Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Call of Duty: Ghosts

Call of Duty: Ghosts

Vi tok turen til Los Angeles for å oppleve verdenspremiere på årets største tidstyv for mange. Vi snakker naturligvis om flerspilleren i Call of Duty: Ghosts...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Daglig leder i Activision, Eric Hirshberg, vet hvordan han skal hype Call of Duty. Det første vi får se er en video der Call of Duty-spillere fra hele verden samles i gleden de får fra verdens største online skytespill. En flunkende ny singel fra Eminem tonelegger verdenspremieren for det nye spillets flerspillerdel, og rapperen selv dukker opp i en videohilsen til seriens tallrike fans. Når man har med en merkevare som denne å gjøre er alt planlagt ned til den minste detalj.

Activision er nemlig fullt klar over seriens unike posisjon. Vi vet alle hvordan de har havnet i førersetet og at de er villige til å gjøre hva som helst for å beholde denne plassen. Slagmarkene har endret seg og tiden har gått sin vante gang fremover, men det har likevel vært minimale endringer i kjernen til Call of Duty. Ghosts forsøker presse serien fremover, selv om det blir ved hjelp av små skritt.

Hovedvekten under Multiplayer Revel-arrangementet i Los Angeles lå på en ny spillmodus kalt Cranked. I prinsippet fungerer Cranked som en vanlig Team Deathmatch, med én viktig forskjell. Etter din første kill dukker det nemlig opp en timer på skjermen, som teller ned fra 30 sekunder. Hvis du ikke kvitter deg med en ny soldat før nedtellingen når null, blir du selv sprengt i fillebiter. For hver kill blir du riktig nok både sterkere og raskere.

Call of Duty: Ghosts
Dette er en annonse:

Sammen skaper dette den desidert mest tempofylte spllmodusen vi noen gang har sett i et Call of Duty-spill. Nedtellingen lyktes gang på gang i å gi oss panikk, mens vi spurtet rundt på desperat jakt etter fiender. Det er definitivt ikke en modus som vil fall i god jord for spillere som foretrekker å campe.

Ettersom det finnes en tradisjon for å inkludere nye killstreaks i hvert spill, finner vi også nye belønninger i Call of Duty: Ghosts. Den mest betydningsfulle er hunden, som er blitt en slag ironisk maskot for hele spillet siden annonseringen i våres. Og rett skal være rett, hver gang Call of Duty-hunden var i aksjon under arrangementet ble den møtt av jubel. Selv fra de på det andre laget.

Når du har gjort deg fortjent til ham følger nemlig hunden etter deg rundt omkring på brettet, og angriper fiender som kommer for nærme. Når det er sagt er hunden er av de billigste killstreak-belønningene, og den er derfor nokså lett å kvitte seg med for fiendene. Likevel kan bikkja fort bety forskjellen mellom liv og død i en hektisk situasjon, selv om den opptrer som litt rådvill foreløpig. Utviklerne hos Infinity Ward har utvilsomt endel arbeid igjen før de firbeinte soldatene fungerer optimalt.

Call of Duty: GhostsCall of Duty: Ghosts
Dette er en annonse:

Ved siden av bikkjene introduserer Activision såkalte dynamiske brett i Call of Duty: Ghosts. Dette betyr at spillerne kan aktivere diverse begivenheter i løpet av spillets gang, som ikke bare påvirker brettets utseende, men spillet i sin helhet. Det er i hvertfall det vi ble fortalt, da vi beklageligvis ikke fikk muligheten til å oppleve dette i særlig grad under besøket i L.A.

Det eneste vi så til det var bensintanken. Ja, den som ble vist i multiplayer-traileren. Den er plassert slik at den nesten garantert sprenger i hver eneste kamp, og den etterlater seg en slags taktisk grop når røyken har lettet. Det er ikke så lett å forestille seg hvordan denne og lignende (større) dynamiske hendelser faktisk vil påvirke spillet. Jeg kan ikke se for meg at noen vil oppholde seg ved siden av bensintanken frivillig, men jeg håper likevel at de dynamiske hendelsene kan bli noe mer enn en gimmick.

Over til noe annet. Styringen. Denne har fått to viktige oppgraderinger i Call of Duty: Ghosts. Trykker du på crouch-knappen mens du løper utfører du en stilig sklimanøvre, en såkalt Tactical Slide, som kan brukes både offensivt og defensivt. Å skli i dekning mens du hårfint unngår en granat, er alltid en god følelse.

Call of Duty: GhostsCall of Duty: Ghosts

Den andre oppgraderingen er muligheten til å lene deg til siden. På samme måte som i utallige andre skytespill kan du nå titte rundt dørkarmer og hjørner, uten å gjøre hele kroppen din til en levende blink. Funksjonen er elegant implementert, men det er ikke noe vi aldri har sett før. Disse to endringene er likevel eksempler på hvordan gameplayet i Call of Duty: Ghosts mer flytende. Man kan forresten også hoppe lekende lett over hindringer nå, og alt i alt beveger man seg langt mer effektivt på slagmarken enn før.

På lydsiden finner vi også et par forbedringer. Særlig lyden fra geværene har fått en overhalning, og takket være finjusterte reverb-effekter er det mye enklere å definere hvilken retning du blir angrepet fra. Lyden av skuddene som blir avfyrt endrer seg utfra hvor det skytes fra, akkurat som i virkeligheten.

Visuelt sett tar også Ghosts serien en kraftig skritt oppover, men det er et godt stykke igjen til det man vil omtale som imponerende grafikk. Det er ganske enkelt ikke like pent som de skal ha det til. Det er på ingen måte stygt, faktisk er det riktig så vakkert, men det skyldes først og fremst bruken av farger og effekter, og ikke detaljrikdommen. At spillets kvalitet lider av det, vil jeg derimot ikke si meg enig i.

Selv om Call of Duty: Ghosts gjør endel nytt, er det likevel et klassisk spill i serien. Forskjellene er ikke så fryktelig store, og opplevelsen føles fortsatt velkjent. Når det er sagt har Ghosts dermed de samme ingrediensene som har gjort serien så utrolig populær, samtidig som utviklerne har turt å endre noe på oppskriften. Det er fortsatt morsomt å spille, og det gir meg fortsatt mersmak, og det er jo tross alt det viktigste.

Call of Duty: Ghosts

Relaterte tekster

Call of Duty: GhostsScore

Call of Duty: Ghosts

ANMELDELSE. Skrevet av Johannes Leander

Året utgave av verdens mest eksplosive spillserie dundrer i dag ut i butikkhyllene, og vi har selvfølgelig satt karakter...

0
Siste runde med CoD: Ghosts i morgen

Siste runde med CoD: Ghosts i morgen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

GR Friday Nights starter opp Xbox One for å ta en siste runde i Call of Duty: Ghosts sammen med dere. Neste uke er det som kjent duket for inntoget til Call of Duty:...Loading next content