Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Civilization Revolution

Civilization Revolution

Civilization-serien har tilhørt PC-gamere i alle år. Nå er den på vei til konsoll, og Trym Haugerud har tatt en nærmere titt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Rom ble ikke bygget på en dag, snarere på et par timer. I hvert fall om vi snakker om det nyeste tilskuddet i Civilization-serien. Bortsett fra at Civilization endelig tar turen til konsoll, forventet vi ingen revolusjon. Det vi fikk var en solid dose historie!

Civilization Revolution gir deg valget mellom 16 forskjellige nasjoner med ekte historiske ledere. Eksempelvis Mao Zedong i Kina og Abraham Lincoln i Amerika. Spillet er klassisk Civilization med turbasert gameplay, og målet er å overta motstanderen med hjelp av forskjellige midler. Det kan være militære styrker, økonomiske pressmidler eller kulturell innflytelse. Handel, krig og kombinasjoner av disse er nøkkelord.

Hver fraksjon har unike individuelle egenskaper. Vil du spille aggressivt kan Russland være et godt valg. De er sterke helt fra begynnelsen, og legger til rette for en militærpreget spillstrategi. Ønsker du å satse mer på kulturell dominans, kan India være nasjonen for deg. De byr på jevn vekst og har en matbonus. Det er viktig å velge en nasjon som passer din spillestil, og selvsagt spille på en måte som passer nasjonens egenskaper, ellers kan det gå riktig ille.

Nå som spillserien blir gjenfødt på konsoll er det innført visse forandringer. En runde Civilization kunne fort bli et helt dagsverk, om ikke ennå mer, på PC. Nå har det fått en mer strømlinjeformet turmodus som lar deg fullføre et spill på potensielt mye kortere tid, avhengig av hvor mange valg du vil ta. Det er heller ingen forurensing, anarki eller korrupsjon du må ta deg av, og produksjonen av vidundre skjer automatisk. Det er ikke lenger optimalt å ha veldig mange byer heller. To eller tre er mer enn nok å holde styr på. I det store og hele er det gjort mange endringer som skal få spillet til å flyte bedre, samt fungere optimalt med en håndkontroll.

Dette er en annonse:

Den største forandringen er nok i spillets utseende. Figurene er store og har en tegne-serieliknende fremtoning. Den økonomiske rådgiveren kommer opp til skjermen for å fortelle deg om viktige ting som foregår, men kan plutselig bli dyttet ut av bildet når den militære rådgiveren desperat må fortelle deg at du trenger en større mur eller en ny katapult. Alt gjort på en lettere humoristisk måte, ikke helt ulikt Black & White 2. Dette er riktignok ikke bare for skøy. Det PC-spillere er vant til å få i nummerform, får du nå i visuell form. Om lederen din hovent leer på et øyebryn ved et angrep, føler han seg nok mer selvsikker enn om han biter negler og skjelver. Alt i alt gjør disse humoristiske tegningene mye for spillopplevelsen, som føles både lettere og mer engasjerende enn de mange tunge regnearkene som preger mange strategispilll. Å kommunisere statistikk ved hjelp av ansiktsuttrykk er et godt påfunn, som flere spillutviklere gjerne kunne benyttet seg av.

Til syvende og sist ser Civilization Revolution ut til å bli et flott strategispill. På tross av mindre forandringer kan du forvente deg klassisk Civilization som vi kjenner det fra PC. Gamle fans vil kunne føle seg tilfreds, mens nye spillere kan ta sin splitter nye konsoll i bruk til strategibruk. Vi gleder oss!

Civilization Revolution
Civilization Revolution
Dette er en annonse:
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution
Civilization Revolution

Relaterte tekster

3
Civilization RevolutionScore

Civilization Revolution

ANMELDELSE. Skrevet av Trym Haugerud

Det tunge strategispillet har blitt adskilig lettere og mer tilgjengelig, men er fortsatt stor moro. Trym Haugerud har lekt hærfører!

Civilization Revolution

Civilization Revolution

FORSPILL. Skrevet av Trym Haugerud

Civilization går bort fra statistikk og tall, og kaster seg inn på konsollene i en tegnet og lettbeint variant. Les alt innenfor!Loading next content