Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Battlefield 4

Battlefield 4

I Battlefield 4 kan du sprenge hele skyskrapere i fillebiter. Vi har forårsaket store ødeleggelser i flerspillerdelen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Commander-modusen er tilbake. Vi har ikke sette snurten av den siden Battlefield 2142, men etter tre spill og mange desperate rop fra seriens trofaste fans mente Dice at tiden var inne. Til høsten vender tropplederen tilbake.

Som noen av de første i verden tok Gamereactor turen til Stockholm for å se og prøve flerspillerdelen i Battlefield 4. Vi ble introdusert for Commander-modusen, før vi fikk en gjennomgang av det nye og kraftig forbedrede Battlelog-systemet. Deretter var det vår til å teste spillet med egne hender.

Kartet vi spilte på het Siege of Shanghai. Det er et kart utviklerne har tenkt på lenge, men det er først nå planene har blitt satt i live. Spillmodusen var velkjente Conquest, mens spillerantallet var 64 dumdristige soldater. Kartet hadde fem kontrollpunkter man skulle kjempe om kontrollen over, og takket være settingen midt i sentrum av Shanghai bød det på et variert bymiljø med mer vertikal action enn på noe tidligere Battlefield-kart.

Battlefield 4
Dette er en annonse:

Stridsvogner og andre kjøretøy buldret gjennom gatene, mens helikoptrene jaktet på hverandre mellom skyskraperne. Variasjonen på brettet var stor og de ulike kontrollpunktene var omringet av helt forskjellige miljøer. Ett punkt lå på innsiden av et parkeringshus, mens et annet lå helt åpent til utendørs. Det mest oppsiktsvekkende kontrollpunktet fant vi derimot langt over bakken, på toppen av en skyskraper. Du kan bare nå toppen på to måter, via helikopter eller via heis. Begge metoder har både fordeler og ulemper. Å kontrollere dette sentrale punktet er derimot kun en fordel, i hvert fall så lenge bygningen fortsatt er stående.

En av nyhetene, eller rettere sagt videreføringene, Dice har fokusert på med Battlefield 4 er nemlig et konsept de kaller "levelution". Det går i sin enkelhet ut på å la spillernes handlinger påvirke kartets layout. Ødeleggelsene serien er kjent for er nemlig tatt til nye høyder i Battlefield 4. Tar man for eksempel ut støttesøylene i undergrunnsbanen, risikerer man at hovedveien som går over kollapser ned gjennom taket. Det samme kan sier om nevnte skyskraper.

Battlefield 4
Battlefield 4Battlefield 4
Dette er en annonse:

Tar du ut støttepilarene faller nemlig hele den enorme konstruksjonen sammen. Bygningen går nærmest i oppløsning, og blokker på størrelse med hele etasjer brekker av underveis. Det hele ender i en gigantisk støvsky og en bunke massive murblokker, som mer enn fordobler størrelsen til halvøyen skyskraperen pleide å stå på.

Det er mildt sagt et imponerende syn, og vi tok oss selv i å måpe åpenlyst den første gangen bygningen traff bakken. De neste to gangene jublet vi alle høyt. Jeg har rett og slett aldri sett noe lignende. Denne typen hendelser er vanligvis forbeholdt scriptede mellomsekvenser. Her kan du derimot bokstavelig talt stå på toppen av byggverket og blir med på reisen ned til ground zero.

Battlefield 4Battlefield 4

Som nevnt innledningsvis er Commander-rollen tilbake i Battlefield 4, men denne gangen er ikke tropplederen en alminnelig soldat som kan gi ordre. Faktisk er han ikke tilstede på slagmarken i det hele tatt. Jobben hans er fortsatt å peke ut mål mens han leder laget til seier, men han gjør det utenfra. Han sitter med et overblikk over slagmarken, og kan tilby taktisk hjelp og gi ordre etter behov. Avhengig av hvilke kontrollpunkter man har erobret får man dessuten tilgang på nye evner og nytt utstyr, som for eksempel Tomahawk-missiler, AC-130-gunships og airdrops med nye kjøretøy.

Alt i alt ser flerspilleren i Battlefield 4 veldig bra ut. Battlelog-tjenester som nå er integrert i spillet, store sjøslag (med forbedret bølgefysikk), og enda bedre grafikk. Spillmotoren får fått en kilometerlang liste med forbedringer, og kontrollene føles enda strammere enn før. Kort sagt ligner Battlefied 4 et spill man har fantasert om i årevis. En våt drøm av typen der hele skyskrapere blir redusert til grus. Hold utkikk etter mer info om Battlefield 4 den kommende tiden. Dette ligger an til å bli en ny favoritt for alle som liker skytespill.

Relaterte tekster

Battlefield 4Score

Battlefield 4

ANMELDELSE. Skrevet av Oskar Nyström

Dice leverer den mest polerte og levende opplevelsen i serien så langt. Vi har testet slagmarken på både PC og Playstation 4. Her er dommen...

3
Alle Battlefield 4-utvidelsene er gratis

Alle Battlefield 4-utvidelsene er gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Med utgivelsen av Battlefield 1 like rundt hjørnet har EA og Dice presentert et lukrativt tilbud for alle Battlefield 4-entusiaster. Frem til 19. september kan du nemlig...

1
Final Stand til Battlefield 4 er nå gratis

Final Stand til Battlefield 4 er nå gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det behøver ikke å være så dyrt å krige, i hvert fall ikke virtuelt, for nylig ble både Dragon's Teeth-utvidelsen til Battlefield 4 og Robbery-utvidelsen til Battlefield:...Loading next content