Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Fury Unleashed

Fury Unleashed

Hva får man hvis man blander Metal Slug, Dead Cells og 80-tallsfilmene til Arnold Schwarzenegger? Mest sannsynlig et polsk indiespill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som tegneseriefan er det med et todelt blikk jeg ser på dagens tegneseriemarked. På den ene siden er tegneserier en større del av allmennkulturen enn tidligere. Filmer basert på superhelter selger som varmt hvetebrød, og butikker som spesialiserer seg på tegneserier og nerdekultur generelt opplever bedre tider. På den andre siden er det brede tegneseriemarkedet betydelig mindre enn hva som var tilfelle på 70-, 80- og 90-tallet. Tegneserieblader har så godt som forsvunnet fra de fleste norske dagligvarebutikker, og Donald må stadig oftere gi tapt i kampen mot nettbrett og annen lettvint underholdning.

Refleksjonen over hvor tegneseriebransjen er i dag kontra tidligere og hvordan dagens marked påvirker serieskaperne er noe av grunnen til at det føles forfriskende å spille Fury Unleashed, et indiespill fra et polsk studio med det klingende navnet Awesome Games Studio. Med titler som I, Zombie og Yet Another Zombie Defence HD har de ikke hatt det store gjennombruddet ennå, men med litt hell og god timing kan dette bli muligheten til å nå ut til et større publikum.

Fury Unleashed
Dette er Fury. Jeg velger å tro han heter Nick til fornavn.

Kort fortalt spiller du som Fury, hovedrollefiguren i en fiktiv tegneserie skapt for tjue år siden. Fury har gjennom årenes løp meid ned aztekerguder, nazister med teknologi fra fremtidige neo-nazister (noe som både er morsomt og litt urovekkende på en gang, gitt dagens politiske landskap) og romvesener som har truet verdensfreden. Fury begeistret sitt publikum i sin ungdom, men markedet har blitt tøffere. Dermed merker Fury selv som rollefigur at noe er i ferd med å skje - noe virker å være galt med selve Skaperen. For å komme til bunns i mysteriet må Fury dermed gjøre det han kan best: Skyte på alt som ser ut som det rører på seg.

Dette er en annonse:

Fury Unleashed er det man får dersom Metal Slug-serien og Dead Cells hadde fått et barn sammen for deretter å adoptere barnet bort til Nick Fury i S.H.I.E.L.D. og Arnold Schwarzenegger. Med andre ord: Beinhard action fra ende til annen, en stor mengde fiender som skal meies ned og tilfeldig genererte baner. Pakk det hele inn i en tegneserieaktig grafisk stil, og brått har du en roguelite og et todimensjonalt skytespill med høyt potensiale.

Banene er utformet som sider i en tegneserie, hvor man begynner øverst til venstre og skal bevege seg nedover mot nederste høyre hjørne. I sin nåværende form har spillet tre forskjellige album man spiller seg gjennom, hver med sin særegne tematikk, musikk og fiendegalleri. Det hele har en tegneserielignende grafisk stil som passer godt til spillets tematikk og historie, men fortsatt snakker vi om en temmelig blodig affære når Fury raser gjennom rutene og meier ned all motstand.

Fury Unleashed
Dette hadde vært enda mer morsomt om det ikke var for dagens politisk landskap som gjør dette til en hypotetisk mulighet når tidsreiser blir en greie...

I beste roguelite-stil er Fury Unleashed et spill hvor man må være forberedt på å dø ofte, noe spillet også beroliger deg med at du kommer til å gjøre. Heldigvis kommer spillet med noen oppgraderinger man kan kjøpe mellom rundene, og valutaen er selvfølgelig blekk til tegneseriepenner man samler fra falne fiender. Spillet har også et fokus på å opprettholde komboer i kampen mot fiender, og jo høyere kombo du klarer å opprettholde jo mer blekk får du. Spillet byr også på ekstra utfordringer du kan takke ja til i selve banene, og klarer man disse får man adgang til flere våpen og lignende. Sakte men sikkert merker man fremgang i spillet ved å kombinere forbedrede krefter og mer trening på spillmekanikkene. Det er en god mestringsfølelse å kjenne på, særlig i møte med store bosser.

Dette er en annonse:

Spillmekanikken fokuserer på at du skal holde et høyt turtall når det gjelder komboer, og dette understrekes også i musikken. Til å begynne med ligger musikken temmelig rolig i bakgrunnen, men når du har nådd et visst kombotall begynner denne å ta seg opp. Når man så når et enda høyere kombotall kicker spillets episke hovedtema inn. Dette gjør at man føler seg ekstra rå mens man spiller, men det kommer også med en psykologisk slagside ettersom man blir oppmerksom på den gode flyten man har og blir nervøs for å ødelegge denne (noe som naturligvis forårsaker at man gjør en feil og komborekken avbrytes).

Fury Unleashed
Ikke la tegnseriegrafikken lure deg, i Fury Unleashed går det blodig for seg.

På nåværende tidspunkt er ikke historien helt ferdigstilt, og det er med andre ord litt som gjenstår før spillet er klart for endelig lansering en gang i løpet av året. Rent spillmekanisk flyter det meste greit teknisk sett, men spillet har fortsatt noen feil igjen når det gjelder lydeffekter som forsvinner og knapper som henger seg opp i et par av menyene. Dette burde imidlertid være en smal sak å fikse før spillet ferdigstilles og lanseres.

Fury Unleashed er et spill som fort kan drukne i indiemengden, men etter rundt ti timers testing av det som er tilgjengelig i Early Access er dette et spill som fortjener bedre når det endelig lanseres. Med et stramt og godt kontrollsystem, en humoristisk tone og et festlig og alvorlig blikk på tegneseriebransjen er dette et spill som kan stilne Dead Cells-kløen hos de fleste.

Relaterte tekster

0
Fury UnleashedScore

Fury Unleashed

ANMELDELSE. Skrevet av Tommy Johnsen

Smack! Biff! Pow! Nådeløse Fury Unleashed byr på tegneseriegalskap fra indie-forlaget. Tommy har tatt på seg lesebrillene.

0
Fury Unleashed

Fury Unleashed

FORSPILL. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hva får man hvis man blander Metal Slug, Dead Cells og 80-tallsfilmene til Arnold Schwarzenegger? Mest sannsynlig et polsk indiespill.Loading next content