Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Project Cars 2

Første runde med Project CARS 2

Vi har fått teste oppfølgeren til det glimrende racingspillet Project CARS 2, og her er inntrykkene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Project CARS ble sluppet for to år siden etter en vellykket kronerulling, og nå er det snart klart for oppfølgeren. Med både fokus på realisme og at det skal være tilgjengelig for folk flest, ser oppfølgeren ut til å bli en forbedring på alle måter. Bandai Namco har som kjent hoppet inn som utgivere, og de inviterte oss til en runde med spilltesting der blant annet Project CARS 2 sto på menyen. Her fikk vi teste både med en håndkontroller og et VR-headset koblet opp til ratt og pedaler.

Realismen har blitt skrudd til et par hakk, og dette kommer tydeligst til syne i væreffektene og dekkfysikken. Ifølge utviklerne i Slightly Mad Studios har værsystemet, kalt LiveTrack 3.0, gjort det mulig å simulere enda mer mer nøyaktig hvordan ulike forhold påvirker kjøringen. Ved å kjøre gjennom en vanndam vil eksempelvis dekkene dine være en anelse glattere helt til de har tørket igjen. Vi fikk smake på værsystemet i et race der værforholdene endret seg for hver runde, og selv om vi ikke rakk å teste alle mulige scenarioer virket det veldig lovende.

LiveTrack 3.0 kommer også til syne i de ulike årstidene, som eksempelvis høststormer, stekende sommervarme og isete vintre. Ettersom spillet ble presentert for oss om vinteren, var det også denne årstiden som fikk mye oppmerksomhet under presentasjonen. For øyeblikket var vinterføret mye glattere enn det er i virkeligheten, men utviklerne bedyret at dette vil bli korrigert i det som gjenstår av utviklingsprosessen. Foruten dette problemet kunne man virkelig føle forskjellen på vått, varmt og tørt, og selve væreffektene så bra ut såpass tidlig i utviklingen. Det hjelper naturligvis at områdene rundt banene har fått mye kjærlighet og mange detaljer. Gummien du legger igjen på asfalten blir dessuten værende, noe som igjen påvirker de kommende rundene.

Dette er en annonse:
Project Cars 2Project Cars 2
Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2

Project CARS 2 har mye fokus på virtual reality. Dette skal ifølge dem selv være en stor del av esport-aspektet ved spillet, og derfor får det også mye oppmerksomhet. Ifølge utviklerne er målet deres å skape en så realistisk motorsportopplevelse som mulig, og vi kan bekrefte at det i hvert fall ble veldig intenst med brillene stroppet fast til hodet. Kombinert med en racinstol, ratt og pedaler var det faktisk ikke så altfor langt unna å bli en autentisk følelse over det hele.

Skulle du foretrekke en litt mer tilbakelent spilløkt, kan du også sette opp private race. Etter hvert som du blir bedre til å håndtere hestekreftene vil du oppgradere ditt digital førerkort, og det gir deg en synlig tilbakemelding på hvordan du stadig blir bedre. Et fint belønningssystem for deg som kjører utenfor de oppsatte ligaene. Dette burde dessuten gjøre det enklere å plukke vekk de som er mer interessert i å kræsje med andre spillere enn de er i å kjøre riktig.

Dette er en annonse:

Når det kommer til enspillerinnhold kunne Slightly Mads Andy Tudor og Stephen Viljoen understreke at spilleren her får full valgfrihet. Spillet inneholder altså ingen oppgaver du skal løse, eller baner og biler du kan låse opp. Alt er tilgjengelig fra start, og det er opp til deg å velge hvilken bil du vil kjøre til enhver tid. Håndkontrolleren fikk kritikk i det første spillet, og dette har blitt justert nå. Basert på det vi fikk teste er det nå enklere å styre bilen skikkelig med stikka, så det skal være mulig å oppnå en følelse av realisme selv om du ikke er interessert i å skaffe deg ratt og pedaler.

Etter en drøy time der vi fikk teste de ulike kontrollmetodene, de ulike forholdene og noen nye baner, er det liten tvil om at Project CARS 2 ligger an til å bli nok et godt racingspill. Utvikleren lover dessuten er hav av biler og baner, men her skal vi få offisielle annonseringer i tiden fremover. Det som er helt sikkert, er at vi er sultne på mer.

HQ
Project Cars 2Project Cars 2Project Cars 2

Relaterte tekster

4
Project Cars 2Score

Project Cars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Petter har kost seg med ratt og pedaler i oppfølgeren til det kritikerroste Project Cars, men hadde også litt høyere forventninger til enkelte deler av spillet.Loading next content