Norsk
Gamereactor
forspill
Call of Juarez: Bound in Blood

Call of Juarez: Bound in Blood

Carl Thomas har lekt seg som cowboy i Techlands kommende Call of Juarez: Bound in Blood, og er godt fornøyd med oppfølgeren. Blir dette sommerens store overraskelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det dundrer i gatlingvåpnet mitt der jeg står og river opp de blå jakkene på livredde yanks. Jeg har akkurat kanonert ned en enorm hjuldamper som ligger uti elva og brenner - en båt som var full av nordstatssoldater. De som ikke har brent i hjel eller druknet allerede, får det tredje alternativet. Varmt bly.

Jeg blir nesten litt bergtatt av brutaliteten og autentisiteten over det hele. Det føles skittent og uglorifisert. Og det virker også tildels nyansert. Her begynner jeg som sørstadssoldat som driver rovdrift på blåjakkene, men det tar ikke lang tid før broren min og jeg deserterer for å redde barndomshjemmet vårt. Og dermed er vi lovløse. Fritt vilt. Vi er cowboyer. Cowboyer i Amerika på midten av 1800-tallet. Og det er en behagelig avveksling til Normandie og planeten PX-387. Dette er noe helt annet. M1 Garand og avanserte laserpistoler er ingensteds å se, her er det seksløpere, rifler, hagler, lassoer og dynamitt som gjelder.

Polske Techland har stått bak et par mer eller mindre suksessrike spillprosjekt opp gjennom årene, som Chrome, Xpand Rally og westernspillet Call of Juarez. Disse har generert nok penger i kassa til å holde dem flytende i nærmere 20 år nå, og det er imponerende i et spillmessig uland som Polen (og Norge, for den saks skyld). Call of Juarez: Bound in Blood er oppfølgeren til westernspillet fra 2006, og etter et par timer med kontrollen i hånda er jeg rimelig imponert.

Jeg kasta meg aldri inn i det originale Call of Juarez, men etter noen runder med oppfølgeren frister det å rote det frem fra en tilbudskasse. For de polske gutta har helt åpenbart masse talent i sitt spillstudio, og med Bound in Blood utfordrer de et par konvensjoner i actionsjangeren. De prøver seg på flere avanserte ting - og resultatet er til alt overmål ganske vellykket.

Dette er en annonse:

I det store og hele spilles det som et forhåndsvis ordinært førstepersonsskytespill, med noen særegenheter. For eksempel det automatiske dekningssystemet. Når jeg nærmer meg et hjørne eller en lav kasse, går jeg automatisk inn i dekningsposisjon, men jeg beholder førstepersonsperspektivet. Herfra kan jeg stikke hodet rundt hjørnet og fyre av noen runder med revolveren min. Der man i Gears of War må trykke en knapp for å komme seg i cover, skjer det her helt automatisk. Det er selvsagt en viss risiko involvert i denne automatikken, men av det vi har testet så var det aldri irriterende, bare annerledes. På en god måte.

Konsentrasjons-modusen er kanskje ikke særlig original - å finsikte inn et par hodeskaller i sakte film - men å bruke høyre analoge stikke som revolverhane og mens jeg skyter med triggeren føles både innovativt og underholdende på ekte westernvis.

Historien fortelles effektivt og jeg tar meg i å faktisk følge med på den. Vanligvis pleier jeg å sone litt inn og ut når jeg blir beordret til å skyte ned angripende Luftwaffe-blikkbokser eller lokalisere the resonator. Sannsynligvis fordi det er en historie og en setting jeg ikke har spilt meg gjennom en milliard ganger tidligere, men også fordi utvikleren helt opplagt har teft for historiefortelling og dramaturgi.

Techland har aldri vært noen stor utvikler på verdenskartet, men Bound in Blood kan fort vise seg å være et skritt nærmere det virkelige gode selskap. Enkelte partier minner om gammel Infinity Ward-briljanse, når jeg løper i skyttergravene mens enorme grantrær braker ned i bakken rett over hodet mitt, og den solide balansen mellom hardscriptede sekvenser og mer åpne kamper oser av solid håndverk. Resultatet er et spill som fortjener å bli spilt. Uten tvil.

Dette er en annonse:

Sjekk ut traileren nedenfor:

Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
Call of Juarez: Bound in Blood
HQ

Relaterte teksterLoading next content