Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
FIFA 18

FIFA 18: The Journey-inntrykk

Vi har spilt de første timene av The Journey: Hunter Returns, og kan nesten ikke vente på å fullføre Alex Hunter sin nye sesong.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Få spill er mer inntektsgivende enn FIFA-serien, men pengene brukes ikke bare til å fylle lommebøkene til utviklerne. EA bestemte seg for å legge vesentlig kapital i historiedelen som vi ble introdusert for i FIFA 17. Her ble vi kjent med Alex Hunter, en fiktiv fotballspiller som kjempet seg opp fra barnefotball til Premier League sist sesong. Med en god historiefortelling fikk vi vite hvordan Alex gikk fra å være et lovende talent til å bli en stjerne. I FIFA 18 vil du få muligheten til å følge karrieren hans videre i The Journey: Hunter Returns.

HQ

Når man starter The Journey i FIFA 18 får vi valget om vi ønsker å starte fra bunn, eller om vi ønsker å fortsette historien fra FIFA 17. Velger man sistnevnte vil alle valgene vi tok i fjorårets versjon, som for eksempel klubbvalg, bli med videre. Etter et kjapt tilbakeblikk på fjorårets sesong blir vi sendt til Brasil hvor Alex Hunter koser seg på den siste feriedagen sin sammen med kompisen Williams. Det gir oss en rolig og fin start hvor vi i tillegg kan delta i en tre-mot-tre "Peladinha" mot lokale ungdommer (lykke til med å vinne denne kampen).

Historien er delt inn i fem kapitler, og det første består av Alex Hunter sin forsesong i nåværende klubb. Her deltar vi i en turnering i USA hvor første kamp er mot Cristiano Ronaldos Real Madrid. Her blir det til og med en liten dialog mellom Alex og den portugisiske stjernen, selv om skuespillerferdighetene til Ronaldo kommer langt bak kvaliteten han viser på banen ut fra dette eksempelet. Heldigvis gjelder ikke dette de andre skuespillerne. Nærmest uten unntak så leverer de alle god kvalitet, og selv gjester som Rio Ferdinand og Thierry Henry leverer på høyt nivå.

Dette er en annonse:
HQ

Det andre kapittelet er stort sett en utvidet versjon av det vi så i demoen. Premier League er i ferd med å starte, og det begynner å gå rykter om at Alex er på vei til Real Madrid. Vi skal ikke avsløre hva som skjer etter dette, men vi kan si såpass at vi ble overrasket. Det vi kan fortelle er at Alex foreløpig har null innflytelse i hvor han spiller, men dette er noe som kan endre seg etter hvert.

I tillegg til å følge den profesjonelle karrieren til Alex får vi følge privatlivet hans. En av karakterene vi vil se mer av denne sesongen er Alex sin far som var fraværende i store deler i FIFA 17. Dette vil også by på noen uventede hendelser. Vi fortsetter å gjøre valg fortløpende i historien, og ett av disse vil vise seg å være særdeles vanskelig og betydningsfult for fremtiden. Vi skal ikke avsløre for mye av plottet, men om du likte første kapittel i FIFA 17 kommer du nok til å like denne delen også.

FIFA 18FIFA 18FIFA 18
Dette er en annonse:

Selve spillingen er lik fjorårets versjon. Vi kan velge å spille kamper hvor vi kontrollerer hele laget, bare Alex eller dele opplevelsen sammen med en venn på sofaen. På denne delen spilles The Journey på samme måte som en vanlig fotballkamp, med unntak av noen små utfordringer som er spesielt ment for Alex. Delmål som å ha ti pasninger, et mål eller en målgivende er vanlig i utgangspunktet, men disse kan også endre seg fortløpende i kampen.

De fleste kampene spilles som vanlig, men det finnes enkelte unntak. Noen kamper har spesielle scenario, som for eksempel at man byttes inn i en kamp med et gitt resultat på forhånd. Disse kampene har flere filmatiserte sekvenser og dukker opp oftere enn de gjorde i FIFA 17. Dette gjør The Journey-opplevelsen enda bedre og inneholder høye produksjonsverdier.

Presentasjonsmessig er det store forbedringer fra hva vi så i The Journey i FIFA 17. Modellene er bedre, lyssettingen er overlegen og alt ser rett og slett mer realistisk ut. Flere skuespillere og karakterer bidrar og den generelle presentasjonen er enkelt og greit spektakulære. Fra stadioner til garderober, fra Alex' sin leilighet til utendørsfester eller spesielle arrangement. Produksjonsnivået i The Journey er imponerende bra akkompagnert av et fantastisk musikkbilde også.

FIFA 18FIFA 18

The Journey gir oss også en liten rollespill-del. Etter at man oppnår diverse målsetninger og gjennomfører treninger, økes den generelle rangeringen til Alex (starter på 75). De gangene han går opp i nivå kan vi legge til spesielle poeng til egne kategorier. Utsidepasninger, bananskudd, spesielle pasninger, bedre sklitaklinger og så videre er ting vi kan låse opp etter hvert. Du kan forme Alex til forskjellige spesialiteter innenfor de gjeldende posisjonene (spiss, offensiv midtbane eller ving).

Nytt for året er et tilpasningssystem hvor vi kan endre hvilke klær Alex har på seg, hvordan han ser ut, og til og med stilen hans under kamper. Det er flere typer hårfrisyrer og tatovering man kan velge av fysiske trekk, og blant klær finner vi både frakker, sko, t-skjorter og bukser. På banen kan du velge om Alex skal spille i sokker i forskjellig høyde, om han skal ha skjorta ned i shortsen eller ikke, eller om han skal ha bandasjer på armen. Nye ting låses opp ved å utføre diverse oppgaver og ved å få flere følgere på sosiale medier.

FIFA 18FIFA 18

Selv om vi ikke har fullført sesong to av The Journey enda er vi veldig imponert over det vi har sett så langt. Både historien og gameplayet har blitt forbedret, og det er spennende å følge Alex Hunter videre i hans ferd. Dersom det fortsetter slik vil The Journey: Hunter Returns bli en viktig og flott del av FIFA 18. Hele anmeldelsen kan du lese hos oss 21. september.

HQ
FIFA 18

Relaterte tekster

4
FIFA 18Score

FIFA 18

ANMELDELSE. Skrevet av Ricardo C. Esteves

FIFA 18 knuser alle andre fotballspill, og vi skulle gjerne gitt spillet 18 av 10, men må nøye oss med den høyeste karakteren vi kan gi. Dette er det beste FIFA-spillet noen sinne.Loading next content