Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Xcom: Enemy Unknown - Smartphone

Xcom: Enemy Unknown - iOS

Xcom: Enemy Unknown tar seg vel så godt ut på iOS som det gjorde på PC og konsoll. I tillegg får man mobiliteten som nettbrett og mobil gir...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Xcom: Enemy Unknown til konsoll, PC, og nå iOS, er en remake av DOS- spillet UFO: Enemy Unknown fra 1994. Verden blir invadert av aliens, og det er XCOM-organisasjonens jobb å stoppe dem. Den oppdaterte versjonen fra 2012 er mer fokusert mot action- aspektene ved spillet, og har da fått skrelt vekk en del av dybden som UFO: Enemy Unknown hadde.

HQ
Xcom: Enemy Unknown - Smartphone
We are not alone...

I Xcom: Enemy Unknown bygger du en base, forsker på ny teknologi og skyter ned UFOer som flyr over verdenskartet. Du sender så soldater til krasjstedet for å utforske UFOen, drepe overlevende aliens, og samle futuristisk teknologi som du senere kan ta i bruk mot dine fiender. Spillet har også et politisk aspekt, hvor nasjoner kan velge å trekke sin støtte til XCOM om du ikke tilbyr dem tilstrekkelig hjelp med UFOobservasjoner og terroraksjoner.

iOS-versjonen er, med visse modifikasjoner, fullversjonen av PC- og konsollspillet. Spillet, filmene, basen, verdensbildet og den ukarismatiske Dr. Vahlen, alt er med. Med patch 1,1 er også Second Wave- modusen tilgjengelig, hvor man kan ta valg som gjør forskjellige gjennomspillinger unike. Sammen med fire vanskelighetsnivåer, pluss Ironman- modusen hvor spillet autolagrer etter hver runde, er altså gjenspillerverdien meget høy. Slingshot- oppdragsrekken er derimot ikke lagt til i iOS, og multiplayer vil ikke bli lansert før senere.

Xcom: Enemy Unknown - Smartphone
Storbritannia trenger hjelp, og XCOM er på vei!
Dette er en annonse:

Det virker for meg som at Firaxis og 2K har designet PC- og konsollversjonene fra grunnen opp med tanke på at de også skal fungere godt også på nettbrett. Alle menyer og knapper er store nok til at jeg lett treffer de med fingrene mine, og de få tilfellene hvor jeg måtte høyreklikke i PC-versjonen har nå fått nettbretttilpassede løsninger. I tillegg har iOS-versjonen Cloud-lagring som sømløst flytter lagrede spill mellom forskjellige enheter.

Mange av de tingene som jeg følte var mangler ved PC- og konsollversjonene føles nå riktig på min iPhone 5. At teamet mitt er begrenset til maks seks soldater er logisk på en liten og uoversiktlig skjerm. Det samme gjelder de små spillområdene. At jeg er begrenset til bare en base i verden gjør også nettbrettversjonen av spillet mindre komplisert enn det trenger å være.

Det er derimot enkelte ting ved iOS-versjonen som irriterer meg. Særlig byttet mellom forskjellige nivåer i høyden er lite intuitivt, og jeg må ofte snu kameravinkelen for at et tak eller etasjeskille skal forsvinne. I tillegg er grafikken skalert kraftig ned, og noen av spillkartene tatt vekk for å tilpasse spillet til maskinkraften i nettbrett og mobiler. Sistnevnte er derimot ikke så veldig synlig på små skjermer, og spillet kan måle seg med mye av det peneste som finnes til iOS.

Xcom: Enemy Unknown - Smartphone
Knappene er store og gode, selv på en iPhone 5.
Dette er en annonse:

Alt i alt er dette en av få tilfeller hvor jeg vil anbefale nettbrettversjonen av et spill framfor PC- og konsollversjonene. De andre versjonen av spillet var absolutt veldig bra spill til sine respektive plattformer, men iOS-versjonen er noe av det beste som har blitt lansert til nettbrett og mobil så langt. I tillegg får du mobiliteten bærbare dingser gir til en tredjedel av prisen. Har du allerede kjøpt spillet til PC eller konsoll gir derimot denne versjonen deg lite mer enn muligheten til å ta med deg spillet i lommen.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Hele spillopplevelsen fra PC- og konsollversjonene pakket ned i en håndholdt versjon. Taktisk og strategisk gameplay som det ikke finnes maken til på iOS enda.
-
Noe pikselert grafikk når man zoomer inn. Lite intuitivt kamera i forhold til nivå-/etasjeforskjeller i høyden.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Xcom: Enemy Unknown - iOSScore

Xcom: Enemy Unknown - iOS

ANMELDELSE. Skrevet av Kenneth Flage

Xcom: Enemy Unknown tar seg vel så godt ut på iOS som det gjorde på PC og konsoll. I tillegg får man mobiliteten som nettbrett og mobil gir...Loading next content