Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Far Cry 5

En første kikk på Far Cry 5

Far Cry 5 er det første spillet i serien hvor vi kan spille hele historien i co-op, så vi spisset naturligvis ørene da Ubisoft ville fortelle oss noen flere detaljer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Frihet, tro og skytevåpen. Ubisofts nyeste tilskudd i Far Cry-serien leverer et kynisk speilbilde av verden slik vi kjenner den i dag. Det er urolig, og samfunnet står overfor store endringer.

Hope County er et oppdiktet sted, men problemene som finnes der kan ifølge Ubisoft være kun noen feilskjær unna. Utvikleren har videreført mye av den humoristiske undertonen serien er kjent for, men dette er fortsatt nærmere den virkelige verden enn det vi opplevde sammen med Jason Brody eller Ajay Ghale. Det er også en annen ting som er annerledes allerede fra start, og det er at du ikke inntar rollen til en ferdig designet figur. Hovedpersonen i Far Cry 5 er nemlig deg, og i figurskaperen kan du selv velge utseende.

Rollen du skal fylle er derimot satt. Som visesheriff får du i oppdrag å ri inn i Hope County for å arrestere bandelederen Joseph Seed, men ting går naturligvis ikke som planlagt. Du blir overfalt, kidnappet og låst inne, men klarer å rømme igjen. Oppgaven blir deretter å ta Seed "the hard way".

Dette er en annonse:

Spillets hovedfokus flyttes deretter over til innbyggerne i Hope, som slites mellom Seeds hatbaserte "Project at Eden's Gate" og loven. Dette handler ikke om deg, men om dem. Ubisoft forsøker å skape en levende verden som vi skal bli en del av, og vi blir satt til å skille venner fra fiender. Du skal rekruttere folk til å gjøre opprør mot Seeds kult, og som i resten av Far Cry-serien føles det alltid som om det er noe større og farligere der ute som vi ikke har sett ennå.

Far Cry 5

"Jeg er din far og dere er mine barn," hører vi Joseph Seed si i traileren nedenfor. Hans korstog i fylket er utvilsom basert på kristendommen, dog med en aldri så liten djevelsk vri. Seed og hans tre søsken invaderer folks hjem, og med våpen i hånd tvinger de dem til å konvertere. Alternativet er å bli med ned til elven for å la seg døpe (les: drukne).

Vi får også møte tre stykker som står på den andre siden av konflikten, altså på vår side. Her er predikanten som har byttet ut prekener med våpen for å forkynne guds ord, bareieren som mistet familien sin til Seed og nå går med hevntanker, og til slutt fylkets go'gutt som monterer maskingevær på propellflyet sitt for bekjempe Seed fremfor midd.

Dette er en annonse:
Far Cry 5

Måten du samarbeider med innbyggerne på vil forme hvordan oppdragene er strukturer og hvordan du kan gjennomføre dem. Dette førte dessuten til at man for første gang i serien kan spille gjennom hele historien i co-op. Ubisoft understreker at Far Cry 5 fortsatt vil by på like mye frihet og lek som tidligere, men at de altså har gjort seg mer flid med det narrative. Action i kjøretøyene har fått seg en overhaling, og det er særlig luftkampene som trekkes frem (du husker vel propellflyet med maskingevær vi nevnte tidligere?). I traileren ser vi også en muskelbil svi gummi, men i tillegg skal vi få leke oss med store kjøretøyer, ATV og båter.

På toppen av dette vender muligheten for å sende ville dyr på fienden, og som du kan se i traileren er Ubisoft ikke redde for å bruke humor oppi alt det brutale.

Far Cry 5 kommer til Playstation 4, Xbox One og PC 27. februar 2018.

HQ
HQ
HQ
Far Cry 5
Far Cry 5
Far Cry 5

Relaterte tekster

9
Far Cry 5Score

Far Cry 5

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik og Terje har tatt turen til Montana for å herje rundt i Hope County og jakte på kultmedlemmer, sette i gang eksplosjoner og rigge borgermestervalg.Loading next content