Norsk
Gamereactor
forspill
World of Warcraft

Betatest: World of Warcraft

World of Warcraft har endelig begynt å ta form. GameReactor har fått en Betakonto og her er våre første inntrykk!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som de fleste har fått med seg er World of Warcraft (WoW) Blizzard’s nye storsatsing - et såkalt MMORPG (Massive-Multiplayer-Online-Role-Playing-Game). Anarchy Online er f.eks. et annet spill i samme sjanger. Blizzard startet nylig betatesting av WoW, men uheldigvis for de fleste her til lands og ellers i verden, så gjelder betatestingen foreløpig bare for beboere i USA og Canada. Men GameReactor har selvfølgelig fått en betakonto, noe undertegnede er sjeleglad for. Jeg kan med en gang si at dette spillet blir stort i alle ordets betydninger. Betaen som jeg måtte laste ned var på over 2GB, så jeg tør ikke engang tenke på det ferdige spillet...

Menyen i spillet er enkel, men allikevel fristende da man ser en åpning inn til WoW universet og man blir nærmest trukket inn etter øyevippene. Jeg har alltid likt Warcraft spillene, så det å få lov til å teste WoW var et privilegium av de helt store. Spillet er stort, majestetisk og mystisk. Kongen over MMORPG’er er på vei!

Så er det tid for å velge karakter. Man har mange valgmuligheter selv om ikke alle disse er tilgjengelige i betaen ennå. Rasene man kan velge mellom er: Night Elves, Humans, Dwarves, Gnomes som alle er med i alliansen, og Orcs, Tauren, Undead og Trolls som er med i The Horde. Etter å ha valgt rase kommer valget naturlig på om man skal være kvinne eller mann. Så skal man velge klasse, det finnes ikke mange klasser, men ta det med ro klasse er ikke det samme som yrke, så samme hvilken klasse man velger, kan man mer eller mindre velge alle de yrkene man vil. De klassene du kan velge er: Paladin, Rouge, Priest, Hunter, Warlock, Druid, Warrior, Mage og Shaman. Noen av disse klassene varierer avhengig av hvilken rase du velger. Etter dette kan man finjustere karakteren sin, ansiktsuttrykk, hudfargen, hårfasongen, hårmengden osv. Her kommer et av de veldig få minusene med spillet til nå. Det er veldig få og standardiserte valgmuligheter. Vil man ha kinnskjegg på bare ett kinn og en boksernese, så burde man få den friheten. Men som sagt dette er en beta, så det kan godt hende utvalget og mulighetene utvides.

Når man endelig har klart å lage sin egen personlige karakter og hvis man så klarer å finne et ubrukt navn på karakteren, er det bare å logge inn. Navnbruk har heldigvis Blizzard involvert seg i, slik at det ikke er lov til å bruke de såkalte fy-ordene eller andre støtende ord og uttrykk i navnet sitt.

Dette er en annonse:

Så er det bare å spille til morradagen gryr. Jeg startet som alv, og har spilt mest med denne rasen, da jeg alltid har likt alvene best. Spiller man med alvene starter man i Teldrassil, en bortgjemt liten øy, helt ved nordkysten av Kalimdor. Denne øya er det nye tilholdsstedet til alvene. Her møter du flere trenere som gir deg noen enkle oppdrag til å starte med - hvis du har lyst selvsagt. Det er ganske lurt å ta disse slik at du ser hvordan spillet fungerer. Selv om det uansett ikke tar lang tid å komme inn i spillet. Snart spiller du som om det er det eneste du har gjort de 10 siste årene. Oppgavene er veldig varierte og oppfordrer til samarbeid og utforsking. Dette er et fritt spill så man behøver ikke å gjøre noen oppgaver, man kan gjøre det man vil og reise hvor man vil, såfremt man har ressurser til det.

Så har vi yrkene da. Her er det virkelig noe for enhver smak. Du kan velge og vrake. Man kan plukke planter og røtter til å lage styrkedrikker, man kan jakte på dyr å flå de for skinnet, du kan fiske, arbeide i gruver og masse annet. Dette er bare grunnyrkene, hakket over har vi bakere, smeder, syersker, lærbehandlere, druider som lager styrkedrikker... Ja, jeg har ikke kontroll over hvor mange forskjellig yrker det er. Yrkene har Blizzard virkelig lagt sin flid i. Skal man, som jeg gjorde, lage seg en skjorte, så må man først komme opp i level. Når man har gjort det får man såkalte skill points. Deretter drar man til et sted hvor det er noen trenere, i mitt tilfelle Darnassus. Her fant jeg en trener som lærte bort sykunsten. Siden dette var helt i begynnelsen så kunne jeg bare velge basis-kunnskapene innen dette yrket. Når jeg så hadde lært meg dette, måtte jeg kjøpe meg noe tråd. Jeg hadde noen tøystykker som jeg hadde funnet, disse preparerte jeg slik at de kunne brukes om igjen og kunne jeg sy meg ei skjorte. En lang prosess med andre ord. Det som er gøy, er at når jeg holder pilen over skjorten min, så står det «made by Amandil», altså mitt nick. Så hvis jeg selger den skjorten vil nestemann også se hvem som lagde den.

WoW er bygd opp i et meget stort univers. Nå har jeg spilt en del timer og har til nå bare beveget meg rundt på øya Teldrassil. I forhold til WoW universet er denne øya liten, mens når du løper rundt på øya så er den veldig stor. Det sier litt... Når det blir så enorme avstander er transport en viktig del av spillet. Når man har spilt lenge nok får man etter hvert lov til å trene seg opp til å ride dyr. Mange av disse dyrene finner man fritt rundt omkring. Man kan også fly på alle de velkjente flyenhetene fra Warcraft III, og til slutt har man de velkjente portalene, som gjør at du flytter deg fra A til B på et blunk.

WoW universet er forøvrig delt opp i hovedsaklig tre verdensdeler, Lordaeron, Azeroth og Kalimdor. Disse navnene burde være kjente for gamle Warcraft spillere. I en slik stor verden skulle man tro at man trengte å loade nye kart i hytt å pine, etter hvert som man kommer til nye steder, dette er ikke tilfellet. Blizzard har på en eller annen måte klart å fjerne all loading i spillet. Dette funker utrolig bra og det skal Blizzard ha ros for. I et slikt stort univers kan det ofte oppstå problemer hvis man dør. Når man dør så oppstår man i nærmeste by, som et ghost. Du kan kun bevege deg rundt, men ikke noe annet. Så kan man enten løpe etter liket sitt, og finner man det så kommer man til live igjen. Orker man ikke dette så tar man kontakt med en person som finnes i alle byene, som gjenoppliver deg på flekken, mot et lite trekk i experiencen din. Dette er greit i begynnelsen, men man mister mer experience jo høyere level man har, så etter hvert lønner det seg nok ikke.

Dette er en annonse:

WoW er et grafisk mesterverk, grafikken glir godt og er utrolig god og detaljert til å være et massivt online spill. Det hopper ekorn, harer og rådyr rundt omkring i skogene, det faller løv og blomster fra trærne og man kan gå rundt i duvende blomsterenger. Det er mange byer, og veldig mange karakterer man kan snakke med, foruten de andre spillerne. Disse karakterene er trenere, selgere og de som gir deg oppgaver. Spillerne kan også kommunisere med kroppsspråk, man kan le, grine, hoppe rundt som en kylling og blant annet danse. Jeg var nylig vitne til en meget heftig dans mellom en kvinnelig og en mannlig alv, som jeg vanket sammen med i Darnassus, som forøvrig er en av de største byene til alvene.

Ja det er dette Blizzard har sagt lenge, og det ser ut til å kunne funke. Det er allerede mange folk som henger rundt på markedene for å selge å kjøpe varer som folk enten har laget selv, eller funnet rundt omkring. For ikke så lenge siden møtte jeg og en medspiller, en tredje person som tydeligvis skulle bli handelsmann. Han solgte oss mange ting som han hadde funnet, og tjente nok ganske bra på det da ingen av oss hadde noen peiling på spillet. Den minste myntenheten er kobber, det går 100 kobberstykker på en sølvmynt og jeg vil tro det går 100 sølvmynter på en gullmynt, gullmyntene er verdt så mye at jeg aldri har sett en slik.

Det er et par ting jeg vil nevne sånn på tampen. Det du finner, får og kjøper rundt omkring lagres i sekker, vesker, poser og lignende. Du kan ha opptil fem slike sekker. Hvor mange ting man kan ha i sekkene avhenger av hvordan sekk det er. I WoW er det også en såkalt universalbank, med filialer rundt omkring i alle de større byene. Når man legger noen ting i en filial, kan man hente denne tingen i en hvilken som helt filial i verden. Men bankene tar bare ting, man kan ikke lagre penger i bankene, hvor enn rart det høres ut. Pengene drar man med seg rundt overalt. Så vil jeg tilslutt bare si: Gled dere!! Dette er et knallspill som jeg gleder meg som en liten unge til å spille fullversjonen av. GameReactor kommer selvfølgelig med en full anmeldelse av spillet når det en gang kommer ut, om forhåpentligvis ikke så veldig lenge.

Relaterte tekster

World of WarcraftScore

World of Warcraft

ANMELDELSE. Skrevet av Mikael Sundberg

Blizzard serverer endelig deres enorme online-verden, og Mikael Sundberg forteller alt om det fortryllende universet!Loading next content