Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har fått prøve Razer Phone 2

Gir en dedikert gaming-telefon med stereolyd og 120Hz display egentlig mening? Svaret er et rungende "JA!"

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razers første telefon ble markedsført som en spesifikasjonstung gaming-mobiltelefon, og dette er også tilfellet med andreutgaven. Razer er fortsatt Razer, og de vet akkurat hvordan en slik enhet skal utformes.

HQ

Selve telefonen er en robust sort sak i en flott sort finish som skifter herlig mellom matt og blank - satin og mirror black er for øvrig de to eneste tilgjengelige fargevalgene. Det vitner om en presis visjon. Det eneste ankepunktet i den designmessige regien er kamerahuset, som stikker en smule ut fra selve telefonen, noe jeg ikke er spesielt begeistret for. Kameraet bruker for øvrig Sonys IMX-sensor, som skal være en av de beste på markedet, og som med hver ny generasjon tar også Razer Phone 2 fantastiske bilder.

Utover dette er det ikke mye på utsiden av telefonen, kun to volumknapper og en på-knapp på siden. Designet er en smakssak. Personlig opplever jeg det som fantastisk - industrielt, simpelt og elegant. Kanskje kunne hjørnene vært litt mer buet for bedre ergonomi, men ellers er det så subtilt som det bør være, og det er en klar forbedring over forgjengeren.

Razer Phone 2

Det finnes en høyttaler i bunnen og en i toppen av telefonen, slik at man får stereolyd når man vipper telefonen over på siden. Her er min eneste større designanke at det er ikke noe trådnett foran høyttaleren, og dermed kommer det ekstremt lett lo inn i de små åpningene til høyttaleren, og det kommer til å ta timevis å rense dem før Razer skal ha testeksemplaret sitt tilbake. Til gjengjeld er den kompatibel med Dolby Atmos for mobiltelefoner, og Razer Phone 2 leverer da også uten konkurranse den beste mobillyden vi har testet per dags dato. Den er helt fantastisk for å høre på video og spillyd direkte fra mobilen. Hver høyttaler har en egen forsterker og en 24 bit DAC driver, som dog i seg selv ikke er usedvanlig, ettersom mange nyere telefoner har ganske kraftige DACs innebygget som er kompatible med selv avanserte lydformater i høy oppløsning.

Dette er en annonse:

Finner vi en RGB-opplyst logo via Chroma? Ja da. Det er meningsløst men også ganske kult. Det sluker dog også en del batteri, så jeg anbefaler å skru denne funksjonen av.

Telefonen har USB-tilkobling med USB-C, og kabelen har også USB-C i ladeenden som leder til en opplader som er, som forventet, Razer-brandet. Kabelen er en flettet stoffkabel slik man kjenner igjen fra deres tastaturer og mus, og naturligvis med støpsel som er Razer-lysegrønn inni. Meget gjennomført. Den kan også lades opp trådløst med Quick Charge 4.0, men det var ikke med i presseeksemplaret vi fikk tilsendt og er dermed ikke testet. Det burde også være med en USB-C til minijack til den alminnelige utgaven av telefonen.

Razer Phone 2

Selve telefonen kjører på et Razer-tilpasset Android-system 8.1 Oreo, som prosesseres av en Qualcomm Snapdragon 845-prosessor. Den byr på 8GB RAM og 64GB internminne, skjønt sistnevnte kan utvides opp til 1TB ved hjelp av microSD. Razer har selv valgt å ikke oppgi vekten på telefonen, men min kjøkkenvekt sier 215 gram. Alle spill kjører lynraskt og uten problemer.

Dette er en annonse:

At man ikke har Android 9 (Pie/P) trekker jo ned. Det har jo selv Oneplus 6, og den har et halvt år på baken - vi forventer at Razer oppdaterer meget snart. Det kom flere softwareoppdateringer forløpende i testperioden, så det lover godt, men at det ikke er Android Pie fra starten av trekker altså ned når telefonen er splitter ny.

Displayet er en lyssterk QHD 120Hz IGZO LCD på 1440xx2560 og en størrelse på 5,72", og det er nesten vondt å si det, men den er åpenbart bedre og mer flytende enn noen annen telefon vi har prøvd. Selv mer stillestående strategiorienterte spill får en klar forbedring og en langt mer flytende gjengivelse. Det er til og med HDR-støtte på den, og skal man tro spesifikasjonene er det snakk om 645 NITS på et 10-bit display. Fargegjengivelsen er en smule mer matt enn andre telefoner vi har sammenlignet med på kontoret, noe som må være en konsekvens av LCD fremfor AMOLED, men det er prisen man betaler for 120Hz oppdateringshastighet.

Razer Phone 2

Telefonens skjerm er beskyttet av Corning Gorilla Glass 5. Kameraet tar opp video i 4K og har dobbel LED blitz. Vi snakker 12 megapiksler på begge bakkameraene som kjører med brennvidde på henholdsvis 1,75 og 2,6. Frontkameraet er på 8 megapiksler med brennvidde 2.0 og opptaksmulighet opptil 1080p video. Når man skifter mellom de to kameraene viser telefonen dog at det ene kameraet ikke er 12MP, men 7,7MP, og man kan ikke se hva som er hva. En bedre kamerastyring kommer forhåpentligvis med en oppdatering.

Særlig bilder med zoom var merkbart bedre, og her kommer de to forskjellige kameraene til sin rett. Det hadde derimot vært fett å kunne ta opp i slow motion for alvor.

Telefonen har fordampningskammer til avkjøling, og det gir en merkbar effekt ved prosessortunge spill. Der mange andre telefoner blir varme, så var dette aldri et problem med Razer Phone 2, og det må antas at det også forbedrer telefonens levetid rent hardwaremessig.

Telefonen har imidlertid en ganske så aggressiv batterisparefunksjon i fabrikkinnstillingene, og går over til å slukke skjermen temmelig raskt. Batteriet i telefonen er dog på massive 4000 mAh, og det holder faktisk en hel dag også i tilfeller hvor telefonen brukes til altfor mye spilling. Det er gjort en rekke ekstra tiltak for at man kan justere ytelse og batteri fullstendig som det passer for den enkelte, og faktisk må man gi Razer en klapp på skulderen for å ha laget et totaløkosystem slik vi kjenner det fra Apple, hvor både telefoner og bærbare kjører på samme måte. Dette betyr i praksis at man finner både Cortez og Game Boost som man kjenner igjen fra datamaskinen sin, og det er å ta tingene et steg i riktig retning. Særlig RAM Clearing-funksjonen er deilig å ha.

Razer Phone 2

Telefonen kommer med Bluetooth 5.0 og MIMO-kompatibel Dualband WiFi.

Telefonen koster i skrivende stund 8599 norske kroner ifølge Prisguide. Tatt i betraktning at displayet er den primære oppdateringen i forhold til forgjengeren, så hadde en litt lavere pris tettere på OnePlus kunnet gi Razer en bedre markedsposisjon etter mitt syn.

Så, er den fantastisk til gaming med spesialkjøling, spesialsoftware, kraftigere hardware og et tvers gjennom fantastisk lyd og bilde, men samtidig med et kraftig batteri? Ja! Må det jobbes noe mer med integrasjonen av kameraet og særlig softwaren til denne, og i samme slengen oppdateres til nyeste Android-versjon? Også ja!

For den allmenne telefoneier er det bedre og billigere alternativer der ute, men for gamingentusiasten bør Razer Phone 2 prøves innen man tar en beslutning.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content