Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Age of Conan: Unchained

Age of Conan: Hyborian Adventures

Funcom er blant annet kjent for Anarchy Online og Den Lengste Reisen. Nå er de kommet godt i gang med deres neste skudd på stammen, nemlig Age of Conan: Hyborian Adventures og Frode har sett nærmere på det!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

På en fjellknaus står en muskuløs mann og skuer ut over en grønn og storslått dal. Håret flagrer i vinden i ekte Hollywood-stil, men ellers er det stille før stormen. Mannen er selvsagt ingen ringere enn Conan selv - tidenes sverdsvinger, kvinnebedårer og en ekte villmarkens sønn. Snart er det duket for action og det er ikke noe for småbarn. Conan er tilbake der han startet. Kvinner, vold og vin. Funcom velger å finne tilbake til barbarens røtter i Age of Conan: The Hyborian Adventures...

Det er fremdeles en stund til Age of Conan skal lanseres, men hos Funcom jobbes det på spreng for tiden. Onlinespill krever mye av utviklerne, og det har skjedd mye i spillet siden det ble vist frem på E3-messen i mai.
- Det er fremdeles det samme spillet, men vi har fått integrert flere DX10-løsninger nå. Det nye vannet i spillet ser helt sinnsykt realistisk ut, og er helt ny teknologi. Vi har oppdatert grafikken betraktelig siden E3 og vi har fått på plass helt nye lysmodeller og spillet ser nå rimelig nestegenerasjon ut i forhold til det vi viste på E3. Vi har brukt de siste månedene på å finpusse teknologien betraktelig, samtidig som vi jobber med innholdet i spillet slik som PvP, singleplayer-delen og bybygging, sier Erling Ellingsen hos Funcom.

Jeg leste Conan med stor iver da jeg var yngre, og det er betryggende å se at Funcom velger å beholde sjefen sjøl som mørk, voldsforherligende og kvinneelskende barbar. Det nye kampsystemet i Age of Conan er banebrytende for MMO-spill. Borte er det typiske, statiske kampsystemet du finner i stort sett alle andre lignende spill på markedet akkurat nå, hvor du klikker på et monster, klikker på et ikon, og ser kampen blir kjempet for deg mens du kaster inn en eller annen kommando nå og da. I Age of Conan tar du full kontroll over kampen. Du må ved hjelp av retningstastene på tastaturet eller en Xbox 360 GamePad, svinge sverdet ditt i forskjellige retninger. Du har ingen typisk "target" heller. Står det to troll ved siden av hverandre og du svinger sverdet ditt slik at det berører begge, vil begge ta skade. Det er raskt, dynamisk og fullstendig frenetisk. Det er uhyre morsomt og minner langt mer om kamper man tradisjonelt kjenner fra konsollspill. I tillegg har du bueskyting hvor du faktisk spenner buen din selv, sikter og så skyter. Som om du spiller sniper i et eller annet skytespill.

I Age of Conan: The Hyborian Adventures vil du få muligheten til å bygge opp karakteren din i ro og mak, uten at høy-level-spillere kommer og dreper deg med en gang. De første 20 levels spiller du alene, og dermed er du godt kjent med spillsystem og din egen karakter før du utfordrer andre på nett. Det er heller ingen konkret historie du skal følge. En hver mann er sin egen lykkes smed, og du kan ende opp med å gjøre akkurat det du vil når du vil. Likevel finnes det en god historie og solid historiefortelling, for de som ønsker å følge dette.
- For eksempel har vi jo de første timene i spillet hvor du er i en slags "egen verden" på øya Tortage. Her har vi muligheten til å lage historier som er tilpasset spilleren, noe som er unikt for disse spillene. Ellers så har vi noe vi kaller "Life Quest" eller "Destiny Quest". Det er en quest-linje som løper gjennom hele spillet fra starten av. Som i ekte Oblivion-stil kan du velge å følge denne, eller glemme den. Den vil ligge i bakhodet ditt gjennom hele spillet, og en del av den er for eksempel at du får møte selveste Kong Conan himself på et eller annet sted i spillet. Detaljene rundt denne historien vil vi imidlertid holde veldig tett om, sier Ellingsen.

Dette er en annonse:

Lanseringen av Age of Conan: The Hyborian Adventures skjer en gang mellom april og juni i 2007. Det gir Funcom godt med tid til å polere og legge til mer innhold, men som med alle utviklingsprosesser er det aldri tid å ta ferie. Ellingsen og Co. har det travelt selv om lanseringen ligger nesten et halvt år frem i tid.
- Det gjenstår mye polering. Vi holder også på med å skape innhold til spillet, en prosess som har pågått siden vi startet produksjonen, men som bestandig fortsetter helt frem til lansering. Det er en pågående prosess, og vi kommer til å polere, legge til og bygge ut helt til et par uker før lanseringen.

Selv om det gjenstår mye ser Age of Conan allerede fantastisk bra ut. Landskapene er storslåtte og naturtro. Animasjonene flyter som en drøm og kampsystemet er morsomt, underholdende og akkurat passe blodig. Dette er definitivt ikke et spill for barn, og det kommer også til å få høyeste aldersgrense. Mye av tiden frem til lansering kommer også å gå med til betatesting slik at man slipper for mye bugs når spillet endelig lanseres. Her har nok utviklerne lært av sitt foregående onlinespill, Anarchy Online, som fikk mye pepper de første ukene etter lansering. Ellingsen og Funcom legger opp til en nesten åpen betatesting.
- Vi planlegger en "public beta" hvor folk utenfra kan delta. Om vi åpner den helt, slik at alle som vil får tilgang, eller om vi gjør det via invitasjoner, gjenstår å se. Det kommer helt an på hvor stor kapasitet servermessig og hvor mange testere vi behøver.
Funcom kommer til å ha ubegrenset kapasitet ved lansering, men det spørs hvor mye av denne som vil bli benyttet til beta. Det kan bli åpent for alle, eller det kan bli invitert hundrevis, tusenvis eller titusenvis. Invitasjon til beta sign-up legges ut når Funcom er klare, og den som følger med finner kjapt nok ut når det blir. Er du veldig gira på å være med på betatestingen stiller du mye lenger frem i køen om du melder deg inn i den nystartede fanklubben Clan of Conan. Jeg skal i hvert fall melde meg inn, for Age of Conan ser nettopp så lovende ut som jeg hadde håpet.

Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Dette er en annonse:
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained

Relaterte tekster

Age of Conan: Hyborian AdventuresScore

Age of Conan: Hyborian Adventures

ANMELDELSE. Skrevet av Berit Ellingsen

Norges største spillprosjekt noensinne. Berit har meldt flytting til Hyboira, og gir deg her sin dom over Funcoms brutale rollespill. Les hele anmeldelsen innenfor!Loading next content