Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City - Preview

Hvis Grand Theft Auto 3 var tittelen som for alvor la både hardcore- og mainstream gamere ned etter tur, er Vice City tittelen som legger deg i kista.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis Grand Theft Auto 3 var tittelen som for alvor la både hardcore- og mainstream gamere ned etter tur, er Vice City tittelen som legger deg i kista. GameReactor har som det eneste bladet i Norge fått lov til å stikke hendene dypt ned i det pastellfargede vepseredet som Vice City er, og det gjør at vi nok en gang kan la deg sette tenna i den siste informasjonen og de nyeste skjermbildene. Egentlig skulle denne utgaven av bladet ha inneholdt en fullblods anmeldelse av tittelen, men som de fleste etterhvert har skjønt, er Vice City blitt en tanke forsinket - og selv med eksklusivretten i hånda og et lysegrønt håp, har vi måttet innse at anmeldelsen fortsatt ligger en måned frem i tid.

Heldigvis har Rockstar vært så flinke å gi oss en skikkelig bunke med skjermbilder, og fortalt oss at det faktisk er helt i orden at vi tar av munnkurven et lite øyeblikk. Og det betyr at vi kan servere de ferskeste nyhetene for deg om livet i Vice City og gangsteren Tommy Vercetti. Spillet finner sted på 80-tallet, et tiår preget av høyt hår, skinnslips og japper med så mye hvitt pulver i nesa at munnen er åpen hele tiden. Her presenteres spilleren for Tommy Vercetti med stemme av selveste Ray Liotta. Etter endt opphold i fengselet blir han invitert en tur til det solrike og pulserende Miami - eller Vice City, som Rockstar så fint kaller dette mini-universet - for å avslutte en handel. Men noe går forferdelig galt, og da Tommy mister masse penger, vil både mafiaen, voldelige colombianske handelsmenn og lokale gjenger ha tak i ham. Han ender opp hos Ken Rosenberg, en grådig og tvers igennom korrupt advokat som gir ham nye klær og en invitasjon til en båtfest der store deler av Vice City’s undergrunn er invitert. Spilleren overtar styringen av Tommy i en nærmest håpløs situasjon, og velger herfra hvilken retning historien skal utvikle seg.

Til å sparke i gang spillet har teamet inkludert mer enn 120 forskjellige kjøretøyer, blant annet biler, lastebiler, motorsykler, helikoptere og båter - og alle kan brukes av spilleren. Grafisk- såvel som gameplaymessig har det skjedd store forandringer. Nå er det mulig å hoppe ut av en kjørende bil - noe som gjør det lettere å overleve krasj, eksplosjoner osv. Bilene kan også smadres med f.eks. et balltre, og det er også mulig å skyte i stykker dekkene, noe som igjen påvirker styringen helt enormt. Til det har Rockstar forsynt deg med et våpenarsenal som vil gjøre selv den mest våpenrike militsleder i USA misunnelig. I motsetning til GTA3’s beskjedne 15 forskjellige våpen, har du her muligheten til å boltre deg i hele 40 forskjellige. Fra den kjente pistolen til det nyinnførte samuraisverdet og den eksotiske Macheten. Sammen med det forbedrede siktesystemet, er det nå blitt lettere å treffe personer eller biler mens du selv sitter i en, og spilleren kan også advares om eventuelle fiender og våpenarsenalet deres.

Rockstar har også klart å få hele Vice City til å virke mer levende - akkurat slik du forventer av en storby. Folk slapper av på parkbenker, jenter I miniskjørt suser forbi på rulleskøyter og gatesjonglører viser frem de nyeste triksene. Spillet oser av stemning, og sammen med over 8000 samplede kommentarer fra tilfeldige folk på gata, har firmaet sørget for seg en velfungerende kulisse for spillerens forbrytelser.

Dette er en annonse:

Det fargerike persongalleriet i spillet består av en lang rekke klisjeer og humoristiske personer som hentet rett ut av de kjente filmene på 80-tallet. Her finner vi bl.a. Ricado Diaz - en skruppelløs colombiansk narkoboss som til forveksling ligner på den kjente forbryteren Pablo Escobar. Gonzales, som jobber ved den colombianske ambassaden kan naturligvis bestikkes til småoppdrag, og sist men ikke minst Steve Scott, en filmregissør som minner uhyggelig mye om virkelighetens Steven Spielberg.

Det er heldigvis ikke stort mer enn en måned til vi for alvor kan avsløre hva Rockstar egentlig har gjemt bort i ermet, og da kan du være sikker på at vi viser deg alt sammen, og gir deg muligheten for å se hvordan triksene virker - men inntil da kan du bruke tiden på å finne frem skinnslipset, vaske den rosa Lacoste-genseren og høre på Modern Talking - da bør du stille godt forberedt både fysisk og mentalt.

Relaterte tekster

0
Grand Theft Auto: Vice CityScore

Grand Theft Auto: Vice City

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Tangaard

Etter det som antagelig må betegnes som det lengste forspillet i manns minne, sitter Gamereactor endelig med GTA: Vice City i maskinen.

6
Rockstar saksøkes av synske

Rockstar saksøkes av synske

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Rockstar har en lang historie med å gjøre narr av ulike aspekter ved samtidens trender og kulturer, men ikke alle setter like stor pris på humoren. Det er ikke lenge...Loading next content