Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Dishonored 2

Dishonored 2 imponerer

Dishonored 2 holder seg til forgjengerens smakfulle oppskrift, og gir deg enda flere valgmuligheter. Vi har sett spillet i aksjon...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I Dishonored 2 får hovedpersonen vi kjenner fra originalspillet, Corvo Attano, endelig en stemme. Samtidig bringes en voksen utgave av Emily Kaldwin, den vesle jenta fra det første spillet, inn som en spillbar figur du kan velge i stedet. Uansett hvem av dem du går for står fortsatt en kamp mot tyranni og selvsentrerte aristokrater på menyen.

Dishonored 2Dishonored 2

Da jeg besøkte utvikler Arkane Studios i Lyon i Frankrike, var den levende spillutviklerlegenden Harvey Smith blant de første jeg møtte. Han har en høy stjerne i spillbransjen takket være innsatsen han la ned i spill som System Shock og Deus Ex. Straks etter at Dishonored var ferdigutviklet stod han klar med en liste med ideer til oppfølgeren. På denne måten kunne arbeidet med det andre spillet starte nesten før originalen hadde ankommet butikkhyllene. I dag, tre år senere, kjenner Smith og temaet hans på presset mer enn noen gang før. Det første spillet ble en fortjent, men likevel noe overraskende suksess, og derfor har de mye å leve opp til. Heldigvis ser de ut til å ha god kontroll på Dishonored 2, som begynner å nærme seg beta-stadiet. Ettersom ambisjonene for spillet er langt høyere enn forrige gang, med flere karakterer, mer varierte nivåer og flere spesialegenskaper, har utviklingen vært utfordrende. Når det er sagt er Smith allerede stolt av spillet, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Man trenger ikke ha stillingen som kreativ leder for å se at Dishonored 2 har utseende til et levende maleri.

HQ
Dette er en annonse:

Der Harvey Smith er drivkraften bak kjernen til Dishonored 2, er nemlig Sebastien Mitton primus motor for det visuelle designet. I rollen som art director har han ansvaret for den utrolig detaljerte verdenen vi skal få besøke senere i år. Den manifesterer seg i en unik visuell stil vi kun har sett maken til i forgjengeren. Mitton bor midt i Lyon og har latt seg inspirere av lokale bygninger, men han har også sett på originalspillet samt eksempler fra mange andre steder i verden. Blant annet har han studert arkitektur fra England, klær fra Mexico og sollyset slik det oppleves i California.

Det håndplukkede art-teamet får imidlertid mye å gjøre under Mittons lederskap, da han overlater lite til tilfeldighetene. Alle de sentrale figurene ble for eksempel støpt i leire før de ble skannet inn i spillet. Dette for å kunne forme alle sammen ned til fingertuppene, med fingertuppene. De mindre viktige figurene fikk ikke denne behandlingen, men også disse er svært detaljerte. På toppen av det hele ble dessuten en ny grafikkmotor, Void Engine, bygget opp, for å kunne tilpasse lyssettingen perfekt til den særegne visuelle stilen. Som med forgjengeren ønsker Arkane Studios å skille seg ut fra mengden, og det på en positiv måte. Dette tror jeg de kommer til å klare denne gangen også, faktisk er jeg helt sikker.

Dishonored 2Dishonored 2

Dishonored 2 starter 15 år etter hendelsene i originalspillet. Det første oppgrader spilles i rollen som Emily, som ikke lenger er den lille jenta (og tronarvingen) hun var i det første spillet. Med årene har hun blitt en kapabel snikmorder, men du får likevel valget om å droppe henne til fordel for gode gamle Corvo når det første oppdraget er over. Begge har ulike ferdigheter og evner, og uansett hva du velger ønsker utviklerne at du skal kunne takle utfordringene slik du selv ønsker. For eksisterende fans vil nok Emily være mest interessant, ettersom hun har flunkende nye evner. Corvo har på sin side beholdt flesteparten av de vi husker fra forgjengeren, dog i noe oppgradert form. Vi skal ikke spolere alle evnene Emily besitter, men vi må nesten nevne at hun kan gripe tak i gjenstander og fiender i løse luften, og slynge dem unna. Dessuten hørte vi snakk om en slags doppelganger-egenskap, altså muligheten til å lage en slags lokkedue av deg selv for å narre fiender.

Dette er en annonse:

Det første og det siste oppdraget i spillet vil foregå i Dunwall, som er byen fra forgjengeren. Ellers vil handlingen være satt til en annen by lenger sør kalt Carnaga. Dette betyr at de dystre bygningene fra det første spillet er blitt erstattet av friske og livlige gater som spirer av liv. Carnaga har et spansk preg over seg, og bygningene er høyere. Dermed finnes det også større muligheter for å klatre og finne alternative, luftige ruter.

Dishonored 2

Til forskjell fra i Dunwall er ikke Carnaga rammet av sykdom, og rottene herjer ikke i gatene nede i sør. Til gjengjeld må befolkningen takle bloodsugende fluer, som er ufarlige på egenhånd men dødelige i svermer. Til forskjell fra i originalspillet, der rottene kunne brukes taktisk for å fjerne eventuelle lik du måtte etterlate deg, er fluene også langt mindre hjelpsomme. De spiser ikke opp likene, men bruker dem heller til å legge egg i for å reprodusere. Faktisk vil antall mennesker du tar livet av påvirke hvor ofte fluer blir et problem for deg (og den øvrige befolkningen) utover i spillet. I alle tilfeller er det lurt å holde seg unna boene deres, som de forsvarer med livet som innsats.

I Carnaga er ikke hvalolje like vesentlig som i Dunwall, da brorparten av byens industri heller er knyttet produksjon av sølv og trevirke. Sistnevnte har preget arkitekturen, mens førstnevnte har innvirkning på det lokale været. På grunn av aggressiv utvinning av råsølv i gruvene, rammes nemlig Carnaga jevnlig av sandstormer. Jeg regner med at dette vil bli forklart nærmere gjennom historien. Uansett kan du bruke disse stormene til din fordel, ettersom de gjør det lettere å forbli usett.

Da jeg besøkte Arkana Studios var det dessverre ikke anledning til å teste ut spillet selv, men jeg fikk følge et par av oppdragene live som tilskuer. I et av dem skulle Emily ta livet av en viktig offiser ansvarlige for en rekke ugjerninger. En snikete fremgangsmåte ble valgt, og jeg fikk se hvor effektivt Emily kan bevege seg fremover usett takket være spesialegenskapene hennes.

Dishonored 2

Det neste oppdraget var derimot av den mer kaotiske sorten. Nå i rollen som Corvo, beviste Arkane-representanten at Dishonored 2 også kan spilles som et actionspill. Corvo havnet i slagsmål like ved boet til en fluesverm, og ting ble hektisk på rekordtid. De blodtørstige fluene gikk til angrep samtidig som fiendene gjorde sitt beste for å sette ham ut av spill. Til slutt hadde Corvo så lite energi igjen at retrett var eneste mulighet. Han tok derfor kontroll over en av fluene og fløy unna mot sikkerhet.

Ser man på de to oppdragene samlet er det tydelig at Dishonored 2 har beholdt den samme grunnformelen, og fokusert på raffinering og polering.

Dishonored 2

Og polert virker spillet så absolutt å være. Etter besøket hos Arkane Studios føler jeg meg trygg på at Dishonored 2 blir en oppfølger fansen kommer til å sette pris på, og et spill alle som liker stealth eller action (eller begge deler) vil kose seg med. Utviklerne har ikke holdt tilbake eller inngått kompromisser i arbeidet sitt. Forventningene er langt høyere denne gangen, men de lar seg ikke stresse. Dishonored 2 er i rute mot lanseringen den 11. november, og akkurat nå føles det tungt å skulle vente lenge...

HQ
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2
Dishonored 2

Relaterte tekster

1
Dishonored 2Score

Dishonored 2

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Fire år etter at Dishonored ble kongen av snikespill er tiden kommet for nye hevntokt med Corvo Attano. Vi har testet oppfølgeren på PC...

0
Dishonored 2 utvides i september

Dishonored 2 utvides i september

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Death of the Outsider er navnet på den kommende utvidelsen til Dishonored 2, og denne ble vist frem på Bethesdas E3-show denne morgenen. Den byr på mer historie hvor...

0
GR Norge spiller Dishonored 2

GR Norge spiller Dishonored 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Eirik har ikke spilt Dishonored på en god stund, og la oss bare si at det var synlig i streamen av oppfølgeren. Den garvede spilleren fra nordvestlandets perle startet en...Loading next content