Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

WoW! for en straff

Systematisert gullfarming i Kinesiske fengsler?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For hundre år siden ble ofte fanger brukt til å hakke gull og andre edle mineraler i fengselsgruver. Kina bruker World of Warcraft til å blåse liv i den skikken. Den engelske avisen The Guardian melder nemlig om fanger som forteller at fengslede i en rekke fengsler i Kina blir brukt til å farme gull, i spillet World of Warcraft, som så selges av fengselsansatte til World of Warcraft-spillere verden over for ekte cash.

Det kan høres ut som et bra liv for enkelte fans av MMO-spillet, men i arbeidsleirene veksler de mellom å hakke i fysisk berg på dagtid og samle virtuelt gull i nettrollespill nattestid ifølge The Guardians kilde. Dersom fangene ikke samlet nok virtuelt gull iløpet av tolvtimersskiftet til å fylle kvoten sin, så ble de fysisk straffet.

Kina er hjem til åtti prosent av gullfarmere, noe som ledet til at Kinesiske myndigeter i 2009 innførte et direktiv om at selskaper som selger virtuelle penger for ekte penger må ha lisens. Det er likevel antatt at praksisen i Kinesiske fengsler foregår fortsatt.

Kanskje norske myndigheter må begynne å lete etter Liu Xiaobo online i World of Warcraft?

Dette er en annonse:

Hva synes du om en slik avstraffelsesform?

WoW! for en straff


Loading next content