Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Gamereactor dro hjem til Rockstar for å se om det finnes noe som kan rettferdiggjøre en HD-gjenutgivelse av fjorårets Grand Theft Auto V...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

HD-remakes. Hver gang det nevnes etterlater det oss med blandede følelser. På den ene siden har du gigantiske fiaskoer som Silent Hill 2 og Age of Empires-gjenutgivelsen som dessverre endte opp med å sverte originalenes rykte, og på den andre siden finner vi solide eksempler som Halo: Combat Evolved og Shadow of the Colossus. Grand Theft Auto V kom ut for ett år siden, men allerede nå kommer HD-gjenutgivelsen.

Jeg er derfor veldig spent når jeg ankommer studioet i London. Her skal jeg få se med egne øyne om next gen-behandlingen lever opp til, eller overgår, spillernes forventninger.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Dette er en annonse:

Jeg skuer ut over Los Santos fra min utkikkspost i Vinewood Hills. De små, blinkende lysene fra trafikken nede på Vinewood Boulevard kaster refleksjoner i alle regnbuens farger opp mot den regngrå himmelen. Jeg snur meg og vandrer gjennom buskas og høyt gress til jeg kommer til en liten, men trafikkert vei som snirkler seg ned fra berget og inn til sentrum. En topptrimmet sportsbil med rødgult neonlys under står og venter på meg ved en rasteplass, og jeg hopper inn og ruser V8-motoren slik at det gjaller i hele Vinewood Hills. Overklassen har for lengst gått til sengs, så det eneste som lyser opp de mørke kvartalene er bilens frontlykter. Jeg skrur på radioen og hører Cara Delvignes beroligende stemme mens Vinewood Boulevards ikoniske lys danser over biltaket. Himmelen revner av et tordenvær, og plutselig faller dråpene raskt og brutalt. Veien for fort små dammer, og folk ute på gaten begynner enten å løpe eller trekker opp jakkekragen for å beskytte seg mot uværet.

Min tid foran Grand Theft Auto V flyr forbi, for det er vanskelig å ikke fortape seg i den nye versjonens skjønnhet. Hele opplevelsen kjører i 1080p og låst til 30 bilder i sekundet (og slik blir det på begge konsollene), og med lekker lyssetting, motion blur-effekter, mer realistiske værmodeller og flere karaktermodeller og biler på veiene ser Los Santos veldig bra ut på Playstation 4. Dette fjerner likevel ikke min ambivalens i forhold til at det er en HD-gjenutgivelse, så jeg spør Rockstar hva de ellers har tilført opplevelsen. «Det vil vi gjerne vise deg nå», svarer de.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Dette er en annonse:

Med ett kontrollertrykk beveger kameraet seg inn til førsteperson - for første gang i et GTA-spill. Mens jeg går nedover gaten endrer kameraet oppførsel til å bli litt mer actionpreget, og i stedet for å føles svevende er det som om jeg ser ut av øynene til figuren. Jeg kan fortsatt se figurens armer (og ben hvis jeg kikker ned), og det finnes animasjoner for både sprinting og sniking. «GTA er en tredjepersonsserie, men vi har likevel valgt å leke litt med formatet og vi har gjort det mulig for deg å velge de innstillingene du synes er best», blir jeg fortalt, og disse innstillingene er faktisk veldig varierte. Du kan velge hvor streng siktehjelpen skal være, om kameraet skal zoome ut når du tar en ninjarulle, eller om du vil at siktet skal gå ned langs løpet eller ses fra siden. Det er flust av valg for deg som vil spille Grand Theft Auto V i førsteperson, og etter en liten prøvetur bytter jeg over til Trevor.

Jeg griper rattet og setter meg i jeepens slitte førersete. Noen meter foran bilen står en rabiat politimann med våpenet rettet mot meg. Han roper til meg av full hals at jeg skal stoppe, men med bilen full av våpen og narkotika har jeg ingen planer om å stoppe for noen. Blikket er festet på turtelleren som skyter i været mens gassen går inn og bremsene ut, og spinnende hjul får støvet til virvle opp som små, hissige tornadoer. Jeg hører så vidt politimannens rop mens lysglimtene fra pistolskuddene hans blir stadig svakere i bakspeilet. Det tar imidlertid ikke lang tid før politiet er etter meg igjen, og jeg bestemmer meg for å ta det endelige oppgjøret på Mt. Chilliad. Jeg ankommer noen minutter før følget mitt som tydeligvis har litt mer problemer med terrengkjøring. Rakettkasteren plasseres på skulderen, og jeg kikker smilende gjennom siktet. Raketten freser avgårde og treffer den første politibilen perfekt i fronten, og hele bilen tar en frontflip.

Grand Theft Auto V

Her legger jeg fra meg kontrolleren et lite øyeblikk. Den korte biljakten i førsteperson har rukket å gjøre et stort inntrykk på meg, og implementeringen av dette perspektivet stikker langt dypere enn jeg hadde trodd. Hvert eneste kjøretøy i Los Santos har sitt eget instrumentpanel med fungerende turtellere, speedometer og diverse andre målere for både ubåt og fly, hvert våpen har sin egen lade- og sikteanimasjon, og både rulling og ragdoll-effekter er fullt animert i førsteperson. Det er et imponerende og brutalt spetakkel å få opppleve Grand Theft Auto Vs heseblesende action på en så levende måte, og selv om det til tider kan være litt desillusjonerende er selve muligheten en fantastisk tilføyelse.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Los Santos er skarpere enn noensinnne, og med nye animasjoner, penere mellomsekvenser, mer enn 20 nye dyreraser (Rockstar ville ikke gå i detalj, men de avslørte at det gjelder både til lands og til vanns), lekker 1080p og herlige miljødetaljer finnes det massevis av grunner til å vende tilbake til spillet. Til tross for kvaliteten er det først ved bruken av førstepersonsperspektivet jeg virkelig føler at en HD-gjenutgivelse til fullpris er rettferdiggjort. Den er godt implementert, mekanisk solid og åpner for sinnsyke og brutale actionsekvenser hvor spilleren får sitte i førersetet. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til om Grand Theft Auto V til Playstation 4 og Xbox One ville være verdt en ny runde, men nå kan jeg trygt anbefale alle å vende tilbake til Los Santos. Dessuten ser det utrolig lekkert ut.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...Loading next content