Norsk
Gamereactor
forspill
Deadpool

Deadpool

Vi har prøvespilt Deadpool for å finne ut om det finnes noe mer i pakken foruten superheltens vitser og galskap...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det første jeg for gjøre når jeg prøvespiller Deadpool er å utforske leiligheten hans. Høres kanskje ikke så veldig morsomt ut, men det er det faktisk. Tonen i dette uhøytidelige actionspillet kommer nemlig veldig godt frem i hans ringe bolig. Jeg undersøker et fjell av skitten oppvask, vandrer gjennom hans kruttluktende våpenrom og utfører et nødvendig ærende på et ekkelt toalett. Hele tiden kommer det selvfølgelig hysteriske og uanstendige kommentarer fra hovedpersonen selv.

På samme måte som i tegneseriene fungerer Deadpool som en slegge mot den fjerde veggen. Det går ikke ett minutt uten at jeg blir minnet på at jeg spiller et spill. Deadpool kommenterer min første, ekstremt lettjente achievement, og når jeg inspiserer bokhyllen viser den seg å være en fjærlett kulisse. En liten stund senere ringer et kvinnelig bud på døren. You've got a package, sier hun, og selvfølgelig svarer Deadpool med en upassende kommentar. I pakken finner jeg manuset til spillet jeg spiller, og Deadpool leser og korrigerer i sanntid ettersom «dette med ord» ikke er helt hans greie.

Deadpool

Humoren i spillet er alltid til stede, og selv om den er barnslig byr den heldigvis på mer enn bare avførings- og puppespøker (selv om det blir nok av dem også). Jeg må faktisk le på ordentlig av Deadpools kommentarer og oppførsel, som når han blåser opp et hoppeslott og hyler mens han spretter rundt i det. Random, som de unge sier i dag. Når han tar heisen til et nytt område får han dessuten muligheten til å synge med heismusikken, og det er høyst lattervekkende å se animasjonen til dette karaokeskrålet.

Dette er en annonse:

Førsteinntrykket er at humoren er Deadpools sterkeste kort, for slåssingen blir fort repetitiv. Han er utstyrt med sverd og pistoler som kan lenkes sammen til kombinasjoner, som igjen åpner for spesialangrep for å ramme en større gruppe fiender.

Deadpool

Det finnes også enkle områdebaserte gåter. Jeg skyter mot en bryter bak en gitterdør og spaserer videre. En heis vil ikke bevege seg, og Deadpool må ned i kjelleren for å sprenge en generator.

Litt klatring på utsiden av Great White News-bygningen leder opp til taket hvor et angrepshelikopter med en irriterende effektiv minigun venter på meg. Helsemåleren stuper og jeg dør noen ganger. Dette blir selvfølgelig kommentert av Deadpool. Jeg må klatre litt smartere slik at jeg kan teleportere inn i helikopteret og drepe piloten. Deretter får jeg knuge på minigun-avtrekkeren for å ta ut 40 000 fiender og et annet helikopter.

Dette er en annonse:

Kort tid etterpå møter jeg en to meter høy boss med rakettkaster. Han er treg, men jeg får det likevel travel med å teleportere rundt ham og prikke inn hodeskudd mens han lader om. Denne kampen utspiller seg i et vrimmel av korridorer hvor ammunisjon dukker opp overalt.

Deadpool

Sammenstøtet er en velkommen tempoforandring etter å ha slaktet så mange lakeier, men det blir aldri særlig raffinert eller spennende. Jeg skyter noen skudd, gjemmer meg for at helsen skal bli bedre igjen, venter på en mulighet for å skyte og deretter gjentar jeg prosessen.

Deadpool inneholder også spillmodusen Challenge Mode, hvor jeg får prøve tre runder mot stadig vanskeligere motstandere. Alle fiendene skal beseires i løpet av tre minutter. Jeg klokker inn på 2 minutter og 57 sekunder, og jeg har det sånn passe kult mens det pågår. Likevel mistenker jeg at denne modusen vil havne i skyggen av historiedelen.

Er Deadpool verdt å vente på? Førsteinntrykket er ok, men jeg sitter for det meste og venter på neste mellomsekvens mens jeg skyter og hugger meg gjennom fiendemassene. For øyeblikket føles Deadpool som den litt snodig fyren som er morsom i sosiale sammenhenger, men ikke som en du vil ha en dyp samtale med.

Deadpool
Deadpool
Deadpool
Deadpool

Relaterte tekster

DeadpoolScore

Deadpool

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

High Moon Studios og Deadpool forsøker å lage en spillopplevelse hvor de harselerer like mye med seg selv som med hele superheltsjangeren, men det er grenser for hvor lenge jeg orker å le av ironien.

Deadpool-regissøren avkrefter ryktene

Deadpool-regissøren avkrefter ryktene

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Forrige måned kunne vi rapportere om de påståtte uoverensstemmelsene mellom regissør Tim Miller og skuespiller og produsent Ryan Reynolds, som skal ha ført til at...

Deadpool! Bang! Babes! Mayhem!

Deadpool! Bang! Babes! Mayhem!

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

I morgen slippes Deadpool-spillet og i den forbindelse har High Moon Studios, Activision og hovedpersonen selv sendt ut et knippe utradisjonelle trailere. Den første er...Loading next content