Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Vi har tatt flyet til Los Angeles for å prøvespille Call of Duty: Black Ops. Klarer Treyarch å lage et spill som lever opp til forgjengeren? Les inntrykkene våre her...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Black Ops er altså fortsettelsen til Call of Duty: Modern Warfare 2?
På ingen måte. Modern Warfare ble utviklet av Infinity Ward, mens Treyarch skal videreføre Call of Duty-serien. Treyarchs siste spill var Call of Duty: World at War, men det er ingen historiemessig forbindelse mellom det og Black Ops, ettersom det foregår under den kalde krigen. Vi skal få gjenoppleve en rekke kjente kamper og forteller en konspirasjonshistorie om en enormt turbulent æra i verdenshistorien, hvor Sovjet og USA var parate til å bombe hverandre sønder og sammen ved den minste provokasjon.

Call of Duty: Black Ops

Hvordan er spillfølelsen?
Spillet oppfører seg som Call of Duty: Modern Warfare 2. Det meste er velkjent, med den samme militære lingoen som velter ut av høyttalerne. Selv om det ikke serveres et fremtidig våpenarsenal, er de fleste våpnene fra en mer moderne tid enn andre spill om Den kalde krigen, som også bidrar til Modern Warfare-følelsen.

Betyr det at Treyarch har droppet nazi-zombiene?
Treyarch vil ikke uttale seg om dette enda, men fortalte under presentasjonen i Los Angeles at de fortsatt har et par ess i ermet. Det er derfor gode sjanser for at zombiene blir å finne, spesielt ettersom Treyarch skravler mye om communityet sitt.

Dette er en annonse:
Call of Duty: Black Ops

En annen finurlig liten sak i spillserien, er at de nå introduserer en egen valuta kalt CP. Idéen bak det hele er å skape et ekstra spenningselement i onlinekampene, ettersom en pengepott står på spill. Pengene kan brukes til å kjøpe favorittutrustningen eller et lekkert våpen, og det sier seg egentlig selv at idet pengesekken står på spill, gjør man en ekstra innsats for å stikke av med gevinsten. Wager Match heter det nye kampoppsettet, der kun de tre beste spillerne blir premiert, mens resten av gjengen blir nødt til å luske slukøret og pengelens tilbake til lobbyen.

Hva går egentlig Create-funksjonen ut på?
Her kan man dresse opp karakteren, våpenet og emblemet sitt. Man kan selv skreddersy klassen sin i større grad enn forgjengeren, det hele er mer omfattende og vil også ha en større innvirkning på hvordan man ser ut under kampene. Tåler man granater er soldaten utstyrt med rustning og hjelm, som hjelper motstanderne å få øye på hvilke styrker og svakheter du har. Med andre ord hjelper det ikke med pokerfjes og dådyrøyne - i like stor grad.

Call of Duty: Black Ops
Dette er en annonse:

Er det andre nyheter også?
Jepp, det er for eksempel betydelig flere fordeler og bonuser for drap på rekke og rad. En favoritt er RD, en Warthog-lignende fjernstyrt bil lesset til randen med sprengstoff, som er nesten umulig å skade. Kjør den inntil fiendene dine og spreng dem til hakkemat. Man kan også kontrollere flere av helikoptrene, og utløse saftige bombeangrep med fjernstyrte missiler.

Call of Duty: Black Ops

Treyarch er også umåtelig stolte over å ha utviklet en videofunksjon, ikke helt ulik den vi finner i Halo 3. Kampene lagres på harddisken, slik at man selv kan studere dem - samt klippe sammen noen fete actionfylte bataljer. Man kan selvfølgelig frikoble kameraet og sveve fritt rundt på banene, for å fange opp alle de beste actionscenene fra den beste vinkelen. Det er både et brukervennlig og kraftfullt verktøy, og Youtube kommer utvilsomt til å oversvømmes av heseblesende krigsklipp.

Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops

Relaterte tekster

Call of Duty: Black OpsScore

Call of Duty: Black Ops

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Guanio

Call of Duty har blitt en guddom, actionsultne spillentusiaster dens disipler. Black Ops har landet og Daniel har skutt seg til en vurdering...Loading next content