LIVE
HQ
logo hd live | The Rogue Prince of Persia
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   forspill
   Guild Wars 2

   Guild Wars 2

   Guild Wars 2 har fått rykte på seg for ikke å akseptere etablerte sannheter innen MMO-sjangeren, og ArenaNet har i løpet av de siste to årene sakte men sikkert gitt oss et innblikk i denne kommende storsatsningen. Jeg var derfor svært spent på om deres ord holdt mål da jeg satte meg ned for å spille i beta-helgen til Guild Wars 2.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Jeg vil i løpet av den kommende tiden publisere artikler hvor jeg går i dybden og forteller om ulike sentrale deler av Guild Wars 2, men under oversikten over hva som kommer kan dere lese en mer overfladisk beskrivelse av inntrykkene jeg fikk i løpet av helgen.

   Følgende tema vil jeg se nærmere på:
   Kampsystemet
   Klassene
   • Dynamiske hendelser og personlig historie
   • Dungeons
   • PvP og WvW
   • Sosiale funksjoner og håndverk

   Noe av det første som slo meg da jeg entret Tyria var kampsystemet. Selv om det i utgangspunktet så ut som andre MMO-spill med et hurtigtastbasert kampsystem merket jeg raskt forskjellen. Med svært få unntak kan man angripe mens man er i bevegelse, noe som er helt nødvendig for å lykkes i spillet. Når man i tillegg vet at det ikke er en dedikert helbreder som kan passe på deg, må du stadig være på vakt. Jeg ble slått ut mer enn en gang fordi jeg glemte å helbrede meg selv. Selv om det er hurtigtastbasert føles kampsystemet mye mer engasjerende enn det som er standarden i sjangeren.

   Guild Wars 2
   Mon tro om det ikke er en dynamisk hendelse knyttet til dette asuralabratoriumet.
   Dette er en annonse:

   I det jeg kommer ut av opplæringsområdet står verden for mine føtter. Jeg merket det ikke helt til å begynne med, da det føltes svært naturlig, men måten NPCer gikk rundt og holdt samtaler, og ellers levde sine vanlige liv, gjorde at verden føltes mer ekte. Når man så tar et steg utenfor byene møtes man av dynamiske hendelser, et system som erstatter det tradisjonelle oppdragsystemet. Du kan for eksempel komme til å se en gruppe fiender løpe mot en gård. Hvis du løper opp og stanser dem får du en belønning, uten å ha noen sinne snakket med en NPC. Ignorerer du dem kan du senere komme tilbake til en nedbrent gård. Jeg følte med dette at det å utforske falt meg mer naturlig. Jeg dro ikke lengre til steder jeg visste ting skjedde; jeg dro til steder for å se om det var noe som skjedde der. Og som regel var det også det. I tillegg skaleres nivået ditt ned dersom du besøker tidligere områder, noe som gjør at du kan gå tilbake og likevel føle at du får en utfordring.

   For ArenaNet var det viktig at din karakter har en historie som gjør deg spesiell, og som gir deg en plass i verden. Når du lager en ny karakter velger du en bakgrunn som avgjør hvordan din personlige historie vil utvikle seg, og hver rase har flere svært ulike historier å fortelle avhengig av hvilken bakgrunn du valgte. Jeg var Kirsham Ironhide, en charr i askelegionen, og gjennom min personlige historie går jeg undercover for å stanse et komplott av flammelegionen. Historiefortellingen er godt gjennomført, med en vanskelighetsgrad som passer alle, men faller litt i skyggen til de dynamiske hendelsene. For den ekstra vågale tilbyr dungeon-innholdet en variert og (svært) utfordrende opplevelse. Dungeonene er beregnet for grupper på fem, og har en historiemodus og en langt vanskeligere utforskingsmodus. Jeg er mektig imponert over designet på dugeonene, både visuelt og spillmekanisk. En må tenke taktisk og en må beherske kampsystemet for å ha noen som helst sjanse for å komme seg helskinnet gjennom. Det hele var svært engasjerende, og jeg kan med hånden på hjerte si at det var
   den beste samarbeidsopplevelsen jeg har hatt i et spill noen sinne.

   Det er to ulike PvP-moduser i Guild Wars 2. Strukturert PvP, hvor to balanserte lag kjemper om kontrollpunkt på et lite kart, og WvW (world vs. world), hvor tre servere kjemper i en to uker lang kamp om forsyningsdepoter, tårn og fort over et betydelig stort område. Jeg fant mye moro i den strukturerte PvPen; man blir øyeblikkelig straffet av motspillerne hvis man gjør en taktisk feil eller har mangelfull beherskelse av kampsystemet. Likevel var det var WvW som virkelig fanget min interesse. Det var noe med store, episke slagene, krydret med beleiringsmaskiner og kaos som virkelig appellerte til meg.

   Guild Wars 2
   Guild Wars 2 har en gjennomført artistisk stil, som går igjen i alt fra landskap til brukerpanel.
   Dette er en annonse:

   Til sist vil jeg si at den sosiale opplevelsen var det som virkelig gjorde min helg i Guild Wars 2 til en minnerik opplevelse. Måten samarbeid blir oppfordret ved å belønne alle som deltar, uten at dette går på bekostning av noen, gjør at man naturlig ender opp med å gruppere seg med spillere man møter på veien. Jeg tilbrakte svært liten tid alene, noe som virkelig forbedret spillopplevelsen. Når det er sagt er det fult mulig å gå gjennom mye av spillet alene, dersom det er å foretrekke.

   Jeg hadde på forhånd svært høye forventninger til Guild Wars 2, nesten så jeg forventet å bli skuffet. Etter å ha prøvd spillet er jeg ikke lenger i tvil: ArenaNet har skapt noe virkelig spesielt med Guild Wars 2. De har gjort mange vågale designvalg og har i stor grad lyktes. I bunn og grunn er det likevel hvordan alle elementene er sveiset sammen som gjør det virkelig spesielt, for å peke på et enkelt element som stikker seg ut som det beste er umulig.

   Relaterte tekster

   Guild Wars 2Score

   Guild Wars 2

   ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

   ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...   Loading next content