Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Age of Conan: Unchained

Age of Conan: Hyborian Adventures

Norske Funcom fikk mer enn 500.000 påmeldinger til betatestingen av Age of Conan: Hyborian Adventures. Gamereactor tar en sniktitt på vårens vakreste og mest brutale eventyr.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du er på galeien, bokstavelig talt, som slave ombord på en stygisk galei. Men det store skipet innhentes raskt av Aquilonske krigsskip som skyter det i senk. Du overlever såvidt og skylles i land på piratøyene Baracha. Her hilses du velkommen av en eldre herremann ved navn Kalenthes av Ibis.

Slik begynner din historie i ett av årets mest etterlengtede spill: onlinerollespillet Age of Conan: Hyborian Adventures, laget av norske Funcom.

Age of Conan er satt til Hyboria, som er den amerikanske forfatteren Robert E. Howards' (1906-1936) litterære verden. Hyboria er en herlig blanding av ulike historiske kulturer som antikkens Hellas og Roma, faraoenes Egypt og det norrøne Skandinavia.

Midt oppi alt dette finner vi barbaren Conan, den dyktigste og råeste krigeren i verden. Conan nedkjemper onde trollmenn, enda slemmere trollkvinner, og monstre og demoner av alle slag. Han blir konge over nasjoner og verdens mektigste mann, bare for å tape alt i piker, vin og sang på nærmeste kro, for så å starte på bar bakke dagen etter.

Dette er en annonse:

I spillversjonen av Hyboria kan du komme fra de tre viktigste nasjonene i Conans verden. Det er Conans eget hjemland, det norrøn-keltiske Cimmeria, det romerskaktige Aquilonia, eller "egyptiske" Stygia.

Du kan spille som kriger, prest eller magiker, og det finnes flere ulike klasser innenfor hver kategori. Men de forskjellige nasjonalitetene har ikke tilgang til de samme klassene. Vil du for eksempel spille magiker, må du komme fra Stygia. Vil du slåss som en barbar, er du nødt til å ha Cimmeria som hjemland.

De tyve første nivåene til spillefiguren din spiller du mer eller mindre alene, et system som blant annet har vært brukt i spillet Guild Wars tidligere. I starten av Age of Conan er handlingen satt til piratbyen Tortage på Baracha-øyene. På denne tiden er Conan konge av Aquilonia, Hyborias mektigste nasjon. Men verden er selvsagt ikke fredelig, og mange misliker at Aquilonia har vokst seg så sterk.

Det varer ikke lenge før du støter på folk som jobber for kong Conan. For å komme deg bort fra Tortage og tilbake til hjemlandet ditt må du hjelpe Conans agenter. Skumle ting er i gjære. De stammer fra Stygia og en mektig magiker ved navn Thoth-Amon.

Dette er en annonse:

Når figuren din har nådd nivå 20, slipper du ut i den store verden og kan dra omtrent hvor du vil. Nå kan du utføre oppdrag alene eller sammen med andre. Funcom har uttalt at det skal være mulig å spille opp til nivå 80, som er det høyeste nivået, helt alene.

Solodelen en veldig grei introduksjon til spillet. Du får godt tid til å sette deg inn i kampsystemet og får en fin forsmak på verdenen og atmosfæren i spillet.

Hyboria er mer realistisk, dystrere og mørkere enn de fleste andre online rollespill som er ute i dag. Dialogen er brutal, men har likevel mengder av nattsvart humor. Denne verdenen byr på opplevelser og scener som vi aldri har sett tidligere i onlinerollespill.

Funcom har også brukt dyktige skuespillere til å gi spillfigurene stemmer. Dette bidrar til å løfte handlingen flere hakk. Skuespillerne bruker også ulike eksotiske aksenter og dialekter, noe som gjør mye for atmosfæren i spillet.

Det som spillmessig skiller Age of Conan mest fra andre onlinerollespill er kampsystemet. Her holder det ikke bare å trykke på angreps-knappen eller la spillfiguren slåss automatisk. Du må selv slå til høyre, venstre eller rett frem. Motstanderen vil forsvare seg mest på en eller flere sider. For å gjøre mest mulig skade, må du derfor få motstanderen til å forsvare seg på en side og så slå på den siden som er minst dekket.

Gjør du det virkelig på rett måte, og får et perfekt treff, spruter det blod helt bort på skjermen din og motstanderen dør øyeblikkelig. Systemet krever litt trening, men føles mye mer interaktivt og dynamisk enn kampsystemet i andre online rollespill.

Så langt ser Age of Conan ut som et ekstremt veldesignet og velpolert spill. Alt ved produksjonen virker solid og av aller høyeste kvalitet; spillsystem, handling, dialog, musikk og grafikk. I tillegg har verdenen sitt helt unike utseende og atmosfære som gjør at spillet ikke vil likne på noe annet onlinerollespill som allerede er ute på markedet.

Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained
Age of Conan: Unchained

Relaterte tekster

Age of Conan: Hyborian AdventuresScore

Age of Conan: Hyborian Adventures

ANMELDELSE. Skrevet av Berit Ellingsen

Norges største spillprosjekt noensinne. Berit har meldt flytting til Hyboira, og gir deg her sin dom over Funcoms brutale rollespill. Les hele anmeldelsen innenfor!Loading next content