Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker

Bonusbrettene fra Super Mario 3D World kom til liv i sitt helt eget spill, men har det nok variasjon til å holde på interessen til spillerne? Vi har prøvespilt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nesten hver eneste figur fra soppriket har endt opp med en hovedrolle i sitt eget spill. Wario og Yoshi har begge hatt en rekke spill med dem som midtpunkt, men søte Toad fra Super Mario Bros. har alltid vært nødt til å spille andrefiolin - inntil nå.

Utseendet hans har riktig nok endret seg noe siden han dukket opp i Super Mario Bros. med den klassiske frasen "Thank you Mario, but the princess is in another castle", men selve karakteren er uforandret. Den uskrevne regelen har vært at Toad er en av tusenvis av Princess Peach' følgere, og alle Toads lyder navnet «Toad». De går alltid med blå vest, hvite bukser og brune sko, mens de har hverken synlige bein eller nese.

Det finnes unntak som Toadsworth og Toadbert som fikk selskap av en kvinnelig figur med navn Toadette, men alle har levd i skyggen av Mario. Selv Captain Toad er en bifigur vi kun har sett noen få ganger - først i Super Mario Sunshine, og sist i Super Mario 3D World. Nå har Nintendo bestemt seg for at tiden endelig er moden for å gi Toad sitt eget eventyr.

Treasure Tracker er i bunn og grunn en utvidet utgave av bonusbrettene fra Super Mario 3D World. Det betyr at den lille soppen ikke kan hoppe, og at man bør unngå enhver form for kontakt med fiendene. Man jobber seg gjennom et brett for å samle mynter, krystaller og til slutt en gullstjerne (forhåpentligvis). Spillet ses hovedsaklig fra et isometrisk perspektiv, noe som også var tilfellet med Mario-eventyret. Man kan derimot rotere kameraet etter eget ønske, og dette avdekker skjulte hemmeligheter. Det er til tider overraskende hvor mange nye områder som dukker opp ved å bevege kameraet, og etter et par brett viser det seg at det er her mye av moroa finnes.

Dette er en annonse:
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker byr på betraktelig mer variasjon og flere ideer enn sin tidligere utgave. På ett brett kjører vi eksempelvis en gruvevogn og kaster neper. Dette endrer gamplayet til noe som minner om en skinneskyter. Et annet brett består av en høyde med en vei som sirkler seg oppover og en rekke stiger. I midten sitter et ildmonster og kaster brennende kuler på oss. Det føles litt som en bosskamp, men vi kommer gjennom brettet uten å utføre ett eneste angrep. Andre steder kan Toad plukke opp neper fra jorden og kaste dem på motstanderne, akkurat slik vi kjenner fra Super Mario Bros. 2. I tillegg til alt dette kan også visse elementer i spillverdenen manipuleres og flyttes ved å bruke Gamepaden.

Det er vanskelig å si noe om hvor stort spillet kommer til å bli. Demoens tre brett har i det minste vist at spillet kombinasjoner av utfordringer, gåter og utforsking byr på masse variasjon. I E3-traileren (som du kan se nedenfor) kan man dessuten se en øks som kan brukes til å hugge gjennom blokker, og vi får et gjensyn med gamle kjente som Bullet Bill og Goombaer. Dette kan meget vel bli et friskt tilskudd til Wii Us spillbibliotek.

HQ
Dette er en annonse:

Relaterte tekster

1
Captain Toad: Treasure TrackerScore

Captain Toad: Treasure Tracker

ANMELDELSE. Skrevet av Kenneth Flage

Toad har i 30 år vært prinsesseerstatning, sidekick og kanonføde for Mario-brødrene. Men hvordan klarer han seg som kaptein for sitt eget spill?

1
Derfor kan ikke Captain Toad hoppe

Derfor kan ikke Captain Toad hoppe

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle som noen gang har spilt høydepunkter som New Super Mario Bros eller Super Mario 3D World vet at Toad-figurene er kapable til å hoppe høyt, men i Captain Toad:...Loading next content