Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Boom Blox

Boom Blox

Steven Spielberg tar steget inn i spillbransjen med fargerike, eksploderende blokker, og paniske høner. Per Skøien har tatt en nærmere kikk på Spielbergs første Wii-spill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Første gang undertegnede hørte at Steven Speilberg skulle utvikle spill, var den naturlige antakelsen at nå skulle alle de episke filmopplevelsene fra mannens merittliste bli å se i spillformat. At jeg heretter måtte trykke X,O,X,O,X,O det forteste jeg kunne for at E.T. skulle sykle over TV-skjermen min. Dette kunne ikke vært fjernere fra sannheten. Snart får alle Wii-fans det første håndfaste resultatet av Speilbergs spillkarriere, og det er intet mindre enn et fysikkeventyr av en annen verden. Tittelen på spillet er Boom Blox, og hvis du er glad i puzzlespill bør du absolutt merke av 30. mai på kalenderen.

HQ
Boom Blox
Kaos. Vi elsker det.

Poenget i Boom Blox er å rydde hvert brett for blokker - såkalte blox - på færrest mulig trekk. Du kan skyte de, sprenge de, flytte på de eller trekke i de, bare de blir borte. Målet bør hele tiden være å fjerne den ene blokken som må til for å skape en større kjederekasjon. Jo færre trekk du trenger for å rydde hele banen, jo flere poeng får du. Det fins også forskjellige blokker, som hver har sine særegne egenskaper og sin egen farge. De røde blokkene eksploderer når de blir truffet, mens de lilla blokkene forsvinner, for å nevne noen. I tillegg besitter du et stort antall våpen å angripe blokkene med. Alt dette kan være lurt å tenke på når du legger opp strategien din for hvordan du skal bli kvitt flest mulig blokker på en gang.

Spillet ville dog nærmest vært verdiøst uten en bra utnyttelse av Wiikontrollen. Dette ser det heldigvis ut til at utvikler har klart å sørge for, med både kasting, trekking og flere andre interaktive elementer innbakt. Banene vil også være utstyrt med en gjeng blokk-karakterer, som hver har sine egenskaper. En kylingblokk vil gå rundt på banen og legge bombeblokker, mens en beverblokk vil gå rundt på brettet og lete etter slike bombeblokker, og detonere de så fort den kommer over noen.

Boom Blox
Lava - essensielt for den gode spillopplevelsen.
Dette er en annonse:

Boom Blox bruker fysikkmotoren Havok, som gir en veldig overbevisende opplevelse av hvordan blokkene oppfører seg på skjermen. Det er for eksempel stor forskjell på om du treffer en blokk på kanten slik at den spinner avgårde, eller om du treffer den midt på og gir den et kraftig dytt bakover. Du kan kaste en ball for å velte en blokk, og oppleve at den spetter videre til en annen blokk slik at du treffer flere på et kast. Du kan også velte tårn av blokker slik at de treffer andre blokker, og dermed skaper en kjedereaksjon.

Men selv om spillet har en stor og velutviklet enspillerdel ligger den virkelige opplevelsen i spillets flerspiller. De fleste banene kan spilles med opptil 4 spillere, og man kan både samarbeide og spille mot hverandre. Du kan også lage dine egne baner, med en stor grad av detaljevne. Stable blokker slik du vil ha de, bestem hva slags egenskaper de ulike blokkene skal ha og hvordan spilleren skal få lov til å angripe problemene underveis. Derretter deler du banene du har skapt med venner via WiiConnect24.

Boom Blox
Cowboyer, indianere, og blokker.

Dette var bare er en liten smakebit av hva som venter når det endelige Boom Blox blir å finne i butikkhyllene i slutten av mai. Mye tyder på at denne tittelen vil bli et gjennomført bra puzzlespill som gjør god bruk av Wiikonsollens interaktive potensial.

Dette er en annonse:
Boom Blox
Boom Blox
Boom Blox
Boom Blox

Relaterte tekster

Boom BloxScore

Boom Blox

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Sandvær

Steven Spielberg lager spill! Vi har anmeldt hans første spill til Nintendo Wii, som handler om blokker, høner og fysikk.

5
Boom Blox

Boom Blox

FORSPILL. Skrevet av Per Skøien

Steven Spielberg prøver seg på et Wii-spill, med eksploderende blokker og hysteriske kyllinger...



Loading next content