Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Forza Horizon 3

Forza Horizon 3: Blizzard Mountain

Den første utvidelsen til det glimrende Forza Horizon 3 har ankommet, og vi har kjent på det nye underlaget, navigert snøstormer og sladdet for harde livet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Utenfor vinduet henger det istapper fra takrennen, og det er noe seiglivet snø som pynter opp landskapet i byen. Snøen har kommet til Stockholm i to omganger, men den har forsvunnet like fort som den kom. Da den første snøen kom, ble jeg som et barn igjen - eller kanskje som en tenåring. Jeg fant frem mine beste kjørehansker og satt meg i førersetet på vår framtunge familiebil. Jeg kjørte pent og forsiktig vekk fra villaområdet og lekende barn før jeg begynte, men det var ikke mye til sladding. Selv om jeg tvinget frem en slags bredsladd med håndbremsen, var det mest som en liten sving før bilen var tilbake på rett kurs.

Vil jeg drifte rundt på slikt underlag må jeg altså ty til den digitale verden, og hva passer vel bedre da enn utvidelsen Blizzard Mountain til Forza Horizon 3? Her er det australske faunaen og tørre underlag byttet ut med snø, is, bratte bakker og enda mer snø. Her skal det sladdes.

Forza Horizon 3
Dette er en annonse:

Jeg var veldig begeistret for grunnspillet da det ble sluppet tidligere i høst. Herlig racing, stor verden og rå grafikk har lokket meg tilbake til Forza Horizon 3, og jeg spiller det fortsatt i opptil flere timer hver uke. Jeg leter fortsatt etter hemmeligheter, cruiser rundt sammen med andre i klanen vår og forsøker å forbedre mine egne rekorder. Jeg er altså ikke lei av arbeidet til Playground Games ennå, men jeg ønsker likevel utvidelsen velkommen. Med åpne armer.

I spillet blir jeg informert om en ny konkurranse, og jeg blir plukket opp av et helikopter som frakter meg til et landskap med store fjellkjeder og mye snø. Der slippes jeg fra helikopteret mens jeg sitter bak rattet på en Ken Block-inspirert Ford Focus RS, og jeg må navigere meg gjennom en hissig nedstigning. Bilen ligger sidelengs mens snøføyken står til alle kanter, og underlaget føles mykt. Reisen fører meg ut på en islagt innsjø, og plutselig lystrer ikke firhjulstrekkeren like villig som før. Det blir tydelig at denne utvidelsen snur mye på hodet fra grunnspillet, og det føles nytt og friskt.

Nå jeg ankommer den første bakketoppen og kan se utover landskapet, blir jeg nok en gang imponert over hvor pent Forza Horizon 3 er. Med snø overalt ser det absolutt fantastisk ut. For å kunne delta i konkurransen er jeg nødt til å benytte vinterdekk, noe som betyr at jeg ikke kan velge fritt fra mye velfylte garasje. Utvidelsen har selvfølgelig også en rekke nye biler som er godt egnet for dette føret, og blant dem finner vi Lancia Delta S4 Group B, Lancia Stratos HF Group 4, Nissan Titan Warrior Concept og Ford F-100 Flareside Abatti. Jeg forventer ingen store endringer ettersom Forza Horizon 3 er et arkadespill, men snøen utgjør virkelig en forskjell der bilene under- og overstyrer på en overbevisende måte.

Forza Horizon 3
Dette er en annonse:

Strukturen har også blitt endret, og det er slutt på å kjøre for å skaffe seg fans. I stedet får man nå stjerner etter endt løp, og målet er å skaffe nok til å låse opp flere løp og delmål. Det er mulig å få tre stjerner per løp, og disse får man ved å komme seg til mål, være først i mål, eller være først i mål i tillegg til å ha klart en utfordring underveis. Disse utfordringene kan bestå av ting som et visst antall sladder, en viss poengsum eller en Clean Start.

Dette sørger for variasjon i hvert løp, for nå er det ikke lenger nok å ligge i front og hindre forbikjøringer. Jeg er nødt til å passe på at jeg får nok sladder innen jeg passerer målstreken, og dermed sikre meg stjernene jeg trenger for å kunne nærme meg den storslåtte finalen.

Visse konkurranser er også merket med fare for snøstorm, noe som egentlig betyr at det garanteres snøstorm. Dette medfører et åpenbart problem, nemlig sikten. Jeg ser ingenting, bare snø. Enda verre blir det hvis løpet går etter mørkets frembrudd. Effekten av lyskasterne mine mot snøen er heftig, men jeg ser ikke veien foran meg. Selv om det er en lekker effekt, synes jeg det blir litt for mye. Jeg er ikke redd for en utfordring, men det er ikke spesielt morsomt at vanskelighetsgraden stiger med flere hakk. Dessuten ser det ikke ut til at Drivatar-motstanderne mine har noe som helst problemer med sikten.

Forza Horizon 3

Forza Horizon 3: Blizzard Mountain har en bedre struktur enn hovedspillet, og det er bruken av stjerner skyld i. Det blir kanskje litt mer firkantet, men for denne fyren fungerer det bedre. De nye vinterbilene er en underholdende blanding av klassiske rallymonstre og tunge, understyrte beist, og selv om det nye kartet er mindre er det fortsatt lekker med glitrende snø, forrædersk is og vakre solnedganger bak massive fjell. Dette er et god tillegg til Australia som bidrar med nytt miljø, tempo og opplegg, men kanskje best av alt - det er mer Forza Horizon 3. I det virkelige livet får jeg nøye meg med å kjøre ned til matbutikken etter stengetid og se på at ungdommen ligger bredt rund lyktestolpene i deres Volvo 240-er. Jeg trøster meg med at jeg også klarer det, men kun på Blizzard Mountain.

Forza Horizon 3Forza Horizon 3Forza Horizon 3Forza Horizon 3
HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Perfekt miljøforandring, godt strukturert, morsomme utfordringer, lekre snøeffekter og mye innhold.
-
Snøstormene kommer for ofte, og ikke alle bilene har vinterdekk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Forza Horizon 3: Blizzard MountainScore

Forza Horizon 3: Blizzard Mountain

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Orremark

Den første utvidelsen til det glimrende Forza Horizon 3 har ankommet, og vi har kjent på det nye underlaget, navigert snøstormer og sladdet for harde livet...

7
Forza Horizon 3Score

Forza Horizon 3

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Asfalt, grus, luksusbiler og krokodiller! Morten kost seg med Forza Horizon 3, men likevel føles denne festivalen en anelse for lik de foregående to...Loading next content