Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

'Wiimote' for PC

Razer vil ha PC-spillerne opp av godstolen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Om du ikke syntes det var nok at alle konsollprodusentene vil jage deg ut av sofaen og opp for å veive med armene så har Razer nå annonsert at de jobber med det som kan bli det neste store innen PC-spilling.

Det har alltid vært slik at nye kontrollere til konsollmarkedet blir fulgt opp med tilsvarende funksjonalitet for PC. Dette har forsåvidt også gått andre veien, med både mus og tastatur til konsollene. Men var det noen som trodde at markedsaktørene ville utfordre oss til også å risikere PC-skjermen når vi veiver rundt med Wiimote, Wand, eller foran Natal eller gode gamle Eyetoy?

Nå vil iallefall Razer at veivingen skal innta også PC-markedet. Sammen med Sixense har de utviklet en håndkontroller som foreløpig ligner veldig mye på Wiimote. Men denne kontrolleren baserer seg på et magnetfelt, og registrerer kontrollerens nøyaktige posisjon langs seks akser; overlegent i forhold til Wiimote. Bedre forklart betyr dette at det som skjer på skjermen ikke bare vil reflektere avstanden og hvordan du beveger kontrolleren sideveis i forhold til mottageren. Du vil også få tilbakemelding på hvordan du vrir kontrollen rundt dens egen akse og i hvilken vinkel du holder den.

Prototypen som ble presentert på CES i forrige uke representerer virkeligheten 1:1, og det med en nøyaktighet på 1 millimeter og 1 grad henholdsvis. Foreløpig lagger signalet med ikke så rent gale 40 millisekunder, men ser vi hva Razer gjorde med Mamba er vi sikre på at de vil få ned dette betraktelig.

Dette er en annonse:

Over hos CrunchGear har de fått demonstrert kontrolleren i aksjon med sverdkamp i Left 4 Dead 2, og det ser unektelig imponerende ut. At Valve er med på laget vitner ikke bare om seriøsiteten i prosjektet, men betyr også at vi kan forvente støtte i en hel del spill når kontrolleren endelig blir tilgjengelig.

Så er spørsmålet bare om også PC-spillere vil opp av stolen når de spiller, og om det er plass til slike aktiviteter i for eksempel Bernt Eriks knøttlille spillhule..

Kilde: Razer

'Wiimote' for PC
Dette er en annonse:


Loading next content