Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Forza Horizon

Forza Horizon

Playground Games blander Forzas autentiske racing-opplevelser med lekne breisladder og frihet på landeveien...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En varm dag i den lille, sjarmerende engelske byen Leamington Spa besøkte jeg Playground Games. Folk fra studioene bak Dirt, Grid og Testdrive Unlimited har nå gått sammen for å utvikle Forza Horizon, og jeg har blitt bedt hit for å ta en titt på det etterlengtede racingspillet.

En hyperaktiv DJ kunngjør at det for øyeblikket finnes ti billetter igjen til den berømte Horizon-festivalen, og det er opp til deg å være der før de ni andre finalistene, slik at du kan få sjansen til å konkurrere om både rikdom og berømmelse. Vi setter oss i en skinnende rød Dodge Viper og ruller ut mot en asfaltert vei i ett av Colorados grønnere områder da vi setter foten på pedalen. Det er duket for et realt kappløp med både motstandere, tiden og for ikke å nevne noen uskyldige sivile.

Forza Horizon
Horizon-festivalen er spillets kjernested. Her kan du oppgradere gamle biler og kjøpe nye.

Ikke lenge etterpå innser jeg at den MTV-inspirerte traileren verden fikk se for en tid tilbake faktisk stemmer overrens med innholdet i spillet. Her settes både racingglade gutter og musikkelskere i samme rom, og det stinker av motorolje og svette. Horizon-festivalen, et megapopulært racingshow midt i Colorado-ørkenen, er spillets kjerne og det er her hovedkonkurransene holdes, og også her du vil gå til innkjøp av nye bilder, oppgraderinger. Men Forza Horizon er mye, mye mer.

Dette er en annonse:
Forza Horizon
Veivariasjonen er den største i Forza-sammenheng, og for første gang kan man kjøre helt off-road.

Sjefsdesigner Ralph Fulton forteller entusiastisk om hvordan man skal kunne kjøre rundt hvor man vil med bilen sin i Forza Horizons åpne verden. Dessuten er dette første gangen i et Forza-spill at vi skal få kjøre off-road, og skal vi tro designeren finnes det totalt 65 forskjellige underlag.

Utvikleren nevner også golfbane spilleren kan ta seg ut på. Midt på det enorme verdenskartet, moddelert etter en ekte golfbane etter to speideturer til Colorado, finnes det konkurranser, minires og andre sideoppgaver å sette tennene i.

Forza Horizon
Forza Horizon har en 24 timers døgnsyklus, og det ser fantastisk ut.
Dette er en annonse:

Designteamet har tatt flere turer til Colorado, og dette er fordi Playground ønsket å ha et veldig variert kart som likevel føltes som en og samme verden. Derfor passet Colorado perfekt, med sine enorme ørkenlandskap, Rocky Mountains rødfargede berg og grønnfargede skogsområder. Til dette har man lagt til en 24 timers døgnrytme der kjøring på natten er noe helt annet enn på dagen. Da hjelper det at Playground har fått fri tilgang til Turn 10s fantastisk imponerende lyssetting.

Solen skinner gjennom trærne og får dem til å danse over skjermen. Den skinnende Viperen vi kjører skinner så mye at hovedkontoret til Dodge trolig eksploderer av stolthet, og når utvikler Chris Downey gir oss en demonstrasjon av spillets døgnrytme er det ikke uten at jeg drar paralleller til Red Dead Redemptions vakre solnedganger. For å gjøre ting bedre har spillet en meget god draw distance, og er du på flatmark kan du se rett inn i evigheten.

Forza Horizon
Det handler ikke bare om å kjøre fort - du blir også belønnet for å kjøre pent, og selvfølgelig litt vågalt.

Det er nå vi får Xbox 360-kontrolleren plassert i labbene våre. Det første som slår meg er hvor autentisk selve bilkjøringen er - Forza Horizon er tydeligvis mer enn bare et pent ansikt. Det krever at du holder tunga rett i munn, ellers bærer det av veien ganske kjapt. Heldigvis er spolefunksjonen tilbake nok en gang, og du kan fortsatt få hjelp av grønne piler på veien. Og i kjent Forza-stil kan du selv velge i hvor stor grad disse hjelpemidlene skal gjøre ting lettere for deg, men det er når du klarer alt selv at Forza Horizon er på sitt beste, siden hver grusstein og hver bit bark kan føles under hjulet.

Det krever ikke bare penger når du skal oppgradere bilene dine. Hver gang du utfører en litt dristig handling, som for eksempel en stilig forbikjøring får du ekstrapoeng som samles opp etter du har kommet i mål. Da blir poengene konvertert til popularitetspoeng som er ganske viktig med tanke på at Horizon-festivalen handler like mye om å kjøre en fet doning som det handler om å kjøre stilfullt.

Forza Horizon
Den åpne verden i Forza Horizon er enorm. Playground har hentet inspirasjon fra Colerados varierte miljøer.

Nødvendig er det heller ikke å kjøre kilometer på kilometer, til tross for spillets enorme verdenskart. Playground har slengt med en stemmekontrollert GPS-funksjon (som selvfølgelig krever Kinect) som hjelper deg å finne fram. Dessuten finnes det et teleporteringssystem for de latere sjåførene, men denne lar deg bare reise til områder du allerede har besøkt tidligere, samtidig som den koster et mindre beløp.

Forza Horizon
Playground Games lover et stort utvalg av biler som alle skal være tro mot spillets ideologi.

Siden det sies så lite rundt flerspilleren er det uklart hvilke biler som vil være tilgjengelig for bruk over nett, men ovenfornevnte Dodge Viper vil være med, forsikrer Ralph Fulton. Poenget er at bilene folket tar med seg til Horizon-festivalen skal være biler bilfanatikere kunne tatt med seg på en slik festival. Kan jo ikke ha en gjeng med råkjørere ute i ørkenen kjørende i en Lada. Han forklarer at du også vil bli belønnet om du har beholdt lagringsfilene fra Forza Motorsport 3 og Forza Motorsport 4.

Forza Horizon
Vi skal få nok musikk til kjøringen. Foreløpig er det annonsert tre radiostasjoner under kodenavnene Dance Station, Cool Indie Station og Rock Station.

Horizon har helt klart et stort potensial, og forhåpentligvis lykkes de talentfulle utviklerne i klargjøre spillet for lanseringen i oktober. Med Turn 10-gudfaren Dan Greenawalt i bakgrunnen for å holde alle brikkene i sjakk skal det vel også godt gjøres å mislykkes.

HQ
Forza Horizon
Forza Horizon
Forza Horizon
Forza Horizon
Forza Horizon
Forza Horizon

Relaterte tekster

Forza HorizonScore

Forza Horizon

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall - GR SE

Playground Games har lykkes med å blande Forza Motorsport og Test Drive Unlimited. Redaksjonens største racingidiot er nyforelsket...

3
Forza Horizon 2 under utvikling?

Forza Horizon 2 under utvikling?

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den Playground Games-ansatte Yibo Liu skrev på sin LinkedIn-side allerede tidligere i år at han jobber med et Forza-prosjekt til neste konsollgenerasjon, skriver CVG. Men...



Loading next content