Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Far Cry 2

Far Cry 2

Kristian har satt seg ned for å se nærmere på Far Cry 2, og det ikke helt uten skepsis. Crytek har overlatt hele spillnavnet til Ubisoft og konsentrerer seg utelukkende om Crysis. Men hvordan går det med den førstefødte?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter at den tyske utvikleren Crytek gjorde braksuksess med med sin debut-tittel Farcry på PC, har Ubisoft kjøpt lisens på franchisen, og levert noen langt mer middelmådige porter. Med tanke på at Crytek nå holder på med Crysis, var det umiddelbart en ganske likegyldig respons i Gamereactor-leiren når Ubisoft skulle presentere Farcry 2. Men, Ubisoft Montreal ser ut til å kunne servere oss noe langt mer enn den typiske oppfølgeren 2. kvartal 2008. Fra forgjengerens tropiske regnskog, fortsetter actionfesten på Afrikas ville savanner, med noen effektfulle og interessante detaljer som definitivt er vært å sperre øynene opp for.

Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2

Historien i Farcry 2 ser ut til å være av et helt annet kaliber enn forgjengeren. Historien starter denne gangen med at du velger blant et utvalg av leiesoldater, for å drepe en våpenhandler som går under kallenavnet, Jakalen. Kjeltringen leverer våpen til 2 afrikanske krigsherrer, som bruker de til å skape større konflikter og uroligheter i nasjonen. Når spillet starter, våkner du på hotellrommet ditt, utslått med malaria. På andre siden av rommet sitter Jakalen og forklarer nedlatende at du er så inhabil og patetisk at han ikke engang gidder å skyte deg. Han reiser seg opp for å gå, men etterlater allikevel en pistol på sengen din i tilfelle sykdommen blir for ille. Målet ditt er å bruke den pistolen og alt annet du kan finne av destruktivt materiale, for å jakte ned å drepe jakalen. Det som skjer i mellomtiden er ganske enkelt opp til deg.

Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2
Dette er en annonse:

Det ser nemlig ut til at Ubisoft Montreal Studios kommer til å levere en utrolig åpen spillverden. Drøye 50 kvadratkilometer skal kunne oppleves uten en eneste lasteskjerm, ettersom alt skal leses direkte fra harddisken. En ambisiøs AI-modell skal sørge for at spilluniverset tilpasser seg dine fremgangsmåter og valg. Det finnes for eksempel en rekke grader som kapteiner og løytnanter i fiendenes rekker. Dreper du en av dem, vil en annen soldat måtte ta hans grad og videreføre lederskapet. Fienden vil altså tilpasse seg situasjonen i større grad, og blir tvunget til å handle etter din taktikk.

I en demonstrasjon av spillet bruker hovedpersonen en rifle med kikkertsikte for å kartlegge fiendens posisjon, ved et drivstoff lager. Der kan man observere fiendtlige soldater i mange ulike gjøremål. De patruljerer, bygger bygninger, en soldat sitter og spiser ved et bål, mens andre graver latriner. Utvikleren poengterer at disse gjøremålene ikke er ferdig skriptet, men heller en del av soldatenes unike rutiner.

Fienden vil derfor være i forskjellig posisjoner og ulikt beredskap påvirket av når man dukker opp, og hvilke beslutninger man tar. Det finnes også vennlige skikkelser i Farcry 2 som bidrar til atmosfæren. Allierte leiesoldater gambler når de kjeder seg, tar seg en tur på toalettet eller en røyk. Viktigere er det at man kan skape relasjoner til uavhengige soldater, vinne deres tillitt og ta de med på oppdrag. I tillegg til at "kompisen" din står for en solid dose med ildkraft, har han også muligheten til å lege deg. Med andre ord. Det ække så dumt med en venn eller to.

Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2
Dette er en annonse:

Landskapet er dynamisk på mange måter. Spillet simulerer fulle værmønstre og luftstrømmer. Så om du for eksempel skulle se en sky på himmelen, så er den ikke der på grunn av en utvikler har tegnet den, men fordi de atmosfæriske forholdene er tilrettelagt for en skydannelse. Det samme gjelder for regnbyger og vind, sistnevnte vil også ha en effekt på svaiende trær og røyk fra brann, sand og støv fra bakken vil alt blåse i samme retning. Trær kan bli ødelagt, og gress vil bli meid ned til bakken av biler som passerer. Noe enda mer imponerende var når en bensintønne eksploderte, sendte gnister til gresstuster i nærheten som ble antent, og brannen spredde seg videre i det tørre gresset. Brann og flammer skal også kunne brukes som et effektivt våpen og taktisk manøvre, som kan bli et interessant element i spillbarheten.

Far Cry 2

Av det som har blitt vist til nå, ser det ut som Farcry 2 på alle måter blir en verdig oppfølger til Jack Carver's action-epos fra 2004. Ubisoft Montreal Studios kan godt mulig sitte på en spillperle 2. kvartal 2008 med sin ambisiøse AI og dynamiske spillunivers. I mellomtiden er det bare å krysse fingrene for en brennende actionfest med en lett antennelig spillverden å utforske.

Far Cry 2

Relaterte tekster

Far Cry 2Score

Far Cry 2

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Roar Spørkel

Den tropiske øyen er byttet ut med afrikansk borgerkrig. Kim Roar har meldt seg som leiesoldat og rapporterer fra fronten.

Far Cry 2 vs Crysis: Warhead

Far Cry 2 vs Crysis: Warhead

ARTIKKEL. Skrevet av Redaksjonen

Grafikkrigen tilspisser seg. Crytek holder nå på med Crysis-serien, mens Ubisoft selv lager oppfølgeren til Far Cry. Spørsmålet er nå: hvilket spill har best grafikk?Loading next content