Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Vinter i Blåfjell

Vinter i Blåfjell

Vinter i Blåfjell har kanskje gode hensikter, men et uinspirert brettdesign og en tynn historie vitner om det motsatte. Lisensforbannelsen hviler over både Blå- og Rødnissene i et middels godt plattformspill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vinter i Blåfjell er basert på det populære Blåfjell-universet, kjent fra blant annet NRKs julekalender. Spillet er forøvrig utviklet av norske Ravn Studio. Rett skal være rett - forventingene var ikke akkurat skyhøye når norskutviklede Vinter i Blåfjell landet hos undertegnede. Til gjengjeld passet resultatet ganske bra til forventningene.

HQ

Handlingen i Vinter i Blåfjell er akkurat like tynn som man forventer. Når Turte og Tvilling, de to hovedblånissene i spillet, finner en rødnissejente, blir blåmor og blåfar fortvilet. Rød- og blånissene er nemlig ikke så gode venner, men Turte og Tvilling vil bevise at alle nisser er like mye verdt. I håp om å overbevise Blåmor og Blåfar om dette, setter Turte og Tvilling ut på en aldri så liten reise for å sanke inn forskjellige ting som trengs for å få dette gjort. Ikke noe spesielle greier her, altså. Det skal likevel gis plusspoeng for å ha maktet å få norsk stemmeskuespill i spillet, noe som definitivt vil glede barn landet rundt.

Vinter i Blåfjell

Gameplaymessig er Vinter i Blåfjell et ganske standard plattformspill. Tenk Super Mario, bare at myntene er byttet ut med blant annet bergkrystaller og blåbær. Målet er å samle så mange av disse gjenstandene som mulig. Når man samler et visst antall vil man bli tildelt enten én eller flere gullsnøkrystaller, alt ettersom hvor mange av gjenstandene i banen man har samlet. I tillegg ligger det en gullhatt gjemt i hver bane, og du får gullsnøkrystaller hvis du får tak i dem, også. Det er ni verdener i spillet, med varierende antall nivåer i hver verden. Sistenivået i hver verden er en akebakke, hvor man skal skli nedover en lang bakke mens man samler inn gjenstander.

Vinter i Blåfjell
Dette er en annonse:

Dessverre er ingen av disse tingene spesielt moro eller givende. Det tynne og dårlig fortalte plottet sliter med å engasjere, uansett om du er barn eller voksen, og resultatet er et middelmådig produkt.
Barn som er glad i TV-serien vil kanskje finne litt glede i å høre stemmene og se ansiktene til de kjære figurene i Vinter i Blåfjell, men det er ikke til å stikke under en stol at spillet rett og slett er dårlig.

Vinter i Blåfjell

Faktumet at man kan dra tilbake til ferdigspilte nivåer for å enten slå en tidsrekord, jakte på gullhatter eller samle inn alle gjenstandene øker gjenspillingsverdien betraktelig, men problemet er at motivasjonen til å fullføre disse nivåene er forsvinnende liten til å begynne med. Det er fra første øyeblikk klart at Vinter i Blåfjell er ment for barn, og ikke den jevne spilleren. Vinter i Blåfjell ender opp som et middelmådig spill for de spesielt interesserte, og en kjedelig affære for alle andre.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Norske stemmer, litt gjenspillingsverdi, og interessant for barn.
-
Uinspirert brettdesign, tynt plott, og kjedelig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Vinter i BlåfjellScore

Vinter i Blåfjell

ANMELDELSE. Skrevet av Mohammed Warsame

Vinter i Blåfjell har kanskje gode hensikter, men et uinspirert brettdesign og en tynn historie vitner om det motsatte.Loading next content