Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Dark Souls: Remastered

Dark Souls: Remastered

Nok en gang har Silje sittet i timevis og "svettet" Dark Souls. Denne gangen var spillet litt penere å se på, og de endringene som har blitt gjort, var utrolig tilfredsstillende.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg skal si dette med en gang - Dark Souls er mitt favorittspill gjennom tidene. Det er et 10/10-spill for meg, men nå skal jeg sette karakter ut ifra hvordan dette spillet egner seg som et nåværende-generasjons-spill.

Siden dette er en remastret versjon av Dark Souls, vil jeg nevne at jeg ikke kommer til å gå i dybden på akkurat hva spillet handler om. Du kan lese den anmeldelsen her.

Spillet ble originalt utgitt til PS3 og Xbox 360 i 2011, og fikk året etter en PC-utgivelse med nytt innhold, som senere også ble tilgjengelig igjen på konsollversjonene.
Nå får vi en oppusset versjon av spillet, og alt ekstrainnhold er inkludert i pakken.

Dark Souls: Remastered
Dette er en annonse:

Spillet er optimalisert for PS4 Pro og Xbox One X, men selv på min standard PS4, ble jeg sjokkert over hvor bra det faktisk kjørte. Om du har spilt Dark Souls før, spesielt på konsoll, så vet du sikkert like godt som meg hvor frustrerende det var å overkomme Blighttown. Blighttown er kjent for å være litt ekstra vanskelig (mildt sagt) på grunn av laggingen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har dødd der bare fordi det har lagget ekstremt mye.

Men det hele endret seg da jeg satt fot i Blighttown i Dark Souls: Remastered. Det var nemlig en fryd å spille denne delen, jeg opplevde absolutt ingen lagging og jeg satt der i lykkerus mens jeg spilte denne delen som jeg en gang hatet mer enn jeg hater fruktbiter i joghurten (et forferdelig sterkt hat, bare for å sette ting i perspektiv). Spillet kjører i 60 bilder i sekundet, 1080p, faktisk hele tiden. Dette er på en standard PS4. På PS4 Pro og Xbox One X får man den samme stabile ytelsen, men oppskalert til 4K-oppløsning.

Det har også blitt gjort et par endringer her og der. Endelig kan man selv justere på hvilke knapper som skal gjøre hva. Noe som er veldig greit fordi man da får muligheten til å tilpasse spillet etter sine egne behov.

Dark Souls: Remastered
Dette er en annonse:

Teksturene har fått en liten oppussing, magieffektene ser mye mer gjennomførte ut og alt av ild i spillet ser mye penere og mer realistisk ut. Det er ikke så forferdelig tydelig at grafikken er blitt oppdatert, det er i hvert fall ikke så mye her jeg ville tenkt på med mindre jeg satt med PS3 og PS4-versjonene rett ved siden av hverandre og sammenliknet.

Dark Souls: RemasteredDark Souls: Remastered

I motsetning til originalversjonene av spillet, kan man nå spesifisere hvor mange av en forbruksvare man ønsker å bruke. Så om man for eksempel trenger et visst antall Humanities, kan man enkelt velge å bruke fem eller seks eller fjorten for den saks skyld, i stedet for å bruke én for så å måtte gå inn på menyen igjen for å bruke en til. Du skjønner tegninga. Og nå har man også muligheten til å velge hvilken pakt man skal ta del i, ved hvilket som helst bål. Man slipper å gå verden rundt bare for å endre pakt.

Spillet er fortsatt det samme gode spillet det alltid har vært, og de endringene som har blitt gjort, er kun for å gjøre ting litt mer praktisk for deg som sitter med kontrolleren i hånda. Vanskelighetsgraden er den samme, og Dark Souls-ånden er fortsatt intakt.

Online multiplayer
Passord-matchmaking er nå en del av spillet. Det vil si at du kan sette et passord som vennene dine kan skrive inn for å bli med i ditt spill. Da slipper du også å uønskede spillere inn i din verden, med mindre det er noen som invaderer spillet ditt da.

Dried Finger, som er en duppeditt du kan bruke for å øke antall online-spillere fra 4 til 6, er nå blitt gjort tilgjengelig mye tidligere i spillet. Perfekt for deg som ønsker en utfordring.

Om du blir invadert, men klarer å overvinne han eller hun som invaderer din verden, vil Estus Flaskene dine fylles opp igjen.

PVP-Arena
Både Dark Souls 2 og 3 har hatt dette og nå er det også tilgjengelig her. Spill mot andre spillere i en lukket arena og vis dem hvem som er sjef! Du må nok jobbe litt for å få tilgang til dette da. Men sånn er det i det harde, kalde og nådeløse Dark Souls-universet.

Nå er altså alle tre Dark Souls spillene tilgjengelig på PS4 og Xbox One. Om du ikke har spilt noen av dem, men er interessert i å gjennomgå blod, svette og tårer (ta det med ro, spillet er faktisk ikke så forferdelig vanskelig som folk skal ha det til), da er dette i hvert fall en gylden mulighet til å sette seg inn i serien. Jeg vil påstå at Dark Souls: Remastered er den ultimate Dark Souls-opplevelsen nå som de har lagt til den godt likte Arena-modusen og forbedret online-delen. Full pakke, med andre ord!

Dark Souls: Remastered
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Flere online-spillere, PvP Arena, bedre flyt i bruken av gjenstander, stabilt bilde hele veien.
-
Jeg velger å nevne det med at det ikke er så tydelig at grafikken er oppdatert her, men nå er dette en remaster og ikke en remake.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Dark Souls: Remastered til SwitchScore

Dark Souls: Remastered til Switch

ANMELDELSE. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Silje har igjen begitt seg ut i Dark Souls sin utilgivelige og brutale verden. Denne gangen har hun prøvde å holde seg i live på T-bane, trikk og tog. Hvordan har det gått?

5
Dark Souls: RemasteredScore

Dark Souls: Remastered

ANMELDELSE. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Nok en gang har Silje sittet i timevis og "svettet" Dark Souls. Denne gangen var spillet litt penere å se på, og de endringene som har blitt gjort, var utrolig tilfredsstillende.

Gamereactors store julekalender - Luke 1

Gamereactors store julekalender - Luke 1

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Da har tiden endelig kommet! Vi kan ønske velkommen til Gamereactors julekalender hvor vi den neste måneden kommer til å by på en rekke spill og spillrelatert stæsj. I...

1
Dette er historien i Dark Souls

Dette er historien i Dark Souls

NYHET. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

Har du noensinne undret høyt for deg selv: "Hva er egentlig historien i Dark Souls?" Da er du ikke alene, for selv om det definitivt finnes en historie i From Software...Loading next content