Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Aion

Aion

Det har vært ute i Korea i et års tid, og nå dukker det snart opp her i vesten også. Kim Visnes har testet NCsofts kommende onlinerollespill, men er begrenset i sin begeistring.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

World of Warcraft har tronet på toppen som verdens mest spilte MMO en god stund. Om det er verdens beste MMO kommer imidlertid helt an på hvem du spør. Spør du meg vil nok svaret være ja. Hvorfor det? Fordi det meste man gjør i WoW føles riktig. Det er en MMO som siden sin unnfangelse har gjennomgått store endringer, men likevel klart å beholde essensen i hva spillet er. WoW er også malen som alle andre, både utviklere og gamere, bruker som målestokk. Blizzard fører an på dette feltet.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg skriver om World of Warcraft når dette skal handle om Aion? Simpelt, Aion prøver ganske desperat å være World of Warcraft. Det WoW gjør bra, er det samme Aion ønsker å gjøre bra, men de får det ikke helt til. På mange ting stemmer alt perfekt, men på andre ting er det mindre pent.

Du har alle standardtingene; du velger en klasse før du begynner i et startområde hvor du får et oppdrag. Det forgrener seg videre og drar deg til nye områder, og oppdragene gir gull, erfaring og våpen. Ingen ny og banebrytende formular. Aion skinner dog når det kommer til grafikk. Den bruker Cryengine - som ble brukt av Farcry - og den gir spillet allslags fancy filter og visuelle effekter. Og det ser lekkert ut. Modellene er vakre, og du kan så og si endre alt på karakteren når du først lager den. Du kan endre ansiktsform, høyde, størrelse på føtter og hender, hudfarge, hår, ansikt, sminke, stemme, og så videre. Rustningene du får i spillet er også utrolige, dette er igjen noe WoW har gjort til en trend. Du kan lett se om en karakter er flink eller ikke ut ifra hva de bruker av utstyr. Og da mener jeg visuelt, ikke hva du ser i inventaret.

Musikken følger også opp, den er fabelaktig og er faktisk noe av det bedre jeg har hørt i et MMO. Den setter stemningen for det du gjør på skjermen. Den bygger seg dramatisk opp når du skal slåss, og skifter pent over til noe nytt for hver nye sone.

Dette er en annonse:

Det er imidlertid noen ting som ikke helt sitter, og andre ting som er - for en som har spilt Mage i mange år - veldig irriterende. I WoW kan man få inn en slags rytme når man sender ut en ildkule. I dette spillet har det en global cooldown, som ikke er i WoW. Det betyr at jeg, etter hvert angrep, må vente ett sekund for å fortsette med neste. Du har dog et kombosystem som nok er meningen at man skal bruke. Man kan starte med ett angrep, så bruke ett nytt rett etter det, så et tredje på høyre nivåer.

Det store med Aion er nok vingene du får på nivå ti. Ja, vinger. Man begynner en rekke oppdrag på nivå ni som vil gi deg vingene på nivå ti. Og det er akkurat det du tror. Du kan fly med englevinger. I bestemte områder kan du fly i opptil et minutt, du kan gli ned i alle andre områder. Man kan også slåss i luften. Og som med de fleste spill i denne sjangeren er det muligheter for PVP, arena-kamper og mye annet sosialt moro.

Som jeg sa i begynnelsen av denne teksten; Aion prøver å være World of Warcraft, men det ser ikke ut til å mene det. Det er på en måte den unge jenta som prøver hard å være som storesøstra ved å kle seg like vågalt og frekt, men likevel er hun for ung til at folk kommer til å bry seg. Aion vil garantert dra oppmerksomhet med noen nyvinninger her og der og ikke minst den pene grafikken, men alt i alt syns jeg World of Warcraft er et bedre spill. Som på mange måter er trist. Ikke fordi Aion er dårlig, men fordi man alltid vil sammenligne spill som dette med WoW. Listen er lagt høyt av Blizzard, og uansett hvor høyt du kan fly i Aion, vil nok aldri spillet nå toppen.

Aion
Dette er en annonse:
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion
Aion

Relaterte tekster

Aion: The Tower of EternityScore

Aion: The Tower of Eternity

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Aion har vært i beta i snart to år nå, og nå er det endelig klart for at vi europeere kan ta del i den episke krigen i nettrollespillet Aion. Kim gir deg dommen.

Aion-konkurranse

Aion-konkurranse

NYHET. Skrevet av Magnus Tellefsen

NCSoft starter open beta for nettrollespillet Aion neste uke. Vi har en bunke med invitasjoner til herligheten, og vi lodder dem ut til de som svarer riktig på to enkle spørsmål.Loading next content