Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Gran Turismo 4 Mobile

Gran Turismo PSP

Den velrenommerte racingserien er snart klar for å rulle ned i lomma di og innta Sonys bærbare spillemaskin. Men hva kan vi egentlig forvente oss? Richard Imenes har kikket nærmere på Gran Turismo til PSP.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For mange år tilbake, på en messe som de fleste kjenner som E3, ble en ny håndholdt konsoll lansert. Playstation Portable var navnet og Gran Turismo var spillet som skulle selge maskiner. Men slik ble det ikke. Plutselig forsvant GT fra radaren og de eneste nyhetene fra den fronten var nyhetene om utsettelse. Mange spekulerte i at spillet aldri ville se dagens lys.

Men GT var på ingen måte død - det var bare nedprioritert mens Polyphony Digital jobbet med serien til PS2 og PS3. Nå kan vi endelig se frem til at den bærbare versjonen lanseres sammen med Sonys fjerde tolkning av PSP.

Polyphony har på ingen måte ligget på latsiden når det gjelder PSP-utgaven av Gran Turismo. Intet mindre enn 800 biler tilbys spillerne. Disse kan man råne rundt med på 35 forskjellige baner - et antall som nesten blir doblet når man regner med variasjoner av banene. Det hele er pakket inn kjent GT-stil - nydelig, nærmest banebrytende grafikk og hele 60 bilder i sekundet.

I tillegg til et vakkert ytre kan Gran Turismo skilte med spillmoduser for både ensomme ulver og partyløver. For de som spiller for seg selv har man naturligvis Arcade-modus for den utålmodige. Her kan man kastes inn i et løp på en valgt bane i en valgt bil. Challenge-modus er delen av spillet som gir progressjon og nye kjøretøyer. Denne er bygd opp på samme måte som man kjenner fra GT4 og GT5 Prologue - man blir presentert med en rekke "oppdrag" som man må fullføre i henhold til gitte mål. Kuzunori Yamauchi lover at PSP-utgaven skal tilby litt mer fleksibilitet enn det man har hatt i de tidligere spillene - men vi fikk ikke testet dette ut selv.

Dette er en annonse:

For de som foretrekker å spille i vennelag, så tilbys en ad hoc modus. Dette er blitt svært populært i Japan, men det har ikke tatt helt av i Europa ennå. Har du tre andre bekjente med PSP (og GT-spillet), så har du i det minste anledningen til å ta en runde eller tre sammen.

Når man snakker om vennelag er det også naturlig å nevne en av GTs nye funksjoner: Bilbytting. Om man ønsker å få låst opp så mange biler som overhodet mulig, så legges det opp til at man bytter til seg biler. Noen av bilene vil man kunne dele uten å miste originalen, mens andre biler må man faktisk bytte bort. Det vil også finnes noen biler som ikke kan byttes i det hele tatt. Det ryktes også at alle bilene man låser opp vil kunne samkjøres med GT5, men dette fikk vi heller ikke testet.

Siden det er Polyphony som står bak utviklingen er det naturligvis lagt ned mye arbeid i å gjøre kontrollen så presis som overhodet mulig. Spillet har kanskje noe mer arcadepreg over seg enn det dens konsollbaserte motparter, men det er på ingen måte en ulempe. Når det gjelder bilens fysikk så ser det svært bra ut og bilene oppfører seg i stor grad som forventet.

Til dere som ønsker å tukle med kjerra før man kjører av gårde, så er det muligheter for å justere og tune på en rekke parametre. Det vil dog ikke være mulig å kjøpe oppgraderinger til bilen. Det har vært viktig for Yamauchi at spillet ikke blir uoversiktlig eller for komplisert, siden man har en relativt liten skjerm å boltre seg på.

Dette er en annonse:

Det er lite som tyder på at GT blir noe annet enn en av de beste kjøreopplevelsene som tilbys på PSP. Spillet vil bli utgitt på både UMD og på Playstation Store.

Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile
Gran Turismo 4 Mobile

Relaterte tekster

Gran Turismo 4 MobileScore

Gran Turismo 4 Mobile

ANMELDELSE. Skrevet av Hans Frederik Bjarkøy

Etter nesten seks år i utvikling dukker Gran Turismo opp på PSP. Vi sendte Hans Frederik ut på kjørebanen for å teste Polyphonys siste bidrag til serien.

Gran Turismo PSP

Gran Turismo PSP

FORSPILL. Skrevet av Richard Imenes

Den velrenommerte racingserien er snart klar for å rulle ned i lomma di og innta Sonys bærbare spillemaskin. Men hva kan vi egentlig forvente oss? Richard Imenes forteller...Loading next content