Norsk
Gamereactor
forspill
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Førsteinntrykk - Hearthstone: One Night in Karazhan

Blizzard inviterer til sensommersfest i Hearthstone. Vi har vært med på vorspielet, og skrevet om våre tanker så langt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mørkt, tåkete og regntungt. Slik kan man beskrive Karazhan - tårnet til trollmannen Medivh, i World of Warcraft. Jeg liker Hearthstone-versjonen bedre. Her lyser rosa spotlights opp mot en klar stjernehimmel, mens Medivh selv står på midten av dansegulvet med et cocktailglass og et bredt spill om munnen.

Det er ikke bare smilefjes i Hearthstone-communityet for tiden. Etter lanseringen av den forrige ekspansjonspakken, "Whispers of the Old Gods", er spillet blitt okkupert av aggressive "Shaman"- og "Warlock"-dekk. Denne utviklingen har skuffet mange fans (inkludert undertegnede) som hadde håpet at spillet skulle bevege seg i motsatt retning og bli mindre - ikke mer - tempobasert.

HQ

Det er derfor knyttet en del forventninger til One Night in Karazhan. Hovedsakelig håper man at noen av de 45 nye kortene som introduseres i dette enspillereventyret kan tilte spillet i favør av tregere, mer kontrollerende klasser som "Priest", og at man skal få noen nye verktøy i kampen mot de mest aggressive dekkene.

Dette er en annonse:

Og joda, vi får noen defensive kort, men etter at de første to delene av Karazhan har blitt låst opp, og drøye 20 kort er lansert, er det fortsatt aggressive dekk som dominerer.

Av de nye kortene er det sannsynligvis "Cloaked Huntress", et 3-mana "Hunter"-kort med 3 angrepspoeng og 4 helsepoeng, som har satt klarest preg på spillet. Dettet kortet lar eieren spille gratis "secrets" så lenge det er i spillet, noe som har ført til at man med jevne mellomrom støter på "secret hunters". Jeg har ikke inntrykk av at disse dekkene er spesielt sterke, men det er alltid morsomt å møte litt variasjon i hva man spiller mot.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Dette er en annonse:

Ellers har jeg ikke sett så mange kort fra Karazhan i rangert spill. Dekket jeg selv har gjort størst suksess med etter ekspansjonen, er en "Beast Druid" som kombinerer "Enchanted Raven" og "Pantry Spider" fra Karazhan, med "Mark of Y'Shaarj" fra Whispers of the Old Gods, "Knight of the Wild" og et par andre kort. Jeg hadde flere jevne og morsomme kamper med dette dekket, og klatret dessuten noen plasser på rangstigen.

Ellers får vi en del kort som bruker "Deathrattle", og en del kort med lite angrepspoeng og mye liv. Disse kortene er nok resultat av et forsøk på å introdusere noen mindre aggressive kort til spillet, men de færreste av dem later til å være gode nok til å matche det enormt høye tempoet som Warlock kan stelle i stand.

Kortene låser man opp ved å spille gjennom enspillerdelen. Det er ingen hemmelighet at det ikke er like gøy å spille mot Hearthstones tvilsomme AI som det er å spille mot ekte mennesker, men Blizzard har en evne til å lage utfordringer og minispill som henter ut mye av det beste fra spillet deres. Disse matchene har som regel en spesiell vri, som åpner for at man kan eksperimentere med kort som hadde vært helt uaktuelle å bruke i vanlige kamper.

HQ

I Karazhan får vi en lett blanding av forskjellige datamotstandere. I salongen ("The Parlor") spiller man mot en snakkesalig haug med sølvtøy, og et spydig, talende speil. Det kan minne litt om Disneys Skjønnheten og Udyret. Man får dessuten prøve seg på Hearthstone sin versjon av sjakk.

I operaen ("The Opera") spiller man mot en rekke parodier på kjente teaterskikkelser. Derav den store stygge ulven og "Julianne" og "Romulo". De fleste kampene vil nok være i enkleste laget for erfarne spillere, men det finnes en "Heroic"-modus for de som vil bryne seg på noen skikkelige utfordringer. Alt i alt, får man et par timer med det Radioresepsjonen ville ha kalt lettbeint underholdning.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Det er ikke til å legge skjul på at det ikke er full fest helt enda. Etter å ha prøvd de første to delene av One Night in Karazhan er det lite som tyder på at du går glipp av noe stort konkurransefortrinn ved å stå over denne utvidelsen. Det er strengt tatt bare Cloaked Huntress jeg tror det er verdt å bygge et helt dekk rundt, og selv det vil nok ikke endre rangert spill nevneverdig.

Av alle ekspansjonene til nå, er nok Kharazan den minst obligatoriske. Det er ingen ny spillmekanisme eller noe nytt kort som snur hele spillet på hodet. Hvis du er sulten på mer Hearthstone er det imidlertid moro å hente her, for all del. Enspillereventyret er som alltid ålreit underholdning, og kortene som er gitt ut til nå burde kunne inspirere deg til å lage fire-fem nye dekk. Er det imidlertid lommeboken som rumler høyest, og andre spill som frister, så tror jeg du trygt kan vente til neste utvidelse. One Night in Karazhan ser ut til å bli en hyggelig fest, men neppe noen uforglemmelig aften.

HQ

Relaterte teksterLoading next content