Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Wreckateer

Wreckateer

Utvikler Iron Galaxy har laget et Kinect-spill med åpenbare Angry Birds-likheter, men er det like vanedannende? Vi har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sommerens line-up på Xbox Live Arcade er mildt sagt variert. Fra lekne Tony Hawk og det dystre Deadlight til familiespillet Wreckateer - med Kinect selvfølgelig. Mange beskriver det som et Angry Birds til stua, men det er kun ideen bak spillet som ligner.

Essensen er at du skal bruke bevegelsessensoren til å skyte ulik ammunisjon ut fra en katapult, for så å treffe borger og festninger. Disse er bygget av grønne småtroll som har beleiret festningene, men det blir ikke særlig godt forklart hvorfor de skal rives.

Wreckateer
Det er ikke alltid like enkelt å vite hvor det svakeste punktet er, og ofte spiller man et brett om igjen flere ganger.

Spillet begynner med at jeg blir ønsket velkommen av det som minner om barnet til Harry Potter og Shrek. Det er enkelt å forstå hva man skal gjøre og instruksjonene blir avgitt på en veldig tydelig måte. Stemmene er kanskje litt i overkant barnslig, og jeg føler meg nesten flau over hvordan jeg ser ut når jeg står og spiller.

Dette er en annonse:

Spillet er lagt opp slik at du skal få en enkel start, og vanskelighetsgraden stiger etter at du har tilbakelagt det første området. Det er veldig enkelt i begynnelsen - det er ikke så nøye hvor du sikter, for prosjektilet bruker en evighet frem til målet, og du kan påvirke retningen under hele flyturen.

Wreckateer
Disse røde og gule skjoldene har ulike egenskaper. Et skjold gjør den døde steinen din til en eksplosiv bombe, mens andre kan for eksempel gi deg 10 000 ekstra på poengsummen.

Ammunisjonen varierer fra enkle steiner til bomber og prosjektiler med vinger (og egen motor). Bruken av disse er ganske lik, men som med så mye annet Kinect-relatert må man lære seg å bruke det. Bevegelsessensoren er så upresis at armbruken registreres ulikt fra gang til gang, noe som er ganske frustrerende.

Foruten manglende presisjon blir jeg sur av den det lave tempoet. Selv etter at steinen din har landet spretter den avgårde i sakte film. Det jeg aller helst vil er jo å sette igang med neste salve, så hva med å få opp farta litt i hvert fall?

Dette er en annonse:

Hvis jeg skal legge det negative til side et lite øyeblikk, så er det verdt å nevne at spillet har sine sjarmende sider. Sjarmerende og mildt vanedannende. Det har en gjennomført stil fra riddertiden, de grønne småtrollene er morsomme å se på, og områdene i spillet er generelt sett ganske pene. Alt er tegnet slik at det er lett å se forskjell på elementene på skjermen. Tydelig og lekent.

Er du mer tålmodig enn undertegnede så kan det ligge noen timer med god underholdning i Wreckateer. Poengjakt og interesse for riving er tross alt noe som kan få den mest sindige til å ta bare én runde til. Jeg må vedkjenne meg å ha erfart denne følelsen selv under spillingen, og det vitner om at Angry Birds-effekten kanskje er mer til stede enn jeg ville innrømme i starten.

Wreckateer
Før hver runde får du en liten omvisning for å vite hvor du bør plassere de forskjellige prosjektilene

Engasjementet sitter enda løsere i flerspilleren. Her skyter dere annenhver gang, og det er kun poengene som teller. Spillerbytte og poengoversikt fungerer greit, og det ligger mange timer med kameratslig konkurranse i Kinect-spillet.

Her er vi også fremme ved spillets enkle kjerne. Treff riktig så vil mest mulig av byggverket rase, og poengsummen skyter i været. Det spiller ikke så stor rolle om man er alene eller med venner - det er vanedannende uansett. I hvert fall til en viss grad. Jeg skulle bare ønske at Kinect var mer presis, at spillet ikke følte for å holde meg i hånden hele tiden, og ikke minst et litt høyere tempo i gameplay.

Wreckateer
Her ser du sveveren - den går både høy og lavt, og er glimrende for å samle poengskjold og å nå vanskelige steder.

Det man sitter igjen med er altså ikke en god grunn til å kjøpe Kinect, men hvis du allerede eier en sensor er Wreckateer verdt å teste. Du vil garantert finne underholdning for både store og små. Kanskje kan dette være et bra tiltak for familier hvor alle medlemmene uansett sitter med hvert sitt Angry Birds...

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Sjarmerende, til tider vanedannende, enkelt og underholdende.
-
Upresis Kinect, ensformig, lavt tempo, litt for opptatt av å være tilgjengelig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
WreckateerScore

Wreckateer

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Utvikler Iron Galaxy har laget et Kinect-spill med åpenbare Angry Birds-likheter, men er det like vanedannende? Vi har satt karakter...Loading next content