Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Guild Wars 2

Guild Wars 2

To og et halvt år etter Guild Wars 2 ble utgitt annonserte ArenaNet spillets første utvidelsespakke. Jostein har smugtittet på hva som skjuler seg i Maguuma-jungelen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Siden utgivelsen har Guild Wars 2 med jevne mellomrom fått mindre oppdateringer som har lagt til funksjoner og utviklet historien. Likevel har ArenaNet, etter relativt lang tid, bestemt seg for å gi ut en større utvidelsespakke. Jeg spurte Isiah Cartwright, ledende designer ved ArenaNet, hvordan situasjonen har endret seg.

Guild Wars 2
Den nye utvidelsespakken er satt til Maguuma-jungelen, som burde være godt kjent for Guild Wars-veteraner.

- Vi så på progresjon og hvordan vi har lagt til progresjon i oppdateringene våre, og vi så noen grunnleggende problemer. Når vi snakket om løsninger på disse problemene innså vi at det kreves noe større enn de små, trinnvise innholdsoppdateringene vi har hatt så langt. Løsningen ble da å begynne å bevege oss mot utvidelsespakker, forklarer Cartwright.

Det nye progresjonssystemet som legges til i Heart of Thorns har de kalt "Masteries". Masteries gir spillerne flere forskjellige måter å utvikle sin karakter også forbi toppnivå. Dessverre fikk jeg ikke vite noe særlig mer om dette systemet enn det som har blitt publisert på forhånd, men jeg fikk så vidt lekt meg med en av retningene innenfor progresjonssystemet: Jeg kunne glide gjennom luften mellom trekronene i Maguuma-jungelen med hang glideren låst opp gjennom Master Exploration.

Dette er en annonse:
Guild Wars 2
Evnen til å glide gjennom luften var en positiv overraskelse. Det var ikke bare morsomt, men også nyttig for å komme seg rundt omkring.

Jeg var på forhånd redd for at dette skulle være en lett markedsførbar gimmick, men mekanismen føltes veldig naturlig og godt implementert, og jeg tror den økte mobiliteten er et positivt tillegg til grunnspillet.

- Masteries er nok min favorittdel ved den nye utvidelsespakken, sier Crystin Cox, ledende designer for handel i Guild Wars 2.

- Jeg liker veldig godt hvordan vi nå har en mulighet til å introdusere et progresjonssystem som er kontekstuelt og føles godt integrert i opplevelsen av å spille spillet. Det er ikke bare tall som blir større. Jeg er i et område og jeg ser en rekke utfordringer, og ved å tilbringe tid der lærer jeg meg å mestre disse utfordringene, forklarer Cox.

Dette er en annonse:

I tillegg til masteries får man i Heart of Thorns flere muligheter til å spesialisere seg ytterligere. Igjen var dette noe jeg dessverre ikke fikk sett noe nærmere på, men Cartwright kommenterte at spesialiseringene er hans favorittside ved utvidelsespakken.

Guild Wars 2
Hver klasse får ytterligere muligheter til å spesialisere seg, men nøyaktig hvordan dette vil se ut er ennå ikke kjent.

- Det gir meg et nytt sett av ting å leke med, ulike oppsett for mine karakterer. I tillegg er dette noe som påvirker alle sider av spillet, det gir deg nye muligheter enten du er en PvP-spiller, PvE-spiller eller WvW-spiller - hva enn du liker å gjøre.

Også når det kommer til ytterligere PvE-innhold var det lite nytt og konkret å lære. Cartwright ville ikke gå inn på ytterligere sluttspillinnhold som legges til i Heart of Thorns.

- Det kommer definitivt til å være mer utfordrende innhold, og det kommer til å være spredt ut over alle aspekter ved spillet. Vi har bosskamper i den åpne verden og vanskeligere historieinnhold, men vi har ikke noe å annonsere spesifikt om dungeons og slikt innhold.

Guild Wars 2
I demoen fikk vi sparre med en mektig wyvern, som er et eksempel på en vanskelig boss i den åpne verden. Imidlertid fikk jeg ikke inntrykk av at kampen var spesielt vanskelig, den tok bare veldig lang tid.

Imidlertid var det to sider ved demoen som er både nytt og spennende, og som jeg fikk testet grundig. Det ene er den nye klassen, Reverant. Det andre er den nye PvP-modusen Stronghold.

The Revenant

Det er ikke uvanlig at MMORPGer legger til nye klasser i utvidelsespakker, og Guild Wars 2 er ikke et unntak. Som Revenant maner du krefter fra The Mists, et sted som eksisterer mellom alle verdener og knytter dem sammen, til å bekjempe dine fiender.

Guild Wars 2
Revenant-klassen er kledt i tung rustning, slik at det nå finnes tre klasser av hver rustningtype.

Etter å ha spilt med en Revenant-karakter på toppnivå i noen timer er jeg veldig fornøyd med måten ArenaNet har gitt klassen sitt eget distinkte uttrykk, både gjennom mekanismene og gjennom begrunnelsen i historien.

Som Revenant kan du, i stedet for å bytte våpen i kamp, mane krefter fra en av fem legendariske skikkelser fra stundom. Ved å bytte fra en skikkelse til en annen bytter du ut den høyre halvdelen av egenskapene dine, noe ingen annen klasse kan. I likhet med våpnene til andre klasser kan du kun bytte mellom to forskjellige skikkelser mens du er i kamp. Dette gir deg likevel unike muligheter, slik som å bruke to forskjellige helbredelsesegenskaper rett etter hverandre, eller til og med to eliteegenskaper!

Mye av Revenant-klassens personlighet kommer fra disse skikkelsene. De to jeg fikk leke meg med var selveste Kong Jalis Ironhammer og demonen Malyxx, førstnevnte en viktig alliert og sistnevnte en formidabel fiende i det originale Guild Wars. Dette historiske bakteppet gir egenskapene som følger med hver skikkelse sine særegne trekk som passer til personlighetene du maner fra. Jalis Ironhammer gir deg egenskaper som tillater deg å ta mer skade, mens Mallyx gjør deg utrolig kraftig, men du gjør samtidig skade på deg selv. På denne måten lar dette systemet deg raskt hoppe mellom roller på samme måte som de øvrige klassene kan ved å bytte våpen.

Guild Wars 2
Rytlock Brimstone, som tidligere var en Warrior, blir i Heart of Thorns den første Revenant.

Men hvorfor kan man først nå trekke fra krefter i The Mists? Svaret henger sammen med hendelsene som har ledet opp til Heart of Thorns.

- Etter Rytlock kastet seg gjennom portalen til The Mists går han gjennom en reise som tillater han å være en Revenant, og åpner samtidig denne muligheten for alle, forklarer narrativsjef Leah Hoyer.

- Vi kommer til å gå mer inn på hvordan man maner krefter fra The Mists gjennom historien i Heart of Thorns, og denne forklaringen er knyttet til Rytlocks historie, erter Hoyer.

Revenant-klassen virker veldig inspirert av det originale Guild Wars. I tillegg til å mane legender kjent derfra, har man bind for øynene for å bedre kunne få tilgang til The Mists, ikke ulikt Spiritualist i Guild Wars Factions. Også når det kommer til mekanismene er originalen brukt som inspirasjon, for igjen har man egenskaper som har en kontinuerlig effekt som trekker fra en ressurs så lenge den er aktivert. Dette har ikke tidligere fantes i Guild Wars 2, men er velkjent for Guild Wars-veteraner.

- Du vil se i flere sider av spillet at vi prøver å lage koblinger til historien til Tyria, slik som at vi returnerer til en gammel Guild Wars-region og har en klasse som bygger på den etablerte historien, sier Cartwright.

PvP: Stronghold

I Heart of Thorns blir det også for første gang introdusert den nye PvP-modusen Stronghold. I første omgang vil det bare være et kart hvor denne modusen kan spilles, men Jessica Boettiger, leder for kvalitetssikring av PvP, utelukker ikke at det vil komme flere.

- Battle of Champion's Dusk er den første kartet som vi inkluderer med Heart of Thorns, og vi er veldig fokuserte på å gjøre dette blankpolert og en flott opplevelse. Vi har ikke noe å snakke om akkurat nå med tanke på fremtidsplaner for disse kartene. Det avhenger av tilbakemeldingen fra spillerne hvor vi tar ting i fremtiden, forklarer Boettiger.

Modusen i seg selv virker noe inspirert av MOBA-sjangeren. Hvert lag har en NPC, en laugherre, som de skal beskytte fra motstanderlaget, samtidig som de skal drepe motstandernes laugherre. Laugherrene er beskyttet bak to porter, men portene kan ikke skades av spillerne direkte - man må samle forsyninger til å rekruttere styrker som beveger seg fra ene siden av kartet til den andre. I tillegg kan man fra tid til annen kalle inn en ekstra kraftig NPC-helt, men da må man være først til mølla. Bare styrkene og helten kan bryte gjennom portene.

Guild Wars 2
Konseptkunst for Stronghold-modusen, som helt ærlig ikke likner noe som helst på kartet som er med i første omgang. Kanskje et hint om setting i et eventuelt senere kart?

Stronghold-modusen er en langt mer kompleks, og derfor, etter min mening, langt mer underholdende enn den eksisterende modusen Conquest. Det finnes flere ulike strategier og roller, og det er stort rom for å eksperimentere. Man kan balansere angrep og forsvar ulikt. Man kan satse på å kontrollere forsyningsrutene, eller vente i forsvar til man kan gripe helten foran nesa på motstanderlaget. Man kan tvinge dem på defensiven ved å sende mange styrker, eller man kan forsøke å trekke oppmerksomheten bort fra de stadig fremadstormende troppene. Samtidig er objektivene lett forståelige. Resultatet er en langt mer appellerende PvP-modus enn spillet har hatt frem til nå.

Problemet er imidlertid at dette ene kartet blir lagt inn i den eksisterende rotasjonen av kart, slik at man ikke uten videre kan spille Stronghold og bare det. Dette er spesielt problematisk ettersom de to modusene er så ulike at man vil ønske å ha forskjellige karakteroppsett for hver av dem.

- Du kan spille Stronghold i egendefinerte arenaer, og bare inkludere Stronghold-kart, forsvarer Boettiger.

- I tillegg er vårt system for å velge neste kart et verktøy for spillerne å påvirke hvilke kart som spilles.

Jeg synes ikke dette er godt nok. Det koster ganske mye penger i spillet å sette opp en egendefinert arena, så mange spillere vil ikke ønske dette. At man kan stemme på neste kart er også vel og bra, men det er fortsatt en halvgod løsning.

Konklusjon

Det jeg har fått se og prøve av Heart of Thorns føles som forretten ved en fin restaurant. Det er en fortreffelig smakebit, men jeg er fortsatt sulten. Jeg fikk rett og slett se for lite til å evaluere om masteries-systemet er den progresjonen som er savnet, eller om spesialiseringene gjør også de eksisterende klassene mer interessante, eller om sluttspillinnholdet er godt nok. Det jeg derimot fikk se nøye på ser veldig lovende ut. Revenant-klassen er en attraktiv ny klasse med personlighet og særpreg, og selv om implementeringen av Stronghold-modusen ikke er optimal så tror jeg Heart of Thorns vil bli godt mottatt av PvP-entusiastene også. Jeg gleder meg til å høre mer!

Relaterte tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...Loading next content