Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Battlefield Heroes

Battlefield Heroes

Gutta bak Battlefield-serien nærmer seg beta-versjon av gratisspillet Battlefield Heroes. Thomas Larsen Røed satt seg på flyet til Stockholm for å hilse på hjemme hos DICE, og teste deres siste spillprosjekt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter en halvtime med testing av spillet får jeg en snakk med Ben Cousins, direktør for Battlefield-franchisen og senior producer for BF Heroes. Han er mildt sagt over seg av begeistring, selv om haugevis av journalister fra hele Europa allerede har spurt ham om alle de samme spørsmålene tidligere på dagen.

- Vi sikter inn på hardcore-gamerne, samtidig som vi vil få med de som aldri har spilt et Battlefield-spill. Vi beholder det kule fra Battlefield, som kjøretøy og teamplay, mens vi fjerner noen ting som krav til sprek PC og penger til å kjøpe spillet, forteller han.

Vil du spille Heroes må du faktisk starte i nettleseren din. Du registrerer deg på hjemmesiden og trykker på den svære knappen "Play now". Voila, etter en installering er man i spillet og moroa begynner. Ved første øyekast virker det hele såre enkelt. Ett klikk, noen frags, og så er det middag. Du kan til og med spille det på laptopen din - hvis ikke den begynner å dra på åra. 1 GHz prosessor, 512 MB ram og et skjermkort på 64 MB er minimumskravene. Som sagt - dette virker faktisk såre enkelt.

Men det var da fælt så snilt å gi oss et spill sånn helt uten videre... Vel. EA er ute etter å tjene penger, og DICE vil med Heroes lage sitt mest avhenginghetsskapende spill til nå. Inspirert av World og Warcraft og andre MMORPG-spill finnes det en rekke klasser, skills og levels. Karakteren du oppretter første gang du trykker "Play now" blir din for alltid. Du kan få ham til å se ut nesten hvordan du vil - og her kommer, som du muligens forventet, pengetjeningen til EA inn. Det er to ting man kan bruke penger på. Det første er klær og diverse visuelt godteri på din karakter. Det andre er "gameboosts". Men utviklerne er smarte. Disse gameboostene gir deg ikke noe du ikke kan få uten å betale, de bare korter ned veien. Et eksempel er dobling av XP over en viss tidsramme. I tillegg hevder DICE at de kun sikter etter fem prosent av spillerne deres som vil pengebrukere - så det blir nok litt reklame her og der også.

Dette er en annonse:

Men vekk fra detaljene. Den lille smaken jeg fikk av spillet var ganske overbevisende. Selv om det ser latterlig simpelt ut med tegneseriestilen, er Heroes, ifølge Cousins, det mest avanserte Battlefield-spillet til nå. Ventetiden begynner også å nærme seg slutten. Privat betatesting begynner til sommeren, mens den åpne betaen etter planen skal være tilgjengelig utpå høsten.

Med Battlefield Heroes forsøker Cousins og co. å få med seg alt som kan krype og gå av gamere. Får de en god start uten for mange barnesykdommer har det også et stort potensiale til å samle skrekkelig mange. Jeg tror det blir make or break. Kun to brett i oppstartsfasen og begge har maks 16 spillere taler litt imot, men så er det mye som taler for.

Battlefield Heroes
Battlefield Heroes
Dette er en annonse:
Battlefield Heroes
Battlefield Heroes
Battlefield Heroes

Relaterte tekster

0
EA legger ned fire gratisspill

EA legger ned fire gratisspill

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

For et par år økte populariteten til gratisspill, også kjent som freemium-spill eller free-to-play-spill, vesentlig på forholdsvis kort tid. Som følge av suksesser som...Loading next content