Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
WWE 2K16

WWE 2K16

Gamereactors største wrestling-fan har tatt på seg ansvaret for å vise «Stone Cold» Steve Austin hvor skapet står. WWE 2K16 er en forbedring over fjoråret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

«Stone Cold» Steve Austin stirrer på meg. Jeg, i rollen som Bret «The Hitman» Hart, forsøker å gjenskape det som ofte regnes som en av de beste kampene noensinne - det magiske Submission-oppgjøret i Wrestlemania 13. Året var 1997 og denne knallharde kampen (seriøst, se den) ble startskuddet for det som i senere tid er kjent som The Attitude Era. En era hvor wrestlingen var styggere, råere og enda mer underholdende.

Det må sies at WWE 2K15 var et av de største feilstegene så langt i serien. Ingenting fungerte som det skulle, og ikke engang grafikken klarte å levere varene, på tross av nye spillsystemer og assistanse fra Visual Concepts. Det tar ikke lang tid før vi merker at årets utgave er langt penere, og til tider ser både «Stone Cold» Steve Austin og Bret «The Hitman» Hart ut som seg selv i virkeligheten.

HQ

Sistnevntes hockeysveis er derimot unntaket, i likhet med alle lange hårfrisyrer. Dette er et problem ettersom det finnes endel med langt hår i denne sporten. Frisyrene deres ser mer ut som pastaretter enn hår, som er mer al dente enn vi liker det. De mindre kjente fribryterne har heller ikke fått nok oppmerksomhet, og ligner ikke på seg selv. Når det er sagt så har man fått inn ansiktsuttrykk og fleksende muskler i årets spill, i tillegg til bevegelige klær.

Dette er en annonse:

Tilbake til matchen. Nå som de to bryterne har blitt kjent med hverandre, er det på tide å starte kampen på alvor. Spillkontrollene kjennes like ut, men utviklerne har prøvd å strømlinjeforme dem for å gjøre WWE 2K16 mer spillbart enn forgjengeren. En ordentlig mattebryter som Hart, som har signaturgrepet Sharpshooter (en submission), må bruke nye knep for å tvinge motstandere til å kaste inn håndkleet. Designet ligner det vi så i UFC Undisputed 3, hvor man må ha perfekt timing og smart bruk av analogstikken til å velge farger, mens offeret må unnvike den aktuelle fargen.

WWE 2K16

Systemet kunne like så godt vært et minigame i Mario Party, og det er ingenting i denne «katt og mus»-delen som har noe med virkelig wrestling å gjøre. Når det er sagt fungerer det godt. Realisering av wrestling på matta er svært vanskelig, og kanskje er disse minispillene den beste løsningen.

Motangrep er også blitt endret og kan ikke bli misbrukt på samme måte som før. Nå må du nøye vurdere om det er verdt å bruke krefter på å prøve på motangrep, eller om det kan lønne seg å spare energi. Du er ille ute dersom du går tom for krefter ved å være for aggressiv.

Dette er en annonse:
WWE 2K16WWE 2K16WWE 2K16

Å vinne kamper uten å levere en god gammeldags «beat-down» er dessuten langt vanskeligere enn forrige gang. WWE 2K15 hadde et system som gjorde det mulig å vinne kamper etter å ha lagt motstanderen i gulvet ved første forsøk, noe som ikke er spesielt underholdende i lengden. Nå er det mer rettferdig, og kampene virker å vare noen minutter lengre.

Samtidig finnes det fortsatt problemer her. Signaturtrekket til din bryter er mer eller mindre avgjørende for å vinne en kamp. Før kunne du ydmyke motstanderen på alle mulige måter, før du holdt han i bakken mens dommeren telte til tre. Nå kan du derimot gjøre de mest fantastiske tauhopp, dødsforaktede kast eller knuse motstanderen med stålstoler, uten at han blir værende på gulvet. Hvis du derimot tregger med ett av signaturtrekkene dine, gir det en klar seier. Muligens er dette ett krav fra WWE ettersom signaturtrekk er blitt en større del av profesjonell wrestling (som også gjør kampene mer forutsigbare) det siste tiåret, men vi skulle veldig gjerne sett dette tonet ned litt.

HQ

Selve brytingen har også spor av å være en typisk Yuke's-produksjon. Det vil si at det er litt tregt og stivt. Det mangler flyten virkelig gode wrestling-spill må ha. Simulering er fortsatt satt i høysetet over realisme, og vi skulle gjerne sett en ny start for denne spillserien. Samtidig er slett ikke alt håpløst, og vi har hatt det mye moro mens vi har delt ut juling, tross alt.

Totalt sett er det drøye 120 brytere å velge mellom, som er nesten en dobling fra fjoråret. Vi savner noen kjente brytere, som for eksempel Hulk Hogan som fikk sparken tidligere i år, men vi er takknemlige for at Fred Ottman er på plass under ringnavnet Tugboat. Det samme gjelder Charles Wright under aliaset Karma, og i tillegg kan du selvsagt lage din egen bryter.

WWE 2K16WWE 2K16

I fjor ble systemet med å lage din egen bryter kraftig oversett, men i år er det heldigvis tilbake. Ikke bare er verktøyet for å skape din egen personlige bryter bedre, men du kan også lage 100 stykker, mot 25 i WWE 2K15. Å kjempe seg til toppen er noe vi vet mange wrestlingfans setter pris på. Selv synes vi det er litt trist å være håpløst svak i starten, og overlegen mot slutten, men muligheten er i alle fall der i år.

«Stone Cold» Steve Austin  er forøvrig årets hovedperson. I senere tid har serien fokusert enten på en era eller en person, og denne gangen får vi oppleve ikonets reise mot å bli en av sportens største stjerner. Alle arkivfotoene og videoene er nok til å få en gammel wrestling fan til å måpe av beundring, og presentasjonen er meget velgjort. Dette er et flott konsept som vi håper serien bygger videre på i senere titler, og det er ingen bedre anerkjennelse for en fribryter å få.

WWE 2K16 er ikke et perfekt wrestlingspill, men det er et steg i riktig retning sammenlignet med fjorårets versjon. Bokstavelig talt alt er bedre enn det var i WWE 2K15, og om du vil ha noe morsomt og adrenalinpumpende til spillkveldene venner, er dette et godt valg.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Masse spillmoduser, kraftig forbedret grafikk, kortere lastetider, lettere å spille, god enspillerdel, 120 brytere å velge blant.
-
Stiv kontroll, styggt hår, tidvis merkelige kollisjoner.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
WWE 2K16Score

WWE 2K16

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Gamereactors største wrestling-fan har tatt på seg ansvaret for å vise «Stone Cold» Steve Austin hvor skapet står. WWE 2K16 er en forbedring over fjoråret...

0
WWE 2K16 har blitt sluppet til PC

WWE 2K16 har blitt sluppet til PC

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Nesten fem måneder etter lanseringen av WWE 2K16 til konsoll er det endelig klart for at PC-spillerne kan finne frem bryl, brunkrem og badedrakt. Spillet er tilgjengelig...

1
WWE 2K16 slippes til PC neste måned

WWE 2K16 slippes til PC neste måned

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

2K Games og World Wrestling Entertainment har nå annonsert slippdatoen for PC-versjonen av WWE 2K16, og det er 11. mars som gjelder. Spillet inneholder alt som fantes i...

0
To timer med WWE 2K16

To timer med WWE 2K16

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alt ligger til rette for god underholdning når Dóri, Magnus og Lars møtes i studio for å gi hverandre spandex-juling. Her tester de det nye WWE 2K16 i to timer, og du ser...

0
Gamereactor Live spiller WWE 2K16

Gamereactor Live spiller WWE 2K16

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi kan ikke garantere at vertene i Gamereactor Live vil ta på seg trikot, sminke og masse olje denne ettermiddagen, men de skal i hvert fall sjekke ut årets...

0
Se TV-traileren for WWE 2K16

Se TV-traileren for WWE 2K16

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

2K Sports har sluppet TV-traileren for deres kommende wrestlingspill WWE 2K16, og oppskriften består ganske enkelt av en rekke kjente wrestling-fjes, ikoniske gjenstander...

0
Slik lager du din egen wrestler i WWE 2K16

Slik lager du din egen wrestler i WWE 2K16

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I slutten av denne måneden slipper 2K Sports årets utgave av WWE 2K-serien i både digital og fysisk form. Nå har vi fått en video som viser hvordan du går frem for å...Loading next content