Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 3: The Sword in the Darkness

I dag har sesong fem av Game of Thrones-TV-serien premiere, og vi varmer opp med en titt på den tredje episoden av Telltale-spillet fra det samme universet!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det hele virket så veldig lovende da Telltale Games annonserte at de arbeidet med et Game of Thrones-spill. På den ene siden hadde man et spillstudio kjent for å lage historiedrevne spill fullastet med vanskelige valg, og på den andre siden fant man en blodig TV-serie kjent for at alle valg man tar bare gjør alt verre. Det høres jo helt perfekt ut.

Les også anmeldelsene av de foregående episodene:
Game of Thrones - Episode 1: Iron from Ice
Game of Thrones - Episode 2: The Lost Lords

Prosjektet virket å være velsignet av samtlige guder i Westeros og omegn, og første episode ga også inntrykk av dette. Historien om familien Forrester, et hus nord i Westeros som forvalter den dyrebare ressursen Ironwood, lovet oss en spennende Game of Thrones-sidehistorie idet familien blir fanget i maktkampen som kretser rundt jerntronen til de syv kongerikene. Vanskelige valg ble kastet etter oss, og historien vevde seg godt inn sammen med handlingen og rollefigurene vi allerede kjenner fra bøkene og TV-serien.

HQ
Dette er en annonse:

Så fikk det hele en aldri så liten nedtur i andre episode. Valgene føltes små og ubetydelige, historien kjølnet noe og nye spillmekanikkene ble forbigått i stillhet like raskt som de ble introdusert. Verst av alt var likevel det faktum at andre episode flommet over av bugs, og selv om de visuelle var de man la mest merke til i starten, var det likevel langt mer dramatisk at valgene fra første episode ikke ble lastet inn i andre episode (et problem særlig Xbox One-eiere fikk slite med).

Når Telltale nå introduserer oss for tredje av totalt seks episoder, har de med andre ord et frynsete rykte å rette opp. Ikke helt ulikt rollefigurene i spillet, beror Telltales gode navn og rykte på deres handlinger og de konsekvensene disse medfører.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
"Smil til kamera!"

Både Telltale og resten av oss kan heldigvis puste lettet ut. Tredje episode legger nemlig det mørke kapittelet bak seg, og strekker seg mot å innfri de forventningene vi fikk etter første episode. Faktisk skaper den også noen flere. Vi er med andre ord tilbake i ordentlig Game of Thrones-modus, noe som passer godt ettersom premieren av sesong 5 er i dag!

Dette er en annonse:

I tredje episode er det flere spennende historier som følges, og situasjonen begynner å tilspisse seg i samtlige ender. Gared Tuttle sliter med å finne seg til rette ved The Wall, og får en tungtveiende oppgave av sin onkel som like gjerne kan koste ham livet. Asher Forrester flykter med sin våpenfelle Berskha og onkel Malcolm fra The Lost Legion, en flukt som bringer dem ansikt til ansikt med et uventet og skummelt vesen. I King's Landing gjør Mira sitt beste for å sikre familiens fremtid, og hjemme i Forrester-setet sliter unge lord Rodrik med å hindre at hjemmet hans faller fra hverandre under okkupasjonen av Whitehill-klanen.

HQ

Som forventet inkluderer samtlige av historiene flere vanskelige valg, både i møte med serieveteraner og spillets originale rollefigurer. Det som er langt mer merkbart i denne episoden, er at valgene fra tidligere episoder nå for alvor begynner å få konsekvenser. Valg jeg nesten hadde glemt fordi jeg anså dem som ubetydelige der og da, kommer tilbake i et forsøk på å bite meg i baken. Hvorvidt de klarer det eller ikke, avhenger selvfølgelig av mine egne valg og hvor kjapp jeg er på labben. Opptil flere ganger krever episoden at jeg har et våkent blikk og er rask på avtrekkeren, og som vanlig skaper dette et kjærkomment avbrekk fra de ellers lange sekvensene med historiefortelling. Misforstå meg rett, historien er bra den, men det er godt med litt avveksling av og til som minner meg på at det faktisk er et spill jeg sitter med, ikke en skjult episode av TV-serien.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
"Night gathers, and now my watch begins ..."

Valgene jeg tar vil få konsekvenser, uansett hva jeg måtte velge, og så langt har historien i spillet ikke akkurat talt til Forrester-familiens fordel. Nettopp derfor var det nærmest en lettelse å få noen valg hvor resultatene kan oppfattes som fordelaktige for familien. Om ikke annet gir de et glimt av håp, men kjenner jeg George R. R. Martins univers rett kommer vel også dette til å bite meg i baken på sikt.

Alt det positive til tross, er heller ikke tredje episode uten sine ulemper. I ekte Telltale-stil kan historiefortellingen nesten bli for mye av det gode, men dette begynner vi etter hvert å bli vant til (det ville dessuten vært merkelig å endre formelen halvveis ut i sesongen). De store bugsene uteblir heldigvis denne gangen, men heller ikke denne episoden slipper unna noen små visuelle brister i ny og ne. De er heldigvis få, men det er lov å håpe at fjerde episode blir enda mer finpusset.

The Sword in the Darkness tar Game of Thrones-spillet opp igjen til nivået vi forventer av Telltale Games, og med et rikt innhold og en spennende avslutning er det lov å håpe på mer av det samme i andre halvdel av sesongen. Og i mellomtiden kan vi kose oss med sesongpremieren av TV-serien. Gamle og nye guder være lovet!

Game of Thrones - A Telltale Games Series
"See the world, they said. Join the army, they said..."
HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
En langt mer innholdsrik og spennende episode enn forrige gang, vanskelige valg må tas, spennende historie og flere scener med aktiv spilling.
-
Fortsatt noen visuelle småfeil.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Sesongens siste Game of Thrones-trailer

Sesongens siste Game of Thrones-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag slippes den siste delen av første sesong i Game of Thrones - A Telltale Games Series. Episoden heter The Ice Dragon, og på fredag kommer hele sesongen på disk til...

0
Game of Thrones avsluttes neste uke

Game of Thrones avsluttes neste uke

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tirsdag neste uke skriver vi 17. november, og da starter lanseringen av sesongfinalen til Telltales Game of Thrones: The Ice Dragon. Det er de vanlige formatene som...Loading next content