Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Gran Turismo Sport

Første smakebit på Gran Turismo Sport

Sony og Polyphony Digital har brukt farlig lang tid på å bringe Gran Turismo-serien til Playstation 4. Når det er sagt var det et ambisiøst spill vi fikk en første titt på i London denne uken...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Med et flunkende nytt Gran Turismo-spill til PS4 denne høsten, ønsker ikke bare utvikler Polyphony Digital å blidgjøre fansen. De vil også skape blest rundt sporten spillet er bygget på.

Disse ambisjonene kom til syne i valg av lokaler for avdukingen av Gran Turismo Sport. Det skjedde nemlig i "The Copper Box Arena" ved Londons "Olympic Park", og sammen med de andre journalistene tilstede fikk vi se superbiler til mangfoldige millioner utstilt i lokalene. Tilstede var også Polyphony Digital-sjef Kazunori Yamauchi, som i kontrast var nokså beskjeden i sin redegjørelse av GT-seriens debut på Playstation 4-plattformen. Dette er i praksis Gran Turismo 7, bare med et annet navn. Det er et nytt hovedinnslag i serien, men samtidig en slags reboot. "Sport"-delen av navnet er lagt til nettopp for å understreke at dette er en digitalisering av en ekte sport, og ikke bare et slags drømmespill med en ubeskrivelig garasje.

HQ

Og Yamauchis drøm om å forene GT-serien med ekte motorsport har såvisst blitt en realitet. GT er den eneste simulatorserien som er offisielt tilknyttet Fédération Internationale de l'Automobile (FIA). Vi som spillopptatte besøkende var imidlertid mest opptatt av hvordan selve spillet ligger an, og til vår glede hadde Sony tatt med seg spillbare demoer. Gran Turismo Sport er bare omlag 50 prosent ferdigstilt, både med tanke på grafikken, lyden, kjørefysikken og den kunstige intelligensen, men utviklerne hadde likevel lyst til å vise frem spillet de har formet så langt. De passet også på å nevne at støtte for Playstation VR ligger i planene, og at Gran Turismo Sport selvsagt tar sikte på å tilby "a level of innovation not seen since the first Gran Turismo."

Dette er en annonse:

Med ønske om å tilby maksimum kvalitet vil Gran Turismo Sport by på hele 137 bilmodeller av "premium"-sorten (modellene utviklerne virkelig har gjort seg flid med) og banene er fordelt på 19 steder verden over. Bilene er delt opp i fire kategorier, GR1 til GR4, og alle kategoriene har en blanding av ekte biler og fantasimodeller. Alle sammen er bygget opp fra scratch for Gran Turismo Sport, både på utsiden og innsiden. Det samme gjelder også for de ulike banene, som både inkluderer ekte baner som Willow Springs International Raceway, Brands Hatch og Nürburgring, samt fantasibaner som Tokyo Express Way. Sistnevnte vil by på en forrykende tur gjennom de mest kjente distriktene i Japans hovedstad, og i tillegg har teamet bygget opp baner med grusvei for rallykjøring.

Gran Turismo SportGran Turismo SportGran Turismo Sport
Gran Turismo Sport

Når det gjelder moduser har Gran Turismo Sport de klassiske Arcade Mode, Single Race og Time Trials, ved siden av en typisk Campaign-modus. Der skal du lære deg å bli en ordentlig racersjåfør, og stige i gradene jevnt og trutt. Det finnes treningsøvelser og "tutorials" (der man blant annet lærer om etikette på en racerbane), og ioffline-delen alene vil GT Sport gi oss over 115 "events" å utforske.

Dette er en annonse:

Under presentasjonen og intervjuene snakket Yamauchi mye om at visjonen for Gran Turismo Sport er å gjenskape gløden fra GT-seriens barndom. De vil gjøre ære på arven samtidig som de gjør ære på motorsporten. Ett eksempel på dette er Brand Central, som tidligere ble kalt Dealership. Her vil man kunne studere bilene nøye både inni og utenpå. Det finnes også videoer å kose seg med, og et museum som gir deg bakgrunnshistorien til bilene og sporten gjennom tidene.

Gran Turismo SportGran Turismo Sport

Ellers er Sport Mode spillets hovedmodus, og den består av de to ligaene Nations Cup og Manufacturers' Fan Cup. Sistnevnte handler om merkelojalitet, mens den første vil fylles av patrioter. Klassene for deltakelse deles opp etter alder og region, og det deles ut premier og utmerkelser hver måned. Her får vi oppleve livesendinger med kommentatorer, så innlevelsen ser ut til å bli høy for de beste der ute.

Den kanskje største grunnen til å fordype seg i Sport Mode, er at spillerne kan skaffe seg en FIA Gran Turismo Digital Race License. Denne kan gjøre deg interessant for klubber over hele verden, og hvis du er god nok kan du bli invitert til testkjøring.

Gran Turismo Sport

Vi fikk litt tid alene med Gran Turismo Sport, og satte oss ned i en stol tilknyttet offisielle pedaler og ratt. Nürburgring og Brands Hatch var upolerte og led av fall i bildeoppdateringen, mens Tokyo så veldig bra ut. Lyset var spesielt vakkert, noe utvikleren angivelig har brukt mye tid på å perfeksjonere.

Under en spørrerunde med Yamauchi understreket han at den gode følelsen av å kjøre fortsatt er på plass selv om det gjenstår mye arbeid med spillet. Vi merket oss at det var litt røft i kantene, men hvis vi skal tro Polyphony vil de innfri sine egne høye ambisjoner når det er klart for lansering.

Det beste tegnet på at Polyphony er i rute så vi i hvor avslappet Yamauchi var i forhold til det hele. Han sa at det var stressende å utvikle både Gran Turismo 5 og Gran Turismo 6 fordi maskinvaren til Playstation 3 var så vanskelig, men med den nye konsollen har de funnet tilbake til gleden ved å lage spill. La oss håpe at det blir like gøy for oss å spille det.

Gran Turismo SportGran Turismo Sport
HQ

Relaterte tekster

1
Gran Turismo SportScore

Gran Turismo Sport

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Daniel har kost seg med Polyphony Digital sitt inntog på PlayStation 4, men synes samtidig at serien henger litt etter konkurrentene.Loading next content