Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Epic Mickey 2: The Power of Two

Epic Mickey 2: The Power of Two

Vi møtte den kreative Warren Spector for en liten prat og en smakebit på det kommende Epic Mickey 2: The Power of Two...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg fikk frysninger nedover ryggen første gang jeg hørte om Epic Mickey. De første bildene avslørte at spillet skulle få en mer dyster og annerledes atmosfære - i hvert fall sammenlignet med ting vi er vant til fra Disney. Spillets potensial ble heller ikke svekket av at Warren Spector sitter med prosjekttøylene.

Jeg må også erkjenne en spesiell dragning mot de skrudde historiene og miljøene. Forfattere som Tim Burton og American McGee har skrevet fantastiske historier, og jeg var overbevist om at Spector ville gjøre det samme.

Epic Mickey 2: The Power of Two

Disney gjorde sitt beste for å ufarliggjøre en potensielt sjokkerende idé. Selv om Epic Mickey var det mørkeste eventyret med musa i hovedrollen, var det fortsatt et spill som passet for barn.

Dette er en annonse:

Når Warren Spector har vist oss statistikk vedrørende det første spillets publikum, så fikk vi en skikkelig overraskelse: 54 prosent av spillerne var voksne, og over 90 prosent av dem ønsket en oppfølger. Det er nettopp derfor vi i dag befinner oss på en sushibar i Milan, med blikket godt festet til den etterlengtede nummer to: Disney Epic Mickey 2: The Power of Two.

Epic Mickey 2: The Power of TwoEpic Mickey 2: The Power of Two

Den viktigste egenskapen til spillet blir røpet i tittelen: Det er et samarbeidseventyr. Etter en veldig kort sekvens i enspilleren, som kun skal få Mikke inn i verdenen Oswald, starter den vennlige duoen å jobbe sammen.

Ved å legge til en flerspiller (kun på delt skjerm og uten netttøtte) ser det ut til at spillet har fjernet mye av fokuset fra actionelementer til fordel for mer gåteløsing. I løpet av de brettene vi fikk teste støtte vi på svært få fiender, men til gjengjeld møtte vi en del hodebry i form av oppgaver som måtte løses før vi kunne gå videre.

Dette er en annonse:
Epic Mickey 2: The Power of Two

Gåtene kan kun løses ved hjelp av samarbeid. Som i det første spillet er Mikke utstyrt sin trofaste pensel og malingsfjerner, og med dette kan han både bygge og fjerne hele seksjoner i brettene. Oswald derimot har en fjernkontroll som virker på alle elektriske komponenter i nærheten. Denne kan aktivere brytere, grille fienden eller til og med omprogrammere dem til å bli dine allierte. Spector har uttalt at det ikke er nødvendig å likvidere motstanderne for å avansere - spilleren trenger bare å omvende dem til vennlige figurer, og på denne måten åpner man for en mer fredfull strategi.

Spillet er selvfølgelig fullt spillbart alene, men da blir den andre figuren styrt av kunstig intelligens. Utvikleren har valgt å gi den andre spilleren mulighet til å hoppe inn og ut av spillet på hvilket som helst tidspunkt, noe som fører til en smertefri overgang mellom enspilleren og flerspilleren.

Epic Mickey 2: The Power of TwoEpic Mickey 2: The Power of Two

Disney Epic Mickey 2 kommer også med noe nytt på den tekniske siden. For hd-versjonene til Xbox 360 og PS3 måtte utviklerne friske opp grafikken med nytt materiale, men det er likevel lyddelen som har fått størst oppmerksomhet. Ved annonsering ble spillet merket som en musical adventure, og hvis du tenker deg om finnes det ingen Disney-filmer uten sang. Disney Epic Mickey ønsker å ivareta dette ved å inkludere flere klassikere på lydsporet (blant andre finner du When You Wish Upon a Star og Supercalifragilisticexpialidocious) i tillegg til noen originale låter. Av sistnevnte fikk vi se en mellomsekvens hvor Mad Doctor fremførte en låt mens historien introduserte Oswald.

Epic Mickey 2: The Power of Two

Før vi forlater lyddelen er det verdt å nevne at alle figurene snakker med sine originale stemmer. Spillerne skal ikke være nødt til å lese en eneste tekstlinje - et valg som tydelig retter spillet mot den yngre garde.

Spillet er likevel ikke utelukkende ment for de yngste. I det første spillet hadde ikke valgene man foretok noen innvirkning på historien, for Spector mente at barna ikke ville forstå noe av det. I motsetning til det første er valgene i Disney Epic Mickey 2 både permanente og viktige, men spilleren kan fortsatt gå tilbake og endre valgene hvis man ikke er fornøyd.

Selvfølgelig vil vi få se nye områder og figurer: Oswalds kjæreste, Ortensia vil spille en viktig rolle, mens Blotworx (en merkelig gjeng med mechs) vil være en del av den nye fiendefloraen.

Vi fikk anledning til å teste både Wii- og Xbox 360-versjonen, og vi fikk vite at Playstation 3-versjonen skulle ha støtte for Move. Spector ville ikke bekrefte at det kommer til å bli lansert til Wii U eller 3DS - i hvert fall ikke ennå.

Epic Mickey 2: The Power of Two

Den spillbare demoen var tydeligvis hentet fra et tidlig stadie i utviklingen. På Wii la vi merke at kontrolloppsettet var nærmest identisk med det vi så i det første spillet, mens på Xbox 360 brukte man høyre analogspak til å sikte med. Dette er et valg man i det minste kan kalle merkelig med tanke på den overlegne nøyaktigheten som ligger i Wii-kontrolleren.

Til slutt vil jeg nevne en teknisk detalj: Kameraet er fullstendig ombygd. Dette var et av de største problemene i forgjengeren, og utviklerne mener at disse problemene skal være fikset til det kommende spillet. Under prøvespillingen kunne vi slå fast at de hadde lykkes - man kan bevege kameraet med å trykke på D-Paden, men det er ikke nødvendig siden det automatiske kameraet fungerer problemfritt.

Ved dagens slutt var jeg veldig glad for et gjensyn med Mikke i hans mest storslåtte eventyr. De tekniske forbedringene tatt i betraktning gleder jeg meg enda mer til spillet slippes i september.

Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two

Relaterte tekster

7
Epic Mickey 2 til PS Vita

Epic Mickey 2 til PS Vita

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Disney gir seg ikke før det skuffende Epic Mickey 2 er å finne på alle tenkelige plattformer. Nå har de annonsert PS Vita-versjonen.Loading next content