Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Brütal Legend

Brütal Legend

Tim Schafer er mannen bak gamle klassikere som Day of the Tentacle og Grim Fandango, samt moderne klassikere som Psychonauts. Antagelig verdens morsomste spillskaper. Vi sendte Adrian Berg til London for å snakke med Schafer og se nærmere på hans nyeste spill, Brütal Legend.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg blir ført inn på et lite, trangt visningsrom i London sammen med et dusin andre spilljournalister. Lyset er dempet, selveste Tim Schafer står rolig på siden og ser ut som om ingenting stort er i ferd med å skje. To store juksebål står og 'brenner' i hvert sitt hjørne, og i stor skrift foran meg på veggen står det Brütal Legend. Det tok all min viljestyrke for å ikke fnise som en liten jente i ren spenning og adrenalin.

Sammen med andre ivrige journalister har jeg reist til London for å ta en titt på det nye spillet til Double Fine Studios og legendariske Tim Schafer, mannen bak spill som Psychonauts, Day of the Tentacle of Full Throttle. Brütal Legend er den episke historien om Eddie Riggs, stemmegitt av Jack Black, verdens desidert beste roadie. Han kan stemme hver eneste gitar, bygge hver eneste scene og han har memorert hver eneste rockesang og rockealbumcover. Han er rett og slett den ultimate metalfan. Tim Schafer forteller at han har hatt lyst til å lage et spill med en roadie-figur i hovedrollen helt siden Day of the Tentacle, hvor roadien Hoagie spiller en sentral rolle.

- Jeg ville lage et spill inspirert av metallalbumcover og de episke tekstene til rockesanger. Jeg ville ta alt som var brutalt, kult og fett og stappe det inn i en spillverden.

Før demonstrasjonen setter i gang forteller Tim Schafer om hvordan historien til Brütal Legend starter. Under en konsert med bandet Eddie er roadie for går noe fryktelig galt. Han får et stilas over seg, og ligger slått halvt i hjel mens blod drypper ned på beltespennen hans. Eddie har alltid trodd at det bare var en dritkul beltespenne formet som et stygt demonansikt, men det viser seg at det egentlig er masken til demonen Ormagöden, også kjent som ilduhyret, himmelkrematøren og ødeleggeren av den antikke verden. Ormagöden dukker opp på scenen og brøler så høyt at hele bandet får hodene sine revet av. Publikum roper av glede, i tro om at det er en del av showet. Som svar på jublingen topper Ormagöden seg selv og brøler så høyt at han river et hull i tid, rom og dimensjon. Brutalt!

Dette er en annonse:

- Eddie blir transportert tilbake i tid til den middelalderske 'Age of Metal'. Han finner ut at menneskeheten her har blitt gjort til slaver av demonen Doviculus og hans demonhær, og det er de dårlige nyhetene. De gode nyhetene er at det er 'fucking awesome', skryter Schafer.

Men ikke alle er gjort til slaver. Der er nemlig en liten gruppe med motstandere som vil sloss tilbake. Hele tre stykker faktisk. De har viljen og motet, men mangler de praktiske ferdighetene til å samle en hær, mate dem og frakte dem til slagene. Her kommer Eddie inn; som den ultimate roadie er han den perfekte mannen for jobben. En historie i sann Tim Schafer kvalitet; morsomt, originalt og underholdende.

Så starter gameplay demoen og alle vi som er der følger intenst med. Eddie våkner opp og befinner seg i et slags tempel. Han er usåret, og scenen, bandet og publikumet er ingensteds å se. Istedet ser vi tre kappekledde munkeaktige figurer som står og messer til 'mesteren sin' med sverd i hendene. De er selvsagt demoner, og de er ikke så blide over å se den svarthårede headbangeren. Eddie griper tak i en svær øks som er beleilig hogd ned i en sprekk i bakken, og hogger hodene av demonmunkene. Flere dukker opp, og Eddie griper etter gitaren sin. I den virkelige verdenen var gitaren bare et instrument som produserte fet musikk, men i den antikke rockeæraen er det et dødelig våpen som kan skyte kraftig pyroteknikk og lyn for å drepe folk. Så jevner han tempelet med jorden og rir ned fra et fjell av hodeskaller på et demonbeist! Deretter slår han seg sammen med en dame som heter Ophelia, hogger hodet av flere demoner og bygger seg en skikkelig monsterbil - med flammer på sidene såklart! Jeg skulle ønske jeg kunne gjengi det hele, spesielt dialogen, ord for ord, for dette er så kult og morsomt som bare Schafer kan. Men kort oppsumert: økser, stygge demoner, biler, lynskytende elgitarer, episk magi og alt annet som er brutalt i en stor kjempemorsom pakke. I følge Schafer er det akkurat sånn det skal være.

- På metalalbum så spør folk aldri om det er tidsriktig med elgitarer og fete biler i en middelaldersetting. Det er dritkult! Så det er slik vi vil ha det i Brütal Legend-verdenen også.

Dette er en annonse:

Men det mest interessante med turen var at vi for første gang fikk se etterlengtet gameplay fra Brütal Legend. For det første ser spillet utrolig gøy og lettspilt ut. Brütal Legend spilles i tredjepersonsvinkel med kraftig fokus på kamp. Spilleren kan utføre kule kombinasjoner med øksen og gitaren til Eddie, som vi fikk vite heter 'The Separator' - som i at den separarer hoder fra resten av kroppen. Ett eksempel på komboer vi fikk se i demoen var å kaste fiender opp i luften med øksen og grille dem med lyn fra gitaren. Kamp i Brütal Legend ser samtidig enkelt, tilfredstillende og veldig gøy ut. Bilen til Eddie, aka 'The Deuce', aka 'The Druid Plow', som han bygger helt i begynnelsen av spillet, regnes også som et våpen, og i de raske kjøresekvensene som finnes i spillet skal man kjøre ned eller om kapp med motorsykkel-kjørende demoner. I tillegg kan man oppgradere våpnene og bilen med lighter tribtues som man får for å gjøre kule ting i spillet. Se for deg en sportsbil med maskingevær på panseret, så skjønner du at vi snakker om litt mer enn bare spoilers og nye vindusviskere.

I tillegg ga Schafer oss en liten smakebit på et annet spillelement: soloer. Eddie kan finne noter til soloer rundt om i metallverdenen, og når han spiller disse på gitaren skaper han magiske effekter - omtrent det samme som trolldomsbesvergelser. Vi fikk ikke se hvordan solospillingen kom til å bli, eller få fortalt hvordan det helt spesifikt kom til å fungere, men Schafer kunne avsløre at det skulle bli egenskapsbasert.

- Vi ville at spilleren skulle føle at de klarte å spille en fet solo og at de var skikkelig kul.

Spillet har fått lanseringsdato i oktober. Det kommer til å bli brutalt, drittfett og 'fucking awesome', som Tim Schafer villa ha sagt det.

Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend
Brütal Legend

Relaterte tekster

Brütal LegendScore

Brütal Legend

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Tim Schafers rockeepos er endelig her. Jon Cato har hyllet metal-gudene som verdens kuleste roadie.Loading next content