

Stamets snakket om sopp og The Last of Us på Twitter, og uttalte:

- Jeg er akkurat ferdig med å se andre episode av #TheLastOfUs og har to meninger.

"For det første er jeg en science-fiction-fan, og jeg elsker å veve de kreative elementene av sopp inn i fortellingen.

"Men la oss bli ekte. Cordyceps kan ikke smitte mennesker."

Stamets fortsatte med å legge til: «Dette er fiksjon vevd inn i et tema spekket med mykologi og utnyttelse av mykofobi: frykten for sopp. Det er naturlig for mennesker å frykte det som er mektig, men mystisk og misforstått.

Når det gjelder hva Cordyceps faktisk kan gjøre for menneskeheten, bemerket han: "I virkeligheten tilbyr Fungi oss i dag noen av de beste løsningene som trengs for å løse mange av de eksistensielle truslene vi står overfor. Faktisk kan Cordyceps-lignende sopp erstatte de fleste kjemiske plantevernmidler med en økologisk rasjonell og økonomisk skalerbar løsning.

Men vi lever i en verden som elsker fiksjon og historier, så hvis Cordyceps sopp ble vår fiende, ville vi ha en sjanse? Stamets avsluttet med en ganske tankevekkende uttalelse:

"Breaking news: de er overalt, hele tiden, og du bor med dem 24/7. Disse soppene eksisterer under hvert fottrinn du tar.

"Sopp vil aldri bli beseiret.

- Vår overlevelse avhenger av en fredsavtale med Fungi.

"Mykologer kan hjelpe ved å være ambassadører .... til våre venner, den fantastiske soppen!

Så unødvendig å si, sopp er venner.

The Last of Us (HBO Max)

Relaterte teksterLoading next content