Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Yoku's Island Express

Yoku's Island Express

Posteresonkel, posterestante, eller posterodactyl? Billen Yoku tar på seg alle utfordringene i dette megasjarmerende pinball-aktige spillet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mange av dere kjenner kanskje allerede til Team 17, og forbinder de mest med drapslystne små makk og flyvende sauebomber. Det er der jeg óg ble kjent med de, men i det siste har de virkelig spredt vingene sine og omfavnet mange andre spilltyper også, som Yooka-Laylee, The Escapists, og det stressgøye Overcooked.
Nå kommer imidlertid deres nyeste prosjekt ut, utviklet av Villa Gorilla, som er et sjumilsskritt i retningen sjarmerende og koselig.

Du styrer gjødselsbillen Yoku på hans første dag som postmester på øya Mokumana. Når du endelig kommer frem til øya blir du tatt imot av den avtroppende pterodactyl-postmesteren, eller posterodactylen, som før han blir pensjonist på fulltid ønsker deg lykke til og gir deg retningen til postkontoret - og så er det bare å rocke og rulle!
Og her, etter en lynkjapp introduksjon, starter spillet. Eller, det ville det gjort hadde jeg ikke blitt så oppslukt i musikken at jeg bare sonet ut og koste meg med den i fem minutter, før jeg husket at jeg faktisk hadde et spill og spille! For så fornøyelig og oppløftende er lydsporet at jeg lurer på om utviklerne har ofret et fabeldyr for å oppnå et slikt nivå med glede.

Yoku's Island Express

(Og bare SE så pokkers glad den billen ser ut!)

Dette er en annonse:

Etter å ha summet meg begynner eventyret! Jeg hadde ikke hørt om spillet overhodet før jeg begynte på det, så jeg tenkte å dele noen av stikkordene for hva jeg tenkte og følte de første par minuttene:


  • "Åh fyttirakkern så koselig design."

  • "Hvorfor må jeg rulle en ball rundt?"

  • (Det tok meg et kvarter før jeg fant ut at jeg spilte som en gjødselsbille)

  • "Okay hvordan i pokker funker kontrollene, kan jeg ikke hoppe eller gjøre noe som helst?"

  • "Flippere? Som i pinball? Hva skal jeg gjø- Åååh!"

  • [ukontrollerte gledeslyder]

Som du kan skjønne av det siste punktet er undertegnede heller glad i flipperspill, og som et resultat av at det var særs få av dem i bygda hvor jeg vokste opp, så spilte jeg hovedsakelig flipperspill på familiens PC eller på Amigaen min - derfor er det pussig nok de digitale representasjonene av flipperbrettene som får nostalgihjertet mitt til å banke hardest.

Siden Yoku er en gjødselsbille har han en ball som han ruller med seg overalt på øya, og selv om du kontrollerer Yoku direkte er det likevel denne ballen du oftest bruker til å bevege deg rundt i omgivelsene - og den som fungerer som selve pinballen. Mokumana er fylt med flippere som brukes til å manøvrere seg rundt omkring på øya ved at du slenger Yoku og ballen hans veggimellom. Det er i og for seg en god idé, men det er utførelsen som virkelig skinner her - for øya er bygd opp som en rekke, mer eller mindre, sammenhengende flipperspill, med tilhørende flipperspill-mekanikk og teknikker du må bruke for å utføre oppgaver og oppnå mål: Bumpere, telllere, loops, presisjonsmål og så videre. Spesielt fornøyelig er det derfor at Villa Gorilla har fått flipperene til å føles veldig autentiske, med en passende lydeffekt som prikken over i-en.

Dette er en annonse:
Yoku's Island Express

Når du har kommet deg et stykke innover møter du etter hvert beboerne på øya, som selvfølgelig har forespørsler og problemer du kan hjelpe dem med. Dette er nok noe utenfor arbeidsbeskrivelsen til en postmester, men om det å bistå naboen din med å rydde huset for sot-ånder i det virkelige liv betød å klare et flipper-brett, så hadde vi nok sett en betydelig økning i hjelpevillighet og samhold rundt om i landet.

Yoku's Island Express

Alt er ikke solskinn og regnbuer i spillet dog (eller, jo, det er det på en måte, men fra et historieperspektiv iallefall!), for du finner etter hvert ut at den eldgamle øy-guden som har slått seg til ro her lider av en forbannelse som har kastet den inn i en urolig søvn. Men posten skal frem! Så Yoku trekker posthatten ned i ansiktet og gjør seg klar til å levere rettferdighet såvel som brev.

Det er kanskje ikke en veldig dyp historie, men den gjør jobben - for du må være særdeles kaldhjertet for å si nei til å hjelpe de søte øyboerne. Du kan også få oppgraderinger til Yoku som takk for jobben, disse oppgraderingene kan være ting som muligheten til å bære med deg mer frukt (som brukes som valuta på øya). For rundt omkring finner du låste flippere du kan betale frukt for å få låst opp, og dermed får tilgang til deler av øya du ikke kunne nå tidligere. Så de får hjelp, og du får lekt deg med flere flipperbrett. Win-win!
Og for å forhindre at ting føles for repetitivt har de forskjellige delene av øya unike utfordringer og hindre du må klarere - ett segment under bakken, for eksempel, er infisert med snegler som eksploderer om du kommer i kontakt med dem. Dette bidrar til et mer variert spill, og musikken endres selvfølgelig etter hvilken del av øya du spiller på.

Yoku's Island Express

Villa Gorilla har med andre ord klart å lage et enormt sjarmerende sammenhengende flipperspill, hvor du sømløst beveger deg mellom brett og løser små puslespill for å komme deg videre, som virkelig gir deg følelsen av å spille flipper.
Det mangler småting som high scores, men om det er rene skrytetall du er ute etter er nok kanskje et faktisk flipperspill å foretrekke. For meg så er denne avslappende kombinasjonen av autentisk flipper og koselig setting helt perfekt, og det passer veldig bra å plukke opp om du må søke ly fra solen i denne sinnsyke hetebølgen vi nå opplever.

Yoku's Island ExpressYoku's Island ExpressYoku's Island Express
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Føles som en solskinnsdag, avslappende i disse sommertidar, nok gameplay til å vare til neste sommer.
-
Kan være litt vanskelig å finne ut hva du skal gjøre, litt lite utfordrende til tider.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Yoku's Island ExpressScore

Yoku's Island Express

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

Posteresonkel, posterestante, eller posterodactyl? Billen Yoku tar på seg alle utfordringene i dette megasjarmerende pinball-aktige spillet.

0
Vi spiller Yoku's Island Express

Vi spiller Yoku's Island Express

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

I tirsdagens utgave av GR Live prøvde vi oss på det ultra-sjarmerende pinball-eventyret Yoku's Island Express, og hadde det skikkelig kos med det. En annen som har kost...

0
Yoku's Island Express får nydelig cover

Yoku's Island Express får nydelig cover

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Nylig møtte vi utviklerne i Villa Gorilla og fikk spille litt av det kommende Yoku's Island Express, som virker som et supersjarmerende plattformeventyr. Nå har vi også...Loading next content