Norsk
Gamereactor
forspill
Guild Wars 2

Guild Wars 2: Guardian-klassen

Guild Wars 2-utviklerne avslører et av spillets nye klasser. Vi har fått en eksklusiv sniktitt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I dag løfter Arenanet og Ncsoft sløret for en ny klasse - eller profesjon, som de kaller det - fra sitt kommende nettrollespill Guild Wars 2. Gamereactor har tatt en smugtitt på klassen Guardian - her er oversikten.

Hvis du ikke har fulgt utviklingen av Guild Wars 2 så altfor tett eller vet hva Guild Wars går ut på, bryter det med mange av MMO-sjangerens rammer. Mange av de typiske skillene mellom klassene er vekk, hvilket betyr at alle er istand til å utføre oppgaver som gjør skade, støtte andre eller begrense fiendens muligheter.

Det finnes ingen dedikert sanitetsklasse - i stedet har alle klassene evnen til å lege seg selv. Samtidig forsøker utviklerne å gjøre spillverdenen langt mindre statisk og mer naturlig, slik at du som spiller skal kunne se direkte konsekvenser av sine handlinger (eller mangel på nettopp dette). Man får ikke bare oppdrag av figurer med et gult ikon over hodet, men får heller mer naturlige oppgaver underveis i reisen.

De overordnede linjene for Guardian vil umiddelbart gjenkjennes av garvede rollespillere. De er nærmest spirituelle krigere som avleder krefter og evner fra troen sin. Det betyr ikke at han er en pinglete type, men utdeler snarere bank med både klubber, tohåndshammere og sverd.

Dette er en annonse:

Guardian er det man i typisk MMO-sjargong vil betegne som en støtteklasse - uten helt å være det. Som sagt finnes det ingen dedikert sanitetsklasse i Guild Wars 2, noe som betyr at han har andre evner som kommer gruppen til fordel.

- Alle våre klasser dekker de gjengse arketyper man forventer i et MMORPG, sier John Peters, spilldesigner på Guild Wars 2.

- Alle klassene kan spille støtterollen, kontrollere motstandere, gjøre skade. Guardian er klassen for de spillerne som liker å hjelpe lagkameratene sine. Uansett hva du velger å gjøre som Guardian, kan det styres i en retning som er til hjelp for kompisene dine.

Måten han forsvarer områder og personer på er mer rettet mot assistanse. Hvis en Warrior skal forsvare deg, stiller han seg bokstavelig talt i veien og suger opp skaden, mens Guardian skaper ting som laget kan dra nytte av. Jeg tror at de spillerne som liker å være sanitet i andre spill vil ha godt av å velge Guardian.

Dette er en annonse:

Selv om Guardian bærer tung rustning og hardtslående våpen, er han en slags kombinert kriger og trollmann. Han kan tilkalle såkalte Spirit Weapons som kjemper side om side med spilleren og beordres til å angripe motstanderen på avstand. Hammer of Wisdom kan for eksempel kyles i ansiktet på en fiende for massiv skade, før den deretter forsvinner.

Han kan styrke sine allierte ved å kaste Symbols på bakken. Disse gir en områdeeffekt som skader fiender innenfor området, eller gir fordeler til lagkamerater. En annen evne kalles Ward - Guardian merker et område på bakken som fienden ikke kan passere.

- Jeg kan godt sammenligne det med scenen i Ringenes Herre hvor balrogen jakter på gruppen og Gandalf stiller seg i veien. Akkurat slik fungerer Ward, sier Jon Peters.

På nåværende tidspunkt finnes to forskjellige Ward-effekter i spillet. Den ene er en linje som motstanderen ikke kan passere, mens den andre er en ring. Det åpner for flere taktiske muligheter, sier Peters. For eksempel kan man bruke den til å beskytte en fallen kamerat mens en annen lagspiller gjenoppliver ham. Man kan også bruke den aggressivt ved å sperre inne en annen gruppe fiender, for så å kaste et Symbol inne i sirkelen.

Den av Guardians evner som vi er mest interessert i, kalles Virtues. Dem har han tre av: Justice, Courage og Resolve. Disse gir rollen passive egenskaper - Justice gir flammeskade ved hvert femte angrep, Courage gir Aegis hvert 30. sekund (blokkering) mens Resolve leger spilleren fortløpende i små doser.

Det beste med Virtues er at spilleren kan velge å dele disse evnene med resten av gruppen. På denne måten kan Guardian gi alle sine allierte flammeangrep, midlertidige magiske skjold eller automatisk påfyll av helse. Etter en periode på 30 sekunder til to minutter får Guardian tilbake Virtues-evnene til eget bruk.

- Det var en lang prosess å komme opp med denne mekanikken, sier Peters.

- Vi prøvde syv eller åtte forskjellige varianter før vi endte opp med denne. Det som skiller seg ut med Virtues er at den gjør rollen sterk for seg selv, men også gir ham muligheten til ofre kreftene sine for laget. Det går slag i slag med vårt ønske om å lage en klasse for de som liker å hjelpe medspillerne sine. Ta for eksempel evnen til å regenerere. Hvis fienden ikke gjør nok skade, er det nytteløst å angripe deg.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men Guardian står nå høyt oppe på min liste over rollekandidater når Guild Wars 2 slippes.

Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2

Relaterte tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...Loading next content