Norsk
Gamereactor
forspill
Call of Juarez: The Cartel

Call of Juarez: The Cartel

Å endre tidsperioden i en serie er et dristig trekk, men ved å bringe cowboykulturen inn i en moderne setting får Techlands Call of Juarez-serie et betimelig spark bak.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Finnes det ingen sjanse for suksess i din nåværende posisjon, rykk fremover. Dette er ikke bare en livsfilosofi, men også filosofien Techland har fulgt i westernserien sin Call of Juarez. Sistnevnte har tatt spranget fra "den gang" til "nå", får en ansiktsløftning og bringer de definerende karakteristikkene fra det Ville Vesten til samtidens Los Angeles.

Selv om serien har klart seg rimelig bra hittil, ville det være en dårlig idé å prøve seg på en tredje æra - spesielt siden all overskuelig western-fremtid innen spill er assosiert med kun én sheriff, hvis initialer lyder: J.M.

Det er ikke bare hestevogner som er erstattet med biler og brune salonger som er erstattet med nattklubber, men mye av seriens DNA har også forandret seg i takt med tidshoppet. Vi følger fortsatt en desperado ved navn McCall, som forkynner like mye som han skyter, og her er fortsatt en struktur med flere fortellinger på samme tid.

Men der hvor man før var en prest med hevn i blikket, er vi nå en hardbarka detektiv, og der hvor vi før fulgte en fortelling fordelt på to hovedfigurer, er vi nå del av en fullbyrdet trekant. McCall slår seg sammen med en FBI-agent og en DEA-detektiv for å lede an i et kuleregn av et samarbeidseventyr, på tvers av USA og inn i Mexico.

Dette er en annonse:

Techland lover en mørk og forskrudd politihistorie med sort humor i kantene: før presentasjonen pratet de nemlig om toneangivende TV-serier som The Shield og Sons of Anarchy, men med Eastwoods ikoniske skygge hengende over dem begge. Juarez sitter ikke lenger fast i fortidens brede daler og støvete veier, variasjonen i omgivelsene og spillbarheten har fått nytt liv.

Call of Juarez: The Cartel
McCall, Guerra og Evans. Two's a company, three's a crowd? Vi får se.
Call of Juarez: The CartelCall of Juarez: The Cartel
Historien fortelles fra perspektivet til hver respektive hovedfigur.

McCall passer fint inn i denne fagre, nye verdenen. Han er mer Tarantino enn spaghetti-western. Han er likevel tro mot sine forfedre i den betydning at han siterer passasjer fra bibelen så fort kulene hviner, men med sin egen bannskapsrike tvist. Utover den beige frakken og cowboyhatten er det mange små referanser til hans røtter i Ville Vesten. Når han snakker med en informant spør han for eksempel om gutten "har bønner i ørene".

Dette er en annonse:

Det er en fin liten detalj for fans av serien, selv om vi ikke kan la være å tenke at kollegaene hans har et stort stikk i siden når det kommer til antrekkene hans.

For som sagt, McCall jobber ikke alene. Med seg på slep har han FBI-agenten Kim Evans og dopbekjemperen Eddie Guerra. Hele spillet er laget med sømløst samarbeidsspill av typen hopp-inn-hopp-ut. Disse to kompanjongene henger derimot ikke skjørtene til McCall hele tiden, men får også lov til å bryne seg på sine helt egne delmål i de forskjellige brettene.

De tre lovforkjemperne deler seg opp etter hva oppdraget krever. I begynnelsen av demoen ligger de tett på hverandre i skuddveksling på en nattklubb, der de tilbyr dekkild og beveger seg i taktisk trespann. Overlater du ansvaret for Kim Evans og Eddie Guerra til datamaskinen, skriker de ut kommandoer om assistanse når det må lades om eller veksles mellom dekning.

Spiller du alene vil du dessverre gå glipp av enkelte morsomme øyeblikk. I sluttpartiet av demoen er de tre heltene adskilt med flere kilometer, der Guerra og Evans kjemper seg nedover en fjellskrent i Marlboro-vigør, mens McCall er overrumplet ved bunnen av dalen. Kim og Eddie gjør sitt ytterste for å plukke ned snikskytterne før de kaprer en bil og gjør rallymanøver ned mot McCall.

Call of Juarez: The Cartel
Tilbake i velkjente omgivelser, fra det urbane til det ville.
Call of Juarez: The CartelCall of Juarez: The Cartel
Lydsporet er allerede fremragende, med en god blanding av akustisk gitar og elektronisk musikk.

Biljaktene lar en av spillerne innta førersetet, mens de andre sørger for å gjøre sitt fra passasjersetene. Utvikler Techland forteller at det er figurene som avgjorde hvorvidt samarbeidsspill var et behov. "Avgjørelsen om å la tre spillere samarbeide var drevet av historien, ikke omvendt", sier produsent Samuel Jacques. Det er essensielt å samarbeide for å overleve, koordinere dekkild og bevege seg taktisk.

Call of Juarez: The Cartel
Kjøreturen ned fra fjellet er ved veis ende - og vi innser at Techlands ansatte ikke har stålkontroll på bilen.
Call of Juarez: The CartelCall of Juarez: The Cartel
Konseptskisser.

Og mens gjengen samarbeider tett for å oppklare saken - som blant annet inneholder narkotika, karteller og Mexico - får utvikleren muligheten til å lage en struktur med flere fortellinger, men på en langt mer subtil måte enn tidligere.

Demoen starter med at Eddie får en oppringning idet de nærmer seg leiligheten til en informant, og kun spilleren som kontrollerer Eddie vil få høre denne telefonsamtalen. Ettersom historien involverer en høyt plassert muldvarp i politistyrkene får disse små elementene en langt større betydning, som også gjør det verdt å spille igjennom på nytt hvis man ønsker å få klarhet i det fullstendige motivet.

Call of Juarez: The Cartel oppdaterer de typiske western-kulissene og plasserer dem i en moderne setting. Fra de bruddstykkene vi har sett kan det virke som Techland har spikret både formelen og atmosfæren for et spennende og annerledes western-eventyr.

Relaterte tekster

Call of Juarez: The CartelScore

Call of Juarez: The Cartel

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki - GRSE

Tvilsomme narkobetjenter, spanske banneord og illsinte biljakter står på menyen idet Techland utforsker Los Angeles' underverden...

7
Call of Juarez: The Cartel

Call of Juarez: The Cartel

FORSPILL. Skrevet av Rasmus Lund Hansen - GRDK

Tre hovedpersoner, tre hemmeligheter, ett narkokartell. Vi satt oss ned med en tidlig versjon av Call of Juarez: The Cartel og gir deg vårt inntrykk av opplevelsen...Loading next content