Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Gears of War: Judgment

Gears of War: Judgment

Trodde du virkelig at vi hadde sett det siste av Gears of War? Vi prøvde oss på seriens nyeste tilskudd under E3-messen, og kikket på de nye figurene og klassene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De første bildene fra Gears of War: Judgment viste en mann lagt i jern. På nettet hvisket folk om at Marcus Fenix var tilbake. Skulle vi endelig få vite hvorfor han satt i fangenskap i begynnelsen av det første spillet? Eller hadde Epic planer om å lage et spill dedikert til Marcus' far? Stor ble derfor overraskelsen da vi oppdaget at det var noe helt annet.

Handlingen finner sted hele 14 år før det første Gears of War-spillet, og bare noen få uker etter Emergence Day - altså dagen da den ondsinnede Locust-rasen angrep planeten Sera og utryddet nesten hele menneskeheten. Gears of War: Judgment er altså en forhistorie til den klassiske 360-serien.

I hovedrollen finner vi ingen ringere enn Damon S. Baird, seriens selverklærte geni. I Gears of War: Judgment får vi utforske både Bairds og seriens fortid, i løpet av en tidsperiode der Baird leder enheten Kilo Squad med sin beste venn, Augustus Cole (nok en serieveteran). Kilo Squad har blitt lagt i jern og står tiltalt for handlinger de har utført i tjeneste. Brettene du får spille gjennom i Gears of War: Judgment vil dermed presenteres i form av Bairds forklaring i retten.

Det er den polske utvikleren People Can Fly som står for utviklingen - studioet bak spill som Painkiller og Bulletstorm (som også ble utviklet i samarbeid med Epic Games). De har store sko å fylle, men er det én ting People Can Fly kan, så er det action.

Dette er en annonse:
Gears of War: Judgment
Ut av alle COG-soldatene er det Baird vi vet minst om. Det ønsker Gears of War: Judgment å gjøre noe med!

Samtidig forteller Epic og People Can Fly at de ikke bare har lyst til å lage nok et Gears of War-spill. Mest av alt vil de gjøre Locust skremmende igjen, og det skal være truende å slåss mot dem. Dette er selvsagt er en stor utfordring. Fans har jo faktisk kjempet mot og latterliggjort de underjordiske romvesenene i nesten seks år snart. Hvordan vil Epic løse det problemet?

Først og fremst vil de gjøre vesentlige forandringer i både gameplay og historiefortelling. Du kommer til å ha betydelig mindre helse enn i de tidligere spillene, og Locust kommer til å være enda sterkere. Det finnes ingen type fiende som faller i bakken etter et velplassert hodeskudd, og store deler av handlingen skal ta for seg det faktum at menneskene står ovenfor en skremmende og ukjent fiende. Epic forklarer at det absolutt ikke er snakk om et skrekkspill, men legger til at det vil bli flere skremselsmomenter i løpet av spillet.

Kampanjen vil være enda mer actionorientert, og ha færre filmsekvenser enn Gears of War 3. Det er strengt tatt ikke nødvendig med 90 minutter med filmsekvenser. Vi får slippe lange samtaler over radioen, og historien skal ikke bryte opp gameplayet. Dermed er det mulig å ta et dypdykk i historien hvis du ønsker det, mens resten kan konsentrere seg om å kutte romvesener i to med motorsag.

Dette er en annonse:
Gears of War: Judgment
"Everybody on the Cole train!"

Jeg blir ikke overrasket om Gears of War: Judgment havner i salgskurven etter hvert. Det er ikke lenge siden de lanserte det "siste" spillet i serien, og nå kommer et mellomledd med en mindre kjent figur i hovedrollen. Likevel satser Epic på en stor butikklansering, fremfor å satse på en mindre, digital lansering med nedlastbart innhold. Judgment skjenker oss nemlig med en helt ny kampanje og en oppdatert versjon av spillets vanedannende flerspiller, komplett med en rekke nye moduser. Blant annet får vi en fem mot fem-modus kalt Overrun, som best kan beskrives som en blanding av Beast- og Horde-modusene vi allerede er kjent med.

For første gang i seriens historie introduseres klassebaserte roller i form av Soldier, Medic, Scout og Engineer. Alle har selvfølgelig sine fordeler og bakdeler. Scouten fokuserer for eksempel på langdistansevåpen, og kan nå ut til steder andre klasser ikke når frem til, mens Engineer kan reparere og sette ut befestninger. Medics kan gjenopplive falne lagkamerater mens soldaten kan... vel, gjett én gang.

I Overrun-modusen skal spillerne på Locust-siden prøve å ødelegge en generator, mens menneskenes lag skal gjøre sitt beste for å beskytte den. Hvert lag får begrenset med tid for å ødelegge generatoren, og målet for neste runde er å slå det andre lagets tid.

Gears of War: Judgment
Det ligger mange spørsmålstegn rundt Gears of War: Judgment. Hva vi kan forvente oss av fiender og våpen for eksempel, vet vi ingenting om.

Vi ser frem til å høre mer om Gears of War: Judgment i løpet av de kommende månedene. Så langt er vi spent, men ikke helt solgt. Vi vet jo at dette sannsynligvis kommer til å bli bra, men samtidig er det også snakk om et slags mellomspill for serien. Det er kult at forskjellige klasser endelig kommer, men er det nok? Svaret får vi i starten av 2013.

Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment
Gears of War: Judgment

Relaterte tekster

Gears of War: JudgmentScore

Gears of War: Judgment

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Jeg tok på meg favorittpysjamasen, fylte et litersglass med saft, satt meg godt til rette i sofaen og fyrte i gang spillet. Kunne Judgment leve opp til mine skyhøye forventninger, eller ville det suge like mye som en oppsetning av Les Miserables produsert kun av tonedøve fjerdeklassinger?

Her er 104 gamle spill til Xbox One

Her er 104 gamle spill til Xbox One

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne uken starter som kjent Microsoft det de kaller New Xbox One Experience, og som en del av dette slippes en haug med Xbox 360-spill til den nye konsollen. Nå har...

8
Gratis innhold til Gears of War: Judgment

Gratis innhold til Gears of War: Judgment

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Epic har gjennom et samarbeid med magasinet Maxim fått sponset nok en tilleggspakke til Gears of War: Judgment. Denne gangen gjelder det brettet Dreadnought. Det kan...

6
Storfint besøk hos Epic Games

Storfint besøk hos Epic Games

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Da Marcus Fenix og vennene hans dukket opp utenfor kontorene til Epic Games, kunne ikke de ansatte annet enn å invitere gjengen opp til en omvisning.Loading next content